logoΟ κύριος Κούρος επέλεξε να αναφερθεί σε μένα προσωπικά την ημέρα που απουσίαζα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι φαίνεται ότι είναι πιο εύκολο σε αυτόν, να αναφέρεται σε απόντες, να σκιαμαχεί με απόντες και να κατηγορεί απόντες. Όπως όλοι θα παρατηρήσατε δεν τον ενόχλησα καθόλου.(έκανε συνεντεύξεις σχεδόν παντού-πήγε σε όλους τους καφενέδες κ.α. υψηλού επιπέδου πολιτική). Κε Πρόεδρε αυτό για μένα είναι ζήτημα πολιτικής ηθικής τάξεως. Ίσως γιατί ο ίδιος είναι ουσιαστικά απών και προσπαθεί με μη θεσμικά μέσα να δικαιολογήσει την παρουσία του εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Νομίζω λοιπόν ότι ο κύριος Κούρος χρειάζεται μαθήματα δημοκρατίας. Προφανώς, όλα αυτά τα χρόνια στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου παρόλο που καμαρώνει ότι αυτός διαθέτει εμπειρία και όλοι οι άλλοι είναι άπειροι, γιατί φαίνεται ζούμε σε άλλη κοινωνία,  δεν έχει διδαχθεί τίποτα. Δεν έχει διδαχθεί ούτε την πολιτική δεοντολογία και ορθότητα, αλλά ούτε και τα βασικά.

Γιατί αγνοεί ότι τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου βρίσκονται εδώ για να υπηρετούν τη νομιμότητα, το σύνταγμα και τους κανόνες λειτουργίας της πολιτείας. Ο Δήμος δεν είναι ούτε επιχείρηση, ούτε μαγαζί, ούτε προσωπική περιουσία κανενός και νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι σε αυτό. Ο ρόλος σας Κε Κούρο δεν είναι να εκφέρετε τις προσωπικές  ή οικογενειακές σας απόψεις όπως δηλώσατε. Για αυτές έχετε άφθονο χρόνο να τις εκθέσετε στα καφενεία ή όπου αλλού συχνάζετε.

Οφείλει λοιπόν ο Κος Κούρος να σέβεται τη νομοθεσία και τις δικαστικές αποφάσεις κάτι το οποίο το έχει ξεχάσει πολλά χρόνια όταν με επιμονή ο ίδιος αλλά και μέλη της παράταξης που ανήκει και κάποιοι που δεν είναι σήμερα μέλη του Δ.Σ.  και τώρα και στο παρελθόν προτείνουν να ανοίξει το Πλάτωμα.(Ώστε να ρίξουν ευθύνη σε όλους αυτούς που νομίμως το έκλεισαν όταν ο ίδιος ως Αντιδήμαρχος και πολλοί άλλοι δημιουργούσαν το πρόβλημα βολεμένοι στην παρανομία χωρίς να αξιοποιούν Ευρωπαϊκά  προγράμματα και θάβοντας το πρόβλημα κάτω από το χαλί και πάνω από όλα χωρίς να προτείνουν καμία λύση-ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ). Δυστυχώς, ο Κος Κούρος είναι που έχει στήσει την πολιτική του καριέρα γύρω από το παράνομο άνοιγμα ενός υπερκορεσμένου ΧΑΔΑ που ακόμα και όλες οι υπηρεσίες δεν το επιτρέπουν. Κατά την προσωπική μου άποψη θα έπρεπε να απολογηθεί, να ζητήσει συγγνώμη, να κάνει κάποια πρόταση αν έχει για τα σκουπίδια και όχι να ζητά το λόγο και να κρίνει τους πάντες στο τι είπανε τα ΜΜΕ ή αν θίχτηκε ο γιός του που κατά τα άλλα είναι εξαίρετος νέος. Δεν θα έπρεπε να απασχολούν το Δ.Σ. Κε Πρόεδρε τέτοια ζητήματα οικογενειακών προβληματισμών (που κανέναν δεν ενδιαφέρουν) , ειδικά σε αυτούς που έχουν δημόσιο λόγο και κρίνονται. Υπάρχουν πολλοί σοβαρότερα θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας. Και επανέρχομαι στο σεβασμό της νομοθεσίας και των δικαστικών αποφάσεων. Αυτό αποτελεί την ύλη της πρώτης σελίδας του μαθήματος της πολιτικής αγωγής στο Λύκειο αλλά αποτελεί άγνωστη λέξη για τον κύριο Κούρο, που φαίνεται να βρίσκεται σε άλλο κόσμο. Δυστυχώς όμως η χώρα αυτή και η πόλη αυτή δεν είναι άλλος κόσμος ούτε μπανανία, και δεν θα αφήσουμε ποτέ να γίνει.

Από την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του, δεν προκύπτει το πώς εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Θα τον πληροφορήσω λοιπόν για το εξής: Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή σέβομαι τη σοβαρότητα του θεσμού, το κύρος της Αυτοδιοίκησης και τους πολίτες που με έστειλαν εδώ, προσέρχομαι με τεκμήρια και στοιχεία. Έχω πάντα μαζί μου τη νομοθεσία και δικαστικές αποφάσεις που αποτελούν την υποχρεωτική πυξίδα της δράσης μας και όχι έγγραφα κανενός ιδιώτη. Πολλές φορές έχουμε συζητήσει για τα σκουπίδια και κάθε συνάδερφος έρχεται με τα χαρτιά του και τα στοιχεία του. Εμένα Κε Κούρο σε τέτοιες συνεδριάσεις που αφορούν τα σκουπίδια, δεν με παίρνουν τηλέφωνο ιδιοκτήτες άλλων γουβών στο Πλάτωμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ούτε έχω στα χαρτιά μου τοπογραφικό της συγκεκριμένης περιοχής με αποτυπωμένες παρανομίες επάνω του. Έχω στο φάκελό μου  3 δικαστικές αποφάσεις, 4 νομολογίες του κράτους, 8 αποφάσεις Δ.Σ.-ΦΟΔΣΑ-ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ και άλλες 15 αποφάσεις δημοσίων υπηρεσιών που σας έχω καλέσει 2 φορές είτε στο γραφείο μου είτε όπου θέλετε να σας τις δείξω και αρνείστε. Αρνείστε μάλλον την νομιμότητα αλλά και την ίδια την πραγματικότητα. Αυτό μάθατε να κάνετε πάντα και γι αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Κλείνοντας, αν εσείς ο ίδιος νιώθετε ότι εξυπηρετείτε συμφέροντα δεν χρειάζεται όπως ζητήσατε να σας διώξει κανείς. Μπορείτε και να παραιτηθείτε αν έχετε φυσικά την ευθιξία.