tsiamoulosΑπάντηση Νικόλα Τσιαμούλου στον πρώην Δήμαρχο, για την αποκατάσταση της αλήθειας.Λόγω της φραστικής επίθεσης που δέχτηκε το Σωματείο Φιλικών  και εγώ προσωπικά από τον Κο Κοτσιάνη στην τελευταία του συνέντευξη, έχω την υποχρέωση να απαντήσω για την αποκατάσταση της αλήθειας:Δυστυχώς ο πρώην Δήμαρχος έχει μπερδέψει ακόμη και τα βασικά.

Οδηγημένος από την προσωπική του εμπάθεια, βλέπει παντού μπροστά του τους Φιλικούς. Οι οποίοι κάτοικοι της περιοχής Φιλικών δεν είναι ούτε ένας ούτε δύο, αλλά πάνω από χίλιοι πολίτες μαζί με τους κατοίκους της Αγίας Αικατερίνης, που αγωνιούν για το σήμερα και το αύριο του τόπου τους ,της περιοχής τους. Θα έπρεπε κανονικά να τους οφείλει ευγνωμοσύνη, γιατί αν δεν υπήρχαν οι Φιλικοί να αναδείξουν το θέμα της χωματερής και να κλείσουν-σφραγίσουν αυτή, θα κινδύνευε η υγεία των πολιτών, ο Δήμος Τρίπολης θα πλήρωνε σήμερα υπέρογκα πρόστιμα και η Τρίπολη θα εξευτελιζόταν διεθνώς.

Μετά τις τελευταίες δηλώσεις του όμως, πρέπει να ξεκαθαριστούν μερικά βασικά πράγματα που είτε δεν μπορεί να τα κατανοήσει, είτε τα στρεβλώνει με τρόπο απαράδεκτο για να δημιουργεί εντυπώσεις, είτε δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του ζώντας σε μία άλλη εποχή.

 Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ουδέποτε οι Φιλικοί κι εγώ ζητήσαμε την ποινική του δίωξη.

 Αυτό που συνέβη, ήταν η ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ παρέμβαση της Δικαιοσύνης μετά την άθλια εικόνα που αντίκρισαν οι ελεγκτές της Υγειονομικής Υπηρεσίας. Οι Φιλικοί κι εγώ δεν υποβάλαμε μήνυση, για δύο πολύ απλούς λόγους:

1) Γιατί πιστεύαμε ότι η αντιπαράθεση είναι καθαρά πολιτική, με μόνο γνώμονα το συμφέρον της Τρίπολης και των κατοίκων της. Σε αυτόν τον αγώνα δεν χωρούσαν ποτέ προσωπικές εμπάθειες και

2) Ακόμη κι αν δεν πιστεύαμε ότι ο αγώνας είναι καθαρά πολιτικός, δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε δικαστική δίωξη κάποιου για πολιτική ανικανότητα.

 Όσον αφορά τη μεταφορά των απορριμμάτων και το τεράστιο κόστος των 3 εκατομμυρίων ευρώ που δηλώνει, πρέπει να ρωτήσει τη σημερινή Δημοτική Αρχή γιατί απλά έχει την αποκλειστική ευθύνη.

Το μεγάλο πρόβλημα του πρώην Δημάρχου είναι ότι δεν μπορούσε να αντιληφθεί και να διαχειριστεί ένα τόσο σοβαρό θέμα όσο οι πρώην Δήμαρχοι Κωνσταντόπουλος και Σωτηρόπουλος ,οι οποίοι προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα ακόμα και αν η νομοθεσία τους επέτρεπε να έχουν χωματερές. Γιατί όπως είναι γνωστό από το 2008 και έπειτα ,στη δική του θητεία οι χωματερές κρίθηκαν παράνομες και έπρεπε άμεσα να κλείσουν.

Αυτό όμως δεν είναι θέμα της Δικαιοσύνης να το αντιμετωπίσει, αλλά των πολιτών της Τρίπολης που τον απαξιώνουν και του δίνουν τη θέση που του αξίζει. Γιατί πάντα το όνομά του και η υστεροφημία του, θα είναι ταυτισμένα με τη θλιβερή υπόθεση της παράνομης χωματερής στο Πλάτωμα με ότι αυτό συνεπάγεται(εργολάβοι κ.α.) και ότι και να κάνει, αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει ποτέ στην ιστορία της Τρίπολης.

Γιατί τελικά αυτό είναι το ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα του πρώην Δημάρχου: Η ανυποληψία και η αφάνεια στην οποία έχει πέσει. Ότι δεν μπορεί πλέον να προσφέρει παρά μόνο την αποχή του από τα δημόσια πράγματα. Ότι αποτελεί πλέον παρελθόν και περιθώριο για την Τρίπολη, για την τοπική μας κοινωνία, για τους πολίτες. Όσα ψέματα λοιπόν και εν επιχειρήσει να πει για να διασώσει κάτι από την εικόνα του και να αποφύγει τον καταλογισμό των ευθυνών , δεν πρόκειται ποτέ να ξανακερδίσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, παρά μόνο ελάχιστες γραμμές δημοσιότητας για πολύ λίγο χρονικό διάστημα!!! Η μόνη λύση για να  διασωθεί από την περαιτέρω πολιτική ανυποληψία είναι η απουσία του. Θα είναι μια προσφορά στην πόλη μας αλλά και στον ίδιο του  τον εαυτό.