Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Η παρουσία σας εδώ, η παρουσία σας σήμερα, είναι μια πανηγυρική επιβεβαίωση μιας πορείας πολλών ετών, σκληρής δουλειάς, μεγάλης προσπάθειας αλλά και άρρηκτων δεσμών και ισχυρού δεσίματος.

Όταν, οι πιο πολλοί από εσάς πριν από δύο δεκαετίες, αρχίσατε να έρχεστε στην Ελλάδα, αντιμετωπίσατε άπειρα προβλήματα. Φτώχεια, ανέχεια, αλλά και πίεση για γρήγορα οικονομικά αποτελέσματα, διαμόρφωναν ένα πολύ απαιτητικό περιβάλλον σε μία χώρα για σας άγνωστη, αν και όχι ξένη.

Επιπλέον, τα πολιτικά προβλήματα στην Αλβανία, πολλές φορές οι πιέσεις και οι δυσκολίες που έθετε και θέτει το εκεί πολιτικό σύστημα, επιδείνωναν ακόμη περισσότερο τη θέση σας.

Αλλά εσείς τα καταφέρατε.

Δημιουργήσατε. Προκόψατε. Προσφέρατε.

Και μέσα από την δική σας, την προσωπική, την ατομική πρόοδο, δώσατε πολλά σε αυτόν τον τόπο, σε αυτήν την οικονομία, που οφείλει πολλά από τα προηγούμενα αναπτυξιακά της αποτελέσματα στην παρουσία σας.

Σήμερα λοιπόν είστε εδώ, αλλά παραμένετε, πολλοί από εσάς, πολίτες της Αλβανίας.

Και όσο διατηρείτε αυτήν την ιδιότητα, καλό είναι να μην χαρίσετε σε κανέναν τα δικαιώματά σας, τα πολιτικά, τα κοινωνικά, τα ατομικά σας δικαιώματα.

Να μετέχετε στις διαδικασίες, να ψηφίζετε, να βάζετε και το προσωπικό σας λιθαράκι στους μεγάλους αγώνες του λαού της γείτονος χώρας για ένα κράτος δικαίου που θα σέβεται όλους τους πολίτες του.

Καλωσορίζουμε λοιπόν και τους φίλους βουλευτές που παρευρίσκονται εδώ και μας τιμούν με την παρουσία τους, με τις θερμότερες ευχές μας για καλή δύναμη και κουράγιο στους ωραίους αγώνες τους.

Εύχομαι τέλος ολόψυχα σε όλους σας να παραμείνετε εδώ, ισχυροί, δημιουργικοί όπως πάντα, ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού τη μεγάλη κρίση και η επόμενη μέρα, να βρει τους δεσμούς μας ακόμη πιο ισχυρούς και αυτά που μας ενώνουν ακόμη περισσότερα!