tsiΣτο Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης  Αυγούστου 2016, ο επικεφαλής της παράταξης “ Τρίπολη – αλλάζουμε τα δεδομένα “ κ. Νίκος Τσιαμούλος  κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων-τοποθετήσεων αναφέρθηκε στα εξής θέματα:

Για τις πρόσφατες πλημμύρες που κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους, ανέφερε ότι κανείς δεν έχει αποζημιωθεί ακόμα (ούτε ιδιώτες, ούτε αγρότες) παρόλο που πέρασε ένας και πλέον μήνας. Επανέφερε την πρόταση της παράταξης που είχε καταθέσει στο Δ.Σ. πριν από ένα μήνα περίπου όπου συζητήθηκε εκτάκτως λόγω των μεγάλων καταστροφών που άφησαν στο πέρασμά τους οι πλημμύρες, δηλαδή να γίνει άμεσα εκταμίευση όσων χρημάτων χρειάζεται για να αποζημιωθούν οι συμπολίτες μας και οι αγρότες μας από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όπου έχουμε χρήματα λόγω ότι η πόλη μας κηρύχτηκε σε Έκτακτη Ανάγκη. Στην πρόταση αυτή ο Αντιδήμαρχος Κος Βόσνος δήλωσε ότι μπορεί ο Δήμος εξασφαλίζοντας κάποιες πιστώσεις να υλοποιηθεί σε αντίθεση με τον Δήμαρχο Κο Παυλή που το είχε αρνηθεί στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ως μη γενόμενη λύση.

Για την Δ.Ε.Υ.Α.Τρίπολης ζήτησε εκ νέου το βιογραφικό του Κου Καρώνη λέγοντας ότι υπάρχουν τόσοι επιστήμονες-νέα παιδιά με μεταπτυχιακές –διδακτορικές σπουδές που κάθονται σπίτι τους με όσα συνεπάγεται αυτό(ψυχολογικά προβλήματα και όχι μόνο) και δεν έχουν καμία ευκαιρία σήμερα όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στη χώρα μας. Είπε χαρακτηριστικά “ δεν επιτρέπεται να αμείβονται άτομα αμόρφωτα με 1.250,00 το μήνα όταν η ίδια η Δ.Ε.Υ.Α.Τ. έχει εκλεκτούς επιστήμονες και κάποιοι να καρπώνονται τέτοιες αμοιβές επειδή είναι φίλοι του Δημάρχου “ , αυτό τόνισε πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή γιατί μας θυμίζει άλλες εποχές και πρακτικές που μας έφτασαν εδώ σήμερα ως πόλη αλλά και ως χώρα. Επίσης ανέφερε ότι ο Δήμαρχος στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο του είπε άλλη μια φορά ψέματα ότι δήθεν ο Κος Καρώνης δεν αμείβεται ενώ ο Νίκος Τσιαμούλος παρουσίασε εντάλματα πληρωμής που αποδείκνυαν ότι έχει κανονικά αμειφθεί με κατάθεση του μισθού σε λογαριασμό του. Όσον αφορά το Ε.Ι.Χ. των 25.000,00 τζιπ πολυτελείας τούρμπο κατήγγειλε ότι είναι παράνομη η αγορά του διότι δεν είναι αυτό που προέβλεπε η προκήρυξη και ότι κάνουν βόλτες και το παίρνουν στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. για να πηγαίνουν στα πανηγύρια ενώ οι ανάγκες της υπηρεσίας είναι άλλες, για άλλα επαγγελματικά αυτοκίνητα που έχουν παλιώσει και κινδυνεύουν κατά δήλωσή τους, οι υπάλληλοι-εργάτες.

Για την “Λευκή Νύχτα”  άλλη μία πρόταση της παράταξης έπεσε στο κενό. Όπως είναι γνωστό ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Τσιαμούλος με μία Ομάδα Εργασίας έκανε διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς περίπου εδώ και ένα χρόνο για την διοργάνωση της “Λευκής Νύχτας”  και στην πόλη της Τρίπολης. Σε όλες τις διαβουλεύσεις συμμετείχαν με προτάσεις από τα Διοικητικά τους Συμβούλια, ο Σύλλογος Εστιατόρων-Καφετεριών Αρκαδίας, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Αρκαδίας, ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Αρκαδίας, ο ΟΕΒΑ και ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης. Έγιναν τρία ραντεβού και καταλήξαμε να συνδράμουμε όλοι ώστε ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου να αποτελέσουν τον πυλώνα και την υλοποίηση αυτής της πρότασης. Μετά από όλες αυτές τις ενέργειες πραγματοποιήθηκε ραντεβού στο Δημαρχείο της Τρίπολης υπό τον Δήμαρχο και τον Εμπορικό Σύλλογο Τρίπολης. Ανακοινώθηκε από πλευράς του Δήμου ότι η 26η Αυγούστου (ημερομηνία πραγματοποίησης της 1ης Λευκής Νύχτας στην Τρίπολη) και πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου, δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί η “Λευκή Νύχτα” ή όπως αλλιώς την ονομάσουν γιατί είχαν δοθεί προκαταβολές για την γιορτή Κρασιού ή Πατάτας. Αποδείχθηκε για άλλη μία φορά  όμως ότι ήταν πρόσχημα κατά την γνώμη μας και εκ του πονηρού η αναβολή της διοργάνωσης της 1ης Λευκής Νύχτας που είχε συμφωνηθεί από όλους τους Φορείς , διότι μας ανακοινώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Αυγούστου ότι η γιορτή πατάτας δεν θα γίνει και ότι η γιορτή κρασιού θα πραγματοποιηθεί στις 3-9-2016 όπου ψηφίστηκε και η πίστωση. Εμείς ως παράταξη στηρίζουμε πάντοτε τις εκδηλώσεις του Δήμου που έχουν παραγωγικό χαρακτήρα αλλά προτρέπουμε και την Δημοτική Αρχή να ενστερνίζεται τις προτάσεις και των άλλων παρατάξεων και ιδιαίτερα των παραγωγικών φορέων για την διεξαγωγή εκδηλώσεων που θα αποφέρουν ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, προώθηση των τοπικών προϊόντων, διαφήμιση του τόπου μας και ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων που τόσο έχουν ανάγκη ιδιαίτερα αυτήν την δύσκολη συγκυρία.

Τέλος, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Τσιαμούλος σε μία έκτακτη-κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και για την ενημέρωση του Σώματος. Αποκλειστικό θέμα η επισκευή υδραυλικών-ηλεκτρολογικών  εγκαταστάσεων του συντριβανιού στην πλατεία του Λεβιδίου με απευθείας ανάθεση 6.000,00.Τόνισε ότι το σιντριβάνι στο Λεβίδι είναι χαλασμένο πάνω από 6 χρόνια και δεν χρειαζόταν μία έκτακτη-κατεπείγουσα συνεδρίαση άρον-άρον Παρασκευή 29-07-2016 μεσημέρι, με ενημέρωση των μελών της Οικονομικής  Επιτροπής 15 λεπτά νωρίτερα με email. Θα μπορούσε δήλωσε να δρομολογηθεί εδώ και μήνες ή χρόνια και να έρθει σε μία τακτική συνεδρίαση με δημοπρασία εξασφαλίζοντας και το δημόσιο χρήμα. Δεν χρειάζεται να ακολουθεί ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Κος Σταμάτης, την πάγια τακτική εδώ και 2 χρόνια του Δημάρχου και των συνεργατών του, δηλαδή όλα τα έργα σε απευθείας αναθέσεις. Με τέτοιες πρακτικές και επιλογές ανέφερε ο Νίκος Τσιαμούλος, ο Δήμος μας είναι “πρωταθλητής” των απευθείας αναθέσεων σε όλη την Ελλάδα, εις βάρος των πολιτών και του Ταμείου του Δήμου, κατασπαταλώντας το Δημόσιο χρήμα χωρίς να υπολογίζουν τίποτα λες και είναι δικό τους.

Η ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ SOCIAL MEDIA