Αλλεπάλληλα δημοσιεύματα (και μάλιστα πρωτοσέλιδα, σε κάποιες περιπτώσεις) και ρεπορτάζ σε κεντρικά δελτία ειδήσεων των ΜΜΕ της Αθήνας, μεταδίδουν από την Παρασκευή 19-01-2018 ότι το 11ο Σύνταγμα Πεζικού Τρίπολης και το διακλαδικό κέντρο της Τρίπολης – ΔΙΚΕ θα βάλουν λουκέτο.

 Η παράταξη μας «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα» με τον επικεφαλής της, Νίκο Τσιαμούλο, είχαν κρούσε εγκαίρως το καμπανάκι του κινδύνου.

Υπενθυμίζουμε τις πιο πρόσφατες παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο:

  • 14/3/2017: Αναφορά σε έγγραφο του ΓΕΕΘΑ που προβλέπει ότι θα κλείσουν τον Ιούλιο του 2017 τα κέντρα νεοσύλλεκτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τότε εκφράζαμε την ανησυχία μας για το μέλλον τόσο της 124 ΠΒΕ, όσο και του 11ου Στρατοπέδου Πεζικού στην Τρίπολη και καλέσαμε τον Δήμαρχο να κινηθεί εγκαίρως κινητοποιώντας όλες τις θεσμικές δυνάμεις του τόπου αλλά και φορείς για να προλάβουμε το κακό.
  • 18/9/2017: Αναφορά σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας armyvoice.gr. Λέγαμε τότε ότι αν πράγματι επιβεβαιωθεί μία τέτοια αρνητική εξέλιξη, η δική μας παράταξη έχει την πρόταση να φύγουμε από αυτό το κτίριο που στεγάζονται σήμερα οι δημοτικές υπηρεσίες και πληρώνουμε πλέον τα 20.000,00 ευρώ μηνιαίως και να αξιοποιήσουμε κτιριακές εγκαταστάσεις του στρατοπέδου, να αξιοποιήσουμε αυτή τη δημόσια περιουσία από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και
  • 10/10/2017: Ζητήσαμε από την Δημοτική Αρχή να διερευνήσει αν πράγματι υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσει το 11ο Στρατοπέδο Πεζικού στην Τρίπολη, επικοινωνώντας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κι εφόσον είναι αληθές, να μεριμνήσει εγκαίρως ώστε να διεκδικήσει τμήμα των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου, με σκοπό να αξιοποιηθεί για τη στέγαση Δημοτικών υπηρεσιών.

 Μπροστά λοιπόν στα νέα δημοσιεύματα και ρεπορτάζ, καλούμε ξανά τη Δημοτική Αρχή, να έρθει άμεσα σε επαφή με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και να εξακριβώσει αν πράγματι υπάρχει πολιτική απόφαση να μπουν λουκέτα στα στρατόπεδα της Τρίπολης.

 Μπροστά σε μία απόφαση που θα είναι ιδιαιτέρως αρνητική για την τοπική οικονομία, η Δημοτική Αρχή οφείλει να μην βρεθεί ξανά ουραγός των εξελίξεων.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ SOCIAL MEDIA