ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΥ

Αγαπητή/έ  Υποψήφια/ε,

Κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι ιδιαίτερη, παρόλο που η εμπιστοσύνη στην πολιτική έχει κλονιστεί – ειδικά στους νέους ανθρώπους. Γιατί η εμπιστοσύνη είναι κάτι πολύτιμο που δεν «ζει» στα εύκολα λόγια αλλά χτίζεται δύσκολα, με ουσία, δουλειά και έργο.

Οι Δημοτικές εκλογές έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία. Γιατί στην ουσία καθορίζουν αυτά που μπορούμε να κάνουμε στον τόπο μας.  Όλα αυτά που αφορούν την καθημερινότητά μας, επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής μας και δίνουν προοπτική γι α το μέλλον.

Αυτό που για χρόνια ζούμε στο Δήμο Τρίπολης, στην πόλη και στα χωριά μας, δεν χρειάζεται λόγια να περιγραφεί. Βιώνουμε τη δυσάρεστη πραγματικότητα, κάθε μέρα. Αυτό που έχει νόημα είναι το τι κάνουμε για να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση και να ξεφύγουμε από τη στασιμότητα. Τι κάνουμε για να προχωρήσουμε μπροστά, με σταθερά βήματα?

Πρώτα απ όλα, ο Δήμος χρειάζεται νοικοκύρεμα με δοκιμασμένες πρακτικές και φρέσκιες ιδέες. Με σωστή, λειτουργική διοίκηση, σύγχρονη οργάνωση και ρεαλιστικό όραμα, μπορούμε να φέρουμε αποτέλεσμα.

Η πορεία ενός τόπου εξαρτάται από τις αποφάσεις και τις επιλογές των ανθρώπων του. Είμαστε εμείς οι ίδιοι που κρατούμε στα χέρια, στο μυαλό και στην καρδιά μας, τη θέληση να προχωρήσουμε και να αλλάξουμε αυτά που μας κρατούν πίσω. Να δώσουμε δύναμη στην ελπίδα, στην αναγέννηση και στη δημιουργία.

Στην πορεία της ζωής μας είμαστε αντιμέτωποι με διλήμματα και επιλογές που καθορίζουν την πορεία μας. Που κρίνουν τη στάση μας απέναντι στις προκλήσεις και κυρίως το αν τις αποφεύγουμε ή τις αντιμετωπίζουμε. Οι προκλήσεις αποκτούν ξεχωριστή σημασία όταν υπερβαίνουν προσωπικούς – ατομικούς στόχους και αφορούν κοινές, συλλογικές προσπάθειες, που επηρεάζουν την πορεία του τόπου μας και επιδρούν στην ποιότητα της ζωής μας.

Τα τελευταία χρόνια στην καθημερινότητά μας ζούμε τα αδιέξοδα των κατεστημένων νοοτροπιών, αναχρονιστικών αντιλήψεων, κομματικών συμφερόντων και ιδεοληψιών, στα οποία έχει εγκλωβιστεί ο Δήμος μας. Ζούμε την αδιαφάνεια και την απουσία οράματος και προοπτικής του τόπου μας.

Έχουμε φτάσει να συμβιβαζόμαστε με τη μετριότητα. Την περιθωριοποίηση των άξιων  και ικανών που βλέπουν να αναπαράγεται ένα ‘σύστημα’ που δίνει στον πολίτη το ελάχιστο, αλλά επιδιώκει να το εμφανίσει ως το μέγιστο. Είναι τόσο χαμηλές οι προσδοκίες που συντηρούνται ώστε η αυτονόητη εργασία για το Δήμο να εμφανίζεται ως μέγιστο επίτευγμα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτά είναι τα δεδομένα του Δήμου μας. Και αν κάτι οφείλουμε να πράξουμε απέναντι στον τόπο μας, αυτό είναι να αλλάξουμε τα δεδομένα. Να αναλάβουμε δράση. Έφτασε η ώρα για ένα ισχυρό δημιουργικό σοκ σε όλο αυτό το σύστημα της μετριότητας, της αδιαφάνειας, της κομματικής αντίληψης, της παρασκηνιακής νοοτροπίας. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από κάτι φρέσκο, κάτι διαφορετικό.

Μας αξίζει μία καλύτερη πόλη. Μας αξίζουν καλύτερα χωριά. Μας αξίζει ένας καλύτερος Δήμος. Είναι αδιανόητο να βάζουμε τον πήχη χαμηλά, είναι αδιανόητο να προσπαθούν κάποιοι να μας κρατήσουν χαμηλά.

Έφτασε η στιγμή να γυρίσει ο τόπος μας σελίδα.

Ο ανεξάρτητος συνδυασμός “Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα”, είναι το σπίτι όλων εκείνων των συμπολιτών μας, που μέχρι σήμερα δεν είχαν τρόπο και

δυνατότητα έκφρασης. Συμμετοχής. Συλλογικής δράσης. Δημιουργίας και αποτελέσματος.

Ξεκινάμε την προσπάθεια και αλλάζουμε τα δεδομένα του συμβιβασμού με τη μετριότητα, του συμβιβασμού με τις χαμηλές προσδοκίες.

Έχουμε ανάγκη στον τόπο αυτό από την επανάσταση του αυτονόητου. Από την επαναφορά της κοινής λογικής. Από την εμπειρία, την σοφία, τη γνώση όλων εκείνων που ανεξάρτητα της ηλικίας, έχουν καθαρό σημείο αναφοράς στην κοινωνία. Το μέλλον δεν θα μας το χαρίσει κανείς. Έχουμε την ευθύνη εμείς να το δημιουργήσουμε. Να το κατακτήσουμε.

Ο συνδυασμός Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα, με επικεφαλής τον Νίκο Τσιαμούλο, συστρατεύει και φέρνει κοντά του συμπολίτες μας που θα δώσουν δυναμικά και με πάθος, από την πρώτη γραμμή, τη μάχη για έναν καλύτερο Δήμο. Νέοι σε ηλικία και νέοι σε ιδέες κάθε ηλικίας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να έχουμε τις πόλεις και τα χωριά που μας αξίζουν.

Στον ανεξάρτητο  συνδυασμό “Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα”, επιλέξαμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση: Να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο, φρέσκο και ελπιδοφόρο για τον τόπο μας.

Για την Τρίπολη και τους ανθρώπους της, “Αλλάζουμε τα Δεδομένα”.

 Νίκος Τσιαμούλος