ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ 

“ΕΠΙΛΕΓΩ ΕΠΑΛ.-ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ-ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ”

 

Χαιρετίζω τη σημερινή ημερίδα,που πιστεύω ότι μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά τόσο στη νέα γενιά της πόλης μας, όσο και στους γονείς των μαθητών και μαθητριών.

Ζούμε όλοι στην ίδια πόλη και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το 1ο ΕΠΑ.Λ. Τρίπολης αποτελεί ένα εξαιρετικό σχολείο , χάρη στις προσπάθειες της Διευθύντριας, του ανθρωπίνου δυναμικού και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Παράλληλα στον ίδιο χώρο στεγάζεται και ένα πλήρες εργαστηριακό κέντρο που προσφέρει στους μαθητές τα εφόδια εκείνα που θα τους βοηθήσουν στη μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Με την ιδιότητά μου ως εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου , έχω να σας τονίσω πως ο θεσμός της Μαθητείας είναι ένας καινοτόμος και πρωτοποριακός θεσμός, από τον οποίο οι μαθητές αποκτούν εμπειρία στο χώρο εργασίας και προετοιμάζονται να μπουν στην αγορά εργασίας.

Θα ήθελα να σας αναφέρω ότι ως Οικονομόλόγος και ασκώντας το επάγγελμα του ελεύθερου επαγγελματία 15 χρόνια στο λογιστικό μου γραφείο, με την σημερινή προσέφερα 2 θέσεις μαθητείας και καλώ όλους τους συναδέλφους, αλλά και γενικότερα όλες τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού του τομέα, να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια έτσι ώστε να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην παραγωγική ανάπτυξη του τόπου μας.

Σας ευχαριστώ πολύ.