ΝΕΑ ΤΡΙΠΟΛΗ  , ΤΡΙΠΟΛΗ-ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ , ΤΡΙΠΟΛΗ- ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ  ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Τρίπολη 09.12.2019

ΠΡΟΣ:  Την κα Πρόεδρο του Δημοτικού  Συμβουλίου Δήμου Τρίπολης

Αξιότιμη κα Πρόεδρε,

 Σας γνωρίζουμε ότι αναγκαζόμαστε να μην προσέλθουμε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο που μεταξύ των προς συζήτηση θεμάτων περιλαμβάνεται και η Έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του 2020 για τους παρακάτω λόγους:

  1. Παρά το γεγονός ότι υπήρξε δημόσια δέσμευση από την παράταξη του κ. Δημάρχου για συζήτηση μεταξύ των παρατάξεων πριν την κατάθεση του σχεδίου Τεχνικού Προγράμματος αυτό δεν έγινε.
  2. Αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε με το υπ’ αριθ. 36344/22.11.2019 έγγραφό μας  στοιχεία από την Τεχνική Υπηρεσία για να συντάξουμε εναλλακτική πρόταση Τεχνικού Προγράμματος  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 1 του Ν.4623/2019.
  3. Με έκπληξη λάβαμε στις 04.12.2019 πρόσκληση για το σημερινό συμβούλιο που συμπεριλαμβάνει ως θέμα και την Έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του 2020 που αποφάσισε ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή στις 27.11.2019(!).
  4. Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης συνεδρίασε στις 06.12.2019 – μετά την  κατάρτιση και έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή και την αποστολή της πρόσκλησης για το σημερινό συμβούλιο   του Σχεδίου Τεχνικού Προγράμματος – με διαδικασία που πέραν του ότι έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.3852/2010 που προβλέπουν τη συγκρότηση και τις αρμοδιότητές της αποδεικνύει ότι αντιμετωπίζεται από τη Δημοτική Αρχή ως διακοσμητικό όργανο.
  5. Τα στοιχεία που ζητήσαμε από την Τεχνική Υπηρεσία με το υπ’ αριθ. 36344/22.11.2019 έγγραφό μας μας εδόθησαν στις 06.12.2019, μετά την αποστολή της πρόσκλησης για το σημερινό συμβούλιο, γεγονός που αποτελεί εμπαιγμό για το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

 Κατόπιν των ανωτέρω καθώς επίσης και για το γεγονός ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουμε σε διαδικασία υπερψήφισης ενός Τεχνικού Προγράμματος που συντάχθηκε κατά τρόπο πρόχειρο και χωρίς τον απαιτούμενο διάλογο με τους θεσμικούς φορείς όπως οι Πρόεδροι και τα Συμβούλια των Κοινοτήτων του Δήμου μας, σας καλούμε να μη ξαναφέρετε το θέμα σε Δημοτικό Συμβούλιο πριν σας καταθέσουμε εναλλακτική πρόταση.

 Αυτή την εναλλακτική πρόταση – παρά το γεγονός ότι δεν εφαρμόστηκαν με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής οι προβλεπόμενες στο άρθρο 208 του Ν. 3463/2006 χρονικές δεσμεύσεις για την σύνταξη και ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος 2020 – δεσμευόμαστε να την έχετε σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε απρόσκοπτα να προχωρήσουμε και στη σύνταξη και ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2020.

Για τις Δημοτικές Παρατάξεις

ΝΕΑ ΤΡΙΠΟΛΗ  –  Σμυρνιώτης Ιωάννης

ΤΡΙΠΟΛΗ-ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ  – Παυλής Δημήτριος

ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ  – Τσιαμούλος Νικόλαος

Ν.Τσιαμούλος: “Να μάθει ν’ ακούει ο Δήμαρχος” (ηχητ.)

Συνέντευξη του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Τρίπολη, αλλάζουμε τα δεδομένα” στον arcadia 938, Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019.

Οι πολιτικές εξελίξεις που “πυροδότησε” η από κοινού κίνηση τριών δημοτικών παρατάξεων που είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019, με βασικό θέμα τη συζήτηση και ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2020- απαραίτητη “συνθήκη” για να καταρτιστεί και ο Δημοτικός προϋπολογισμός του ιδίου έτους-, ήταν η αφορμή για τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Έι εσείς οι απέξω” ο ένας εκ των τριών επικεφαλής των παραπάνω παρατάξεων, κ. Νίκος Τσιαμούλος.

Ο κ. Τσιαμούλος άσκησε δριμύτατη κριτική απέναντι στη Δημοτική Αρχή, αλλά και προσωπικά στον Δήμαρχο Τρίπολης, κ. Τζιούμη, τόσο για την κατάρτιση, το σχεδιασμό αλλά και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα, ενώ, παράλληλα, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Δημάρχου Τρίπολης μετά την ματαίωση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Δεκεμβρίου 2019 ως “Ασυναρτησίες και παραλήρημα!”. Μάλιστα, δήλωσε πως στενοχωρήθηκε απ’ αυτή τη στάση του κ. Τζιούμη, η οποία τον εξέπληξε.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τσιαμούλος ανέφερε τους λόγους για τους οποίους οι τρεις παρατάξεις έκριναν πως πρέπει ν’ απέχουν από την συγκεκριμένη συνεδρίαση, ενώ τόνισε πως θα κατατεθεί εναλλακτική πρόταση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης πολύ σύντομα, προεξοφλώντας πως θα είναι “καλύτερο” απ’ αυτό που ήδη έχει καταθέσει η Δημοτική Αρχή.