tsiamoulos_eklΗ αποχώρηση του Νίκου Τσιαμούλου από την παράταξη “Τρίπολη Πρωτεύουσα του Μοριά”και η πρόκληση της επόμενης μέρας.

Η απόφαση αποχώρησης ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την πρόκληση της επόμενης μέρας για το Δήμο Τρίπολης.
Η πορεία της παράταξης, ο τρόπος προσέγγισης των θεμάτων και η αντιπολιτευτική τακτική, απέκλιναν και δεν ήταν σε συνέπεια με τις προγραμματικές θέσεις της, όπως αυτές είχαν διατυπωθεί το 2010:
Αν είχαμε ενώσει δυνάμεις, θα είχαμε κάνει τη μεγάλη υπέρβαση που είχε και έχει ανάγκη ο τόπος μας.
Έτσι θα μπορούσαμε να φέρουμε χειροπιαστό αποτέλεσμα για τους δημότες μας, ελέγχοντας τη δημοτική αρχή σε λάθη και παραλείψεις. Προτείνοντας ταυτόχρονα συγκεκριμένες προτάσεις και μέτρα στην άμετρη διοίκηση του Δήμου.
Προτάσεις που να έδιναν προοπτική στο Δήμο και ελπίδα στους δημότες.
Δυστυχώς η πορεία της παράταξης ταυτίστηκε με την πορεία του Δήμου. Ήταν πορεία χωρίς πυξίδα.  Και σε αυτή χάθηκαν ο δυναμισμός, η αποφασιστικότητα και η στρατηγική για το μέλλον.

Η παράταξη όφειλε να είναι πιο κοντά στα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μας, ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια που η κρίση μπήκε στα σπίτια μας και κάθε οικογένεια αντιμετωπίζει τις συνέπειές της. Δυστυχώς η παράταξη δεν ήταν όσο διεκδικητική και μαχητική έπρεπε, για να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές στο Δήμο.

Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί γύρω μας συθέμελες αλλαγές, οικονομικές και κοινωνικές. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, που όλα δοκιμάζονται και κρίνονται, αποτυπώνεται η μεγάλη ανάγκη και η απαίτηση της κοινωνίας για ανανέωση.  Για νέες ιδέες και νέες νοοτροπίες. Με ανθρώπους νέους αλλά και κάθε ηλικίας, έμπειρους, που έχουν όμως καθαρό σημείο αναφοράς στην κοινωνία.  Δεν μπορείς να οικοδομήσεις την αλλαγή με φθαρμένα υλικά. Χρειάζεται κάτι διαφορετικό. Κάτι καινούργιο και σίγουρο.

Μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες για τους συμπολίτες μας, η δημοτική αρχή κινήθηκε με αδιαφάνεια. Στον κρίσιμο τομέα της οικονομικής διαχείρισης, τα συμφέροντα και οι σπατάλες κυριάρχησαν. Πέρασαν πάνω από τρία χρόνια και δεν υπήρξε ούτε μία λογοδοσία του Δημάρχου στους πολίτες. Λογοδοσία σημαίνει ευθύνη, σημαίνει αξιοπιστία, σημαίνει, πάνω απ’ όλα σεβασμός στο δημότη , κάτι που το ξεχνά όποιος αναλαμβάνει δημόσιο αξίωμα. Για τρία χρόνια ζήσαμε τις ίδιες αναχρονιστικές αντιλήψεις, τις ίδιες παθογενείς νοοτροπίες που διχάζουν, απογοητεύουν όσους θέλουν και μπορούν να προσφέρουν και διώχνουν μακριά από τα κοινά κυρίως τους νέους ανθρώπους που βλέπουν ότι τίποτα στην ουσία δεν αλλάζει παρά όλα μένουν στάσιμα.

Έφτασε η ώρα να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε τα πράγματα. Στέλνουμε μήνυμα πρόσκλησης σε όλους εκείνους και ειδικά στους νέους που, απολύτως δικαιολογημένα, έχουν γυρίσει την πλάτη στους συμβατικούς πολιτικούς και στην αδιέξοδη πολιτική, όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα. Την πολιτική που μας κούρασε και μας απογοήτευσε.

Με όλους εκείνους που είναι δυσαρεστημένοι μιλάμε την ίδια γλώσσα. Μιλάμε μαζί μια γλώσσα, φρέσκια, ζωντανή, με ουσία και περιεχόμενο.

Θέλουμε κοντά μας όλους εκείνους που έχουν ελπίδα και όρεξη και ενέργεια για κάτι διαφορετικό στο Δήμο μας. Όλους εκείνους που μια δική τους ιδέα, μία δική τους πρόταση, μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.

Η δύναμη της αλλαγής βρίσκεται άλλωστε στην κοινή, συλλογική προσπάθεια.

Η μεγάλη πρόκληση για όλους μας, είναι η αναμέτρηση με το χθες.

Νικόλας Π. Τσιαμούλος
Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης