ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑΩστόσο, το θέμα δεν θα συζητηθεί στη συνάντηση Πούτιν-Τσίπρα, δηλώνει ο Ρώσος υπουργός Γεωργίας.

Ανοιχτό άφησε ο Ρώσος υπουργός Γεωργίας, Νικολάι Φιοντόροφ, το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ουγγαρία από το εμπάργκο που έχει επιβάλει η Μόσχα στην εισαγωγή τροφίμων από τη Δύση.

Ωστόσο, μια συμφωνία για την εξαίρεση της Ελλάδας από τον κατάλογο των χωρών εναντίον των οποίων έχει επιβληθεί εμπάργκο είναι απίθανο να συναφθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αύριο και μεθαύριο στη Μόσχα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον Φιοντόροφ.

“Ο κατάλογος των χωρών έχει καθοριστεί έπειτα από αίτημα του Ρώσου προέδρου και σε αυτό το πλαίσιο εμείς, η κυβέρνηση, ενδέχεται να έχουμε προτάσεις όσον αφορά (…) τις σχέσεις με κάποιες χώρες και ίσως να έχουμε προτάσεις για την εξαίρεση κάποιων χωρών από τον κατάλογο αυτό”, επεσήμανε ο Φιοντόροφ.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε λίγο αργότερα στους δημοσιογράφους ότι η άρση του εμπάργκο είναι πιθανό να συζητηθεί κατά τη συνάντηση των Ελλήνων αξιωματούχων με τους Ρώσους ομολόγους τους αύριο. “Παρατηρούμε μια μείωση στο εμπόριο αγροτικών προϊόντων (…). Μπορεί κανείς να υποθέσει ότι το θέμα θα αναφερθεί με κάποιο τρόπο, σίγουρα”, είπε ο Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε αν η Ρωσία ενδέχεται να συμφωνήσει να αφαιρέσει την Ελλάδα από τον κατάλογο των χωρών σε βάρος των οποίων έχει επιβάλει εμπάργκο μετά τις αυριανές συζητήσεις.