Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στο χώρο της πλατείας, θα γίνει η μετονομασία της Πλατείας Φιλικών Τρίπολης σε

Πλατεία Προσφύγων Μικράς Ασίας “Γεώργιος Καραγιάννης”.

Η εκδήλωση της μετονομασίας εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη μέρα 16 Σεπτεμβρίου, στις 10:30 πμ στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης με Δοξολογία και στις 11:00 πμ στο χώρο του Μνημείου των Προσφύγων με επιμνημόσυνη δέηση, εκφώνηση πανηγυρικού και κατάθεση στεφάνων.

Για τις δύο εκδηλώσεις μίλησε ο Πρόεδρος της Πανπροσφυγικής Ένωσης Αρκαδίας- Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης Νίκος Τσιαμούλος, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να πάρει μέρος στις δύο εκδηλώσεις. Επεσήμανε μεταξύ άλλων πως η πόλη αποδίδει την οφειλόμενη τιμή στον Γιώργο Καραγιάννη για την προσφορά του στην περιοχή των Φιλικών, αλλά και σε όλους τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, αφού θα πρέπει να θυμόμαστε το παρελθόν μας για να έχουμε μέλλον. Δήλωσε δε πως στο χώρο του μνημείου γίνονται αρκετές εκδρομές παιδιών σχολείων που βρίσκονται στην γειτονική περιοχή και καλό θα ήταν να υπάρχουν περισσότερες επισκέψεις σχολείων στο χώρο του Μνημείου.

Τέλος ανέφερε πως κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος αναβαθμίζονται.

 

 

 

 

 

Δείτε παρακάτω τις σχετικές προσκλήσεις