Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης στην εκπομπή «Επί της ουσίας» με τον Μηνά Αρτόπουλο φιλοξενήθηκε το πρωί της Δευτέρας (23/03) ο Νίκος Τσιαμούλος, μέλος της κεντρικής διοίκησης του οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Αρχικά ο κ.Τσιαμούλος ανέφερε: “Ο σύλλογος λογιστών ήταν πρωτοπόρος στην Ελλάδα αναφορικά με την ανακοίνωση που έβγαλε στις 11 Μαρτίου, με την οποία ζητούσε από τους πολίτες να επικοινωνούν ηλεκτρονικά – τηλεφωνικά ¨με τα λογιστικά γραφεία και όσο ήταν δυνατόν χωρίς φυσική παρουσία”.

“Οι συνάδελφοι λογιστές δεν έχουν σταματήσει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους βάζοντας σε κίνδυνο και την υγεία τους”, ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ συμπλήρωσε: “Είδαμε πως δεν εντασσόμαστε στην λίστα, ενώ εντάσσονται άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Είναι επιτακτική ανάγκη ο κλάδος μας να μην εξαιρεθεί από αυτή την δέσμη μέτρων που υπάρχει. Όλοι ήδη από σήμερα απευθύνονται στους λογιστές τους για να τους τυπώσουν τις βεβαιώσεις μετακίνησης προσωπικού. Εδώ και μερικά χρόνια έχουμε γίνει ΚΕΠ. Έχουμε φτάσει για όλα να πηγαίνουμε στον λογιστή. Σκεφτείτε μόνο το πόσα επιδόματα υπάρχουν (θέρμανσης, τέκνων κτλ). Έρχονατι για να κάνουμε αιτήσεις για επιδόματα που η προθεσμία αίτησης τους λήγει το καλοκαίρι. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη κατάσταση.”

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο επίδομα των 800 ευρώ, τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Σήμερα που μιλάμε δεν έχει ανοίξει ακόμα καμία πλατφόρμα. Έχουν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα γιατί ο κόσμος θέλει το επίδομα. Και αύριο να ανοίξει που λένε, στις 10 Απριλίου θα το πάρει το επίδομα ο κόσμος”.

Τέλος έδωσε διευκρινίσεις αναφορικά με το πως θα γίνει η πληρωμή ενοικίων από τους επιχειρηματίες για την μίσθωση του χώρου, όπου λειτουργεί η επιχείρηση τους. “Όλο το βάρος για να συμπληρωθούν οι πλατφόρμες και για να γίνουν όλα αυτά που έχουν ανακοινωθεί πέφτει πάνω στα λογιστικά γραφεία και μάλιστα χωρίς αμοιβή”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: http://www.drt915.gr