Ο επικεφαλής της παράταξης “Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα” Νίκος Τσιαμούλος μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης για τις αλλαγές που φέρνει στην Αυτοδιοίκηση ο νέος εκλογικός νόμος.

Αρχικά ο κ.Τσιαμούλος αναφέρθηκε στην δυνατότητα εκλογής Δημάρχου από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 43%, στο όριο του 3% για την είσοδο μιας παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις τοπικές Κοινότητες και την εκλογή προέδρων, καθώς και στην πενταετή θητεία.

“Θα πρέπει, να πάμε ενα βήμα πιο μπροστά και οχι πιο πίσω με αυτόν τον εκλογικό νόμο. Θα έπρεπε, να υπάρχει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο για τον Δήμαρχο, αλλά και ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο τόσο για τους συμβούλους, όσο και για τους προέδρους των Κοινοτήτων”, δήλωσε στην συνέχεια ο κ.Τσιαμούλος.

Τέλος σχολίασε: “Μιλάμε για έναν εκλογικό νόμο, που κάνει ένα άλμα στο παρελθόν και οχι στο μέλλον. Αγνοεί δηλαδή τις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες, που υπάρχουν σήμερα, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία στην Αυτοδιοίκηση.Πρέπει, να μπούμε σε μια λογική αποδόμησης του κομματικού – πελατειακού κράτους. Δεν μπορεί να είμαστε στο 2021 και να πηγαίνουμε με ένα κομματικό σύστημα, – προ του 2010 εκλογικού συστήματος 0 με μεγάλες κραταιές δημοκρατικές παρατάξεις με κομματική στήριξη. Όλοι οι πολίτες – και μιλάω σαν πολίτης τώρα – θέλουμε να ψηφίζουμε στον τόπο μας ποιον θα έχουμε για Δήμαρχο και να ψηφίζουμε και τον βουλευτή μας, που θα μας εκπροσωπεί στην Βουλή των Ελλήνων. Δεν θα ψηφίζουμε το κόμμα μας και τον βουλευτή μας, για να έρθει να μας πει, ποιον θα έχουμε Δήμαρχο εδώ. Αυτό πρέπει να τελειώνει. Έχουν αρχίσει και ξεθωριάζουν συτά”. Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη:

Πηγή: http://www.drt915.gr