Μπορεί οι φορολογούμενοι μόλις να «ξεμπέρδεψαν» με την υποβολή της φετινής φορολογικής τους δήλωσης, όμως, για εκατομμύρια πλησιάζει η διορία της 15ης Σεπτεμβρίου, για την υποβολή του εντύπου Ε9 που αφορά τη δήλωση στοιχείων των ακινήτων τους.

Η διαφορά είναι ότι για φέτος, δύο είναι οι κύριες κατηγορίες φορολογουμένων που θα τους απασχολήσει το έντυπο Ε9.(Φυσικά πρόσωπα)

Η πρώτη κύρια κατηγορία είναι όσοι είχαν κάποια μεταβολή στα ακίνητά τους, μέσα στο 2012 (αγορά, πώληση κλπ). Η δεύτερη κύρια κατηγορία και μεγαλύτερη, είναι όσοι έχουν ακίνητα εκτός σχεδίου, ανεξάρτητα αν για τα ακίνητα αυτά έγινε κάποια μεταβολή ή όχι.(π.χ.Αγροτεμάχια κτλ.)

Και η υποβολή του εντύπου είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς με βάση τα στοιχεία που θα δώσουν οι φορολογούμενοι, θα καθοριστεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας που θα κληθούν να πληρώσουν.
Η προθεσμία ηλεκτρονικής συμπλήρωσης και υποβολής της πρώτης κατηγορίας ( Πίνακας 1) , παρατείνεται μέχρι και την 20ή Σεπτεμβρίου 2013.

Η προθεσμία ελέγχου, ηλεκτρονικής συμπλήρωσης και υποβολής της δεύτερης κατηγορίας( Πίνακα 2) , παρατείνεται μέχρι και τη 14η Οκτωβρίου 2013.

Όσον αφορά τα Νομικά πρόσωπα ,η υποβολή είναι υποχρεωτική έως τις 30   Νοεμβρίου 2013.