Τι είπε για “Κλεισθένη”, δημοτική αρχή και επόμενες εκλογές

Για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Τρίπολης, αλλά και για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές μίλησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Επί της ουσίας» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας, με τον Δημήτρη Μανιατάκο και τον Μηνά Αρτόπουλο.

Αρχικά, ο κ. Τσιαμούλος ρωτήθηκε για τον «Κλεισθένη» και το επικείμενο συνέδριο ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ, στο οποίο θα συμμετέχει. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι δεν είναι αρνητική η παράταξη του με την απλή αναλογική, αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν προβλέπονται πόροι που θα συνοδεύουν τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Άσκησε κριτική στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες που έχει λάνει ο κ. Πατούλης στην Κεντρική Ένωση Δήμων.

Στη συνέχεια, μίλησε για το φυλλάδιο που κυκλοφόρησε προσφάτως η παράταξη του για όλες τις προτάσεις και τις δράσεις που έχει αναλάβει από το 2014 ως και σήμερα. Ο κ. Τσιαμούλος είπε ότι η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη από την πλευρά των δημοτών και ιδιαίτερα θετική.

Ακολούθως, αναφέρθηκε σε μία σειρά από ζητήματα που αφορούν την πόλη και τα χωριά, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή, λέγοντας ότι λειτουργεί με τη λογική του 1980 και τις εργολαβίες και ότι λέει συνεχώς ψέματα για όλα τα θέματα.

Αναφέρθηκε στο άλυτο πρόβλημα με τα σκουπίδια, τις καθυστερήσεις για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων, τα προβλήματα στα χωριά, τα χαμένα έσοδα από την ελεγχόμενη στάθμευση και πολλά άλλα.

Για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, είπε ότι η παράταξή του θα είναι ξανά παρούσα και ανεξάρτητη και κάλεσε τους δημότες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, ενώ ουσιαστικά, απέκλεισε ενδεχόμενη συνεργασία με την παράταξη του Κώστα Τζιούμη, όταν ρωτήθηκε σχετικά.

 

*Ακούστε εδώ και εδώ τη Συνέντευξη του Νίκου Τσιαμούλου στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης.