Παρέμβαση Τσιαμούλου για καταστροφές από χαλάζι και αποκομιδή απορριμμάτων

 

Ο Δήμος Τρίπολης πρέπει να παρέμβει, έτσι ώστε να ληφθούν μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες παραγωγούς, ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης “Τρίπολη- Αλλάζουμε τα Δεδομένα” Νίκος Τσιαμούλος, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Σεπτεμβρίου.

Ο κ.Τσιαμούλος με αφορμή τις καταστροφές που υπέστησαν αγρότες της ΔΕ Κορυθίου και ΔΕ Τεγέας στο Δ.Τρίπολης από το χαλάζι, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, τόνισε πως πρέπει όλοι να καλέσουν τον ΕΛΓΑ να δώσει 100% αποζημίωση στους αγρότες, αφού τα περισσότερα από τα προϊόντα που επλήγησαν βρίσκονταν στην περίοδο συγκομιδής. Επίσης ο κ.Τσιαμούλος άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή Τρίπολης, σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων και την κάλεσε να “κάνει το αυτονόητο”.

Η κριτική του κ.Τσιαμούλου έγινε γιατί, όπως ανέφερε, στο Λεβίδι, οι κάτοικοι την περίοδο του πανηγυριού, συγκέντρωσαν μόνοι τους χρηματικό ποσό για να κάνουν αποκομιδή των απορριμμάτων, γιατί δεν μπόρεσε να το κάνει η δημοτική αρχή, παρά το γεγονός πως λαμβάνει δημοτικά τέλη για τον σκοπό αυτό.