002Συνέντευξη στην εκπομπή «Επί της ουσίας» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, παραχώρησε σήμερα το πρωί, ο υποψήφιος δήμαρχος Τρίπολης με το συνδυασμό «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα», Νίκος Τσιαμούλος, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα της τρέχουσας τοπικής επικαιρότητας.Σχετικά με την προετοιμασία του για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, ανέφερε ότι έχει γίνει ακριβής σχεδιασμός της πορείας του συνδυασμού και λίγο πριν το Πάσχα, σε εκδήλωση της παράταξής του, θα ανακοινωθούν ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του.

Χαρακτήρισε το συνδυασμό του, ως το «σπίτι» όλων των συμπολιτών μας που, όπως είπε, μέχρι σήμερα δεν είχαν τρόπο έκφρασης και συλλογικής δράσης, ενώ σημείωσε ότι η προσπάθεια ξεκινά με όσους είναι και αισθάνονται νέοι στις αντιλήψεις, με ανθρώπους κάθε ηλικίας, έτοιμους να αλλάξουν τα πράγματα «και να κάνουν κάτι διαφορετικό, κάτι καινούργιο». Όσον αφορά το κατά πόσον θα υπάρχουν στο ψηφοδέλτιό του και νυν δημοτικοί σύμβουλοι, ο κ. Τσιαμούλος ανέφερε ότι ο συνδυασμός του δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει ανθρώπους που επιθυμούν να προσφέρουν. «Θέλουμε να σπάσουμε τους αποκλεισμούς», είπε «και σ’ αυτήν την προσπάθεια», τόνισε, «έχουν θέση όλοι όσοι συμφωνούν στις θεμελιώδεις αρχές μας».

Ερωτηθείς για τους λόγους που αποχώρησε από την παράταση Παυλή, ο κ. Τσιαμούλος απάντησε ότι η απόφαση αποχώρησής του ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την «πρόκληση της επόμενης μέρας» και ως βασικό λόγο ανέφερε το γεγονός ότι, αφενός η πορεία της παράταξης Παυλή ταυτίστηκε με την πορεία της παράταξης της δημοτικής αρχής, την οποία χαρακτήρισε ως πορεία «χωρίς πυξίδα» και αφετέρου ότι χάθηκε η πορεία της αντιπολιτευτικής τακτικής. Χαρακτήρισε τον εαυτό του «πραγματιστή», λέγοντας ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουν κάποια πράγματα στην πόλη μας, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εμπιστοσύνη του κόσμου του δίνει δύναμη για τη συνέχεια, δημιουργώντας μια δυναμική συμμετοχής που αλλάζει τα δεδομένα.

Ο κ. Τσιαμούλος έκανε αναφορά και σε έργα που έχουν  γίνει στην Τρίπολη και για το εάν ακολουθήθηκαν οι σωστές διαδικασίες. Για την πλατεία Πετρινού είπε ότι είναι έργο που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο άλλαξε μεν τη φυσιογνωμία της πόλης, αλλά δεν την έχουμε εκμεταλλευτεί τουριστικά. Για την κανονιστική των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ανέφερε ότι έχει φέρει σε αντιπαράθεση τους πολίτες, ενώ για το θέμα των απορριμμάτων είπε ότι είναι ένα μείζον θέμα το οποίο δεν έχει επιλυθεί ακόμα κι έχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα για τη μεταφορά τους. Σημείωσε ότι η Τρίπολη εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και για το θέμα είχαν γνώση τόσο η νυν όσο και η προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ εάν εκλεγόταν δήμαρχος, υπογράμμισε ότι θα ακολουθούνταν διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες.

Τέλος, αναφέρθηκε στις πρώτες προτεραιότητές του, εάν εκλεγεί δήμαρχος.