• Ρεκόρ απευθείας αναθέσεων στους πρώτους 10 μήνες δημαρχίας Τζιούμη.
  • Για 3η φορά ο Δήμος Τρίπολης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!
  • Άραγε τι συμβαίνει στο Δήμο Τρίπολης;;;

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και στον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος.

Αρχικά αναφερόμενος στις δράσεις του οικονομικού Επιμελητηρίου, μίλησε για την εθελοντική αιμοδοσία σε περιφερειακό επίπεδο που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στο Παναρκαδικό νοσοκομείο, καλώντας τους οικονομολόγους, τους λογιστές αλλά και όλους τους πολίτες να συνδράμουν δίνοντας πέντε λεπτά από τον χρόνο τους και λίγο από το αίμα τους.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων του Δήμου Τρίπολης.

Αναφερόμενος στην ΚΕΔΗΤ τόνισε μεταξύ άλλων: «Φαινόταν ξεκάθαρα, πως εδώ είχε γίνει λάθος διαδικασία. Είχαμε πολλάκις κάνει παρεμβάσεις για τις πληρωμές των υπαλλήλων. Δικαιωθήκαμε για αυτά που λέγαμε. Εμείς είμαστε υπέρ του να συνεχίσουν να υπάρχουν δομές όπως η ΚΕΔΗΤ, κάνοντας αγώνα για να σωθούν, όπως έγινε και με το Βοσυνιώτειο. Θα κάνουμε τον αγώνα μας για να σωθεί. Ο Δήμαρχος θέλει να τις κλείσει. Εμείς δεν είμαστε υπέρ του να κλείνουν δομές.

Μιλώντας για κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης – τα οποία δεν θέλησε να κατονομάσειανέφερε πως κάποια sites και κανάλια τα ελέγχει η Δημοτική Αρχή και με έντεχνο τρόπο τους χρηματοδοτεί. “Η Δημοτική Αρχή επενδύει σε κάποια Μ.Μ.Ε. αντί να επενδύει στους πολίτες”, δήλωσε…

Αναφερόμενος στο θέμα των απορριμμάτων, και πιο συγκεκριμένα για το Μεγαβούνι, αλλά και για την δικαστική απόφαση με την οποία κλείνει ο Άγιος Βλάσης, τόνισε μεταξύ άλλων: “Ο Τζιούμης πολεμούσε το Μεγαβούνι και τώρα θέλει να πάει εκεί και να κάνει μια χωματερή. Μόνο εγώ ήμουν σταθερός στο θέμα των απορριμμάτων. Όλοι οι άλλοι έκαναν κωλοτούμπες. Ο Τζιούμης πήρε λεφτά άρον – άρον από τα αποθεματικά, για να κάνει έργα υποδομής στο Μεγαβούνι, για να πάει εκεί να ρίξει χύμα σκουπίδια. Εμείς είχαμε σαν αντιπολίτευση καταθέσει ολοκληρωμένη μελέτη για την διαχείριση των απορριμμάτων. Το πώς αξιολογήθηκε φάνηκε. Ο κόσμος το βλέπει τώρα και χτυπάει το κεφάλι του. Ο κ.Τζιούμης δεν θέλει να σπάσει αυγά. Εκεί που έφτυνε, τώρα πάει και γλύφει.

Αναφερόμενος στον αείμνηστο πρώην Δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Ο Παυλής δικαιώνεται μετά θάνατον. Με τα λεφτά που εξασφάλισε κινείται η Δημοτική Αρχή. Ο Παυλής είχε χαράξει πολιτική για τις επόμενες δυο Δημοτικές Αρχές”, ενώ συμπλήρωσε: “Εγώ άσκησα σκληρή κριτική στον Δήμαρχο Παυλή και όχι στον άνθρωπο Παυλή”.

Για τις απευθείας αναθέσεις που έχουν γίνει στον Δήμο Τρίπολης, ανέφερε: Το 2019 έγιναν 184 απευθείας αναθέσεις και για το 2020 έχουν γίνει μέχρι σήμερα 223. Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Τζιούμης. Κάνει κακοδιαχείριση στον Δήμο και θα λογοδοτήσει. Έχουν γίνει και 113 απευθείας αναθέσεις στην ΔΕΥΑΤ.

Επιπλέον ανέφερε: “Ο Δήμος Καλαμάτας χρησιμοποιεί το δωρεάν πρόγραμμα ΗΡΙΔΑ για την ηλεκτρονική διαχείριση των εγγράφων. Εμείς για την ίδια δουλειά δίνουμε 17.000 ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία. Γιατί δεν χρησιμοποιούμε και εμείς το δωρεάν αυτό πρόγραμμα;”

“Να μας πει η κα.Καρούντζου για το πάρτι που έγινε τα Χριστούγεννα. Ακόμα περιμένουμε απαντήσεις. Φέτος είχαμε τα πιο ακριβά και συνάμα τα πιο αποτυχημένα Χριστούγεννα. Οφείλει και εκείνη και ο Δήμαρχος να δώσουν απαντήσεις”.

 “Αυτοί που σιγοντάρουν εντέχνως σήμερα την Δημοτική Αρχή – μέσω προεκλογικών επιταγών – θα την χρεωθούν κιόλας στο τέλος”.

“Κάνουν πράγματα στην Δημοτική Αρχή, που αφορούν στην καθημερινότητα και τα παρουσιάζουν ως μέγιστο έργο”.

“Θα ειπωθούν όλα με ονόματα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ας μου κάνουν μηνύσεις. Οι μηνύσεις είναι πολιτικά ένσημα. Έχουμε χορτάσει πια”.

“Η Δημοτική Αρχή αποκοιμήθηκε με το θέμα του Άγιου Βλάση και γι αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Όλοι θα κριθούμε στο τέλος. Κανένας δεν πήγε ποτέ στο Δασαρχείο να ρωτήσει αν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι”.

“Δεν βρίσκεις πουθενά το προεκλογικό πρόγραμμα του κ.Τζιούμη. Το έχουν κατεβάσει, γιατί άλλα έλεγε και άλλα κάνει”.

“Οι τρεις παρατάξεις καταθέσαμε εναλλακτική πρόταση για τον κανονισμό λειτουργίας της ΔΕΥΑΤ γιατί βλέπουμε πράγματα που δεν μας αρέσουν.  Δεν γίνεται να λένε για 800.000 ευρώ αύξηση μισθοδοσίας και μπόνους, ενώ έξω ο κόσμος βογκάει”.

“Έχουμε καθυστερήσει με την ελεγχόμενη στάθμευση και έχουμε χάσει πολλά λεφτά. Να προχωρήσει άμεσα”.

“Δεν έχω δει να λειτουργούν πιο παλαιοκομματικά. Κρίμα. Ίσως ο κ.Τζιούμης δεν έχει καλούς συμβούλους. Βρήκε πολλά χρήματα και κάνει κακοδιαχείριση. Θα απολογηθεί”.

“Πάντα έψαχνε ο Παυλής τις τιμές, γιατί ήταν άνθρωπος της πιάτσας. Κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει γι αυτό”.

 Στην συνέχεια αναφερόμενος στην παράταξη του και το εάν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές δήλωσε: “Αυτό μας τρώει εμάς. Ότι δεν δημιουργούμε υποχρεώσεις και δεν κάνουμε προεκλογικές συμφωνίες. Δεν θα αλλάξω όμως, Δεν ξέρω αν θα ξανά – ασχοληθώ, γιατί είναι νωρίς να μιλάμε για το 2023. Αν επανέλθω πιο δυναμικά, θα πρέπει όλοι να ξέρουν ότι ο Νίκος Τσιαμούλος δεν κάνει deals και θα είναι ένας Δήμαρχος που δεν θα μπορεί κάνεις να τον κρατήσει από πουθενά”, ενώ μιλώντας για τις κοινές προτάσεις που έχουν υποβάλλει οι τρεις παρατάξεις (Τσιαμούλου, Παυλή, Σμυρνιώτη)τόνισε: “Κάθε παράταξη έχει το δικό της πρόγραμμα. Συνεργάστηκα προεκλογικά με τον κ.Σμυρνιώτη και αποφασίσαμε πως θα πορευτούμε αν εκλεγόταν. Τώρα δεν είμαστε πάντα δίπλα, αλλά συμβουλεύουμε ο ένας τον άλλον. Στην παράταξη Παυλή υπάρχει ένα κενό μετά τον θάνατο του επικεφαλής. Είμαστε σε επαφή με τον κ.Παπαδημητρίου. Αλλού συμφωνούμε και αλλού διαφωνούμε, αλλά η κάθε παράταξη έχει το δικό της πρόγραμμα και έχει χαράξει την δική της πολιτική”.

Κλείνοντας δήλωσε: “Πέρασε η περίοδος χάριτος πλέον για την Δημοτική Αρχή. Τώρα θα καταλάβουν τι σημαίνει αντιπολίτευση. Νομίζουν πως τα κάνουν όλα σωστά, αλλά το νομίζουν μεταξύ τους. Έχουν ρωτήσει τους πολίτες;”

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91.5

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη του επικεφαλής της παράταξης “Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα” στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης.

Ο Νίκος Τσιαμούλος επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα" μιλά στη ΔΡΤ

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Donnerstag, 25. Juni 2020
Μέρος Πρώτο

Ο Νίκος Τσιαμούλος μιλά στη ΔΡΤ (μέρος δεύτερο)

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Donnerstag, 25. Juni 2020
Μέρος Δεύτερο