Ζαχαρίας Τσιαμούλος στη ΔΡΤ: “Η Δημοτική Αρχή πρέπει να βρει και άλλους πόρους, όχι μόνο αυτούς που βρήκε έτοιμους”

Ακούστε όλη τη συνέντευξη παρακάτω

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το πρωί της Τρίτης (03/11) ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα” κ.Ζαχαρίας Τσιαμούλος.

Αρχικά ο κ.Τσιαμούλος ανέφερε, πως ορισμένες φορές οι δημοτικοί σύμβουλοι- λόγω του νόμου Θεοδωρικάκου – νιώθουν διακοσμητικά στοιχεία.

“Πριν από κάθε συμβούλιο κάνουμε προσυμβούλια στην παράταξη και παίρνουμε κοινές αποφάσεις, βρίσκοντας μια χρυσή τομή, ακόμα και όταν διαφωνούμε. Ο επικεφαλής μας παίρνει τον λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο και τοποθετείται με τις θέσεις όλων μας, για καίρια θέματα, που έχουν προκύψει στον Δήμο”, δήλωσε στην συνέχεια, ενώ απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το που πιστεύει ο ίδιος, πως χωλαίνει η Δημοτική Αρχή, τόνισε: “Καλό είναι να γίνονται έργα και μάλιστα αυτή η Δημοτική Αρχή έχει και ένα αβαντάζ, καθώς βρήκε έναν κορβανά. Καλό είναι όμως και να μην προβάλλουν συνέχεια και το παραμικρό που γίνεται”.

Παράλληλα ο κ.Ζαχαρίας ανέφερε, πως υπάρχει θέληση από την Δημοτική Αρχή, αλλά επεσήμανε κάποια πράγματα, με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθούν άμεσα οι αρμόδιοι, όπως το να τοποθετηθούν πινακίδες με αναφορές στα σημαντικά σημεία της πόλης (μουσεία κτλ), πινακίδες προς τα χωριά μας – για να μπορούμε να κατευθύνουμε σωστά τους επισκέπτες – , να γίνουν παρεμβάσεις στα φανάρια παρεμβάσεις και να δοθεί βάρος στην καθαριότητα και ειδικότερα στα χωριά. Μάλιστα αναφέρθηκε και σε παράπονα που δέχεται από πολίτες, για θέματα που άπτονται της καθημερινότητας (όπως οι σπασμένες μπάρες στον περιφερειακό δρόμο).

“Καλό είναι να μην παίρνει τον λόγο σε όλα τα θέματα ο Δήμαρχος, αλλά οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι ειδικά για θέματα, που τους αφορούν”, τόνισε στην συνέχεια, ενώ απαντώντας στο πως θα χαρακτήριζε ο ίδιος την πορεία της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι σήμερα, δήλωσε: “Η πρόεδρος προσπαθεί, όσο μπορεί. Έχουμε για πρώτη φορά μια γυναίκα. Θέλει και αυτή τον χρόνο της, για να δώσει μια σωστή κατεύθυνση σε κάποια θέματα, που πολλές φορές άθελα της τα χάνει”.

Τέλος στέλνοντας το δικό του μήνυμα, ανέφερε, πως πρέπει να υπάρχει αποτελεσματικότητα, ειλικρίνεια και σχέσεις διαφάνειας, για να προχωρήσει μπροστά ο Δήμος.

Πηγή: http://www.drt915.gr