Σκληρή κριτική Τσιαμούλου στη δημοτική αρχή:
“Έχετε καταλύσει κάθε κανόνα διαφάνειας, αξιοπιστίας και ακεραιότητας στη διοίκηση του Δήμου”

Σε μία κατά μέτωπο επίθεση, για μία σειρά από θέματα, εναντίον της δημοτικής αρχής, προχώρησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα” κ. Νίκος Τσιαμούλος, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

Στην κεντρική του τοποθέτησή του, εκτός ημερήσιας διάταξης είπε: «Για να μην προκύπτουν προβληματα, ήταν η τελευταία φορά που κάνατε τηλεφωνικά συμβούλιο κύριε Πρόεδρε της Οικονομικής. Οπότε τέλος οι τηλεφωνικές συνεδριάσεις, εκτός αν δώσει εντολές το κράτος.

Και η Περιφέρεια Πελοποννήσου πήρε το πρόγραμμα Ίριδα. Και από την πολύ εξοικονόμηση που όλο λέτε, πληρώσαμε 20.000 για να το δώσουμε σε ιδιώτες.

Την προηγούμενη χρονιά ήρθε η Άλωση μια δυο μέρες πριν, τώρα έρχεται μια εβδομάδα πριν. Είστε κι ευχαριστημένος; Επί της ουσίας είναι η δεύτερη μεγάλη εκδήλωση από τότε που διοικείτε. Θέλω να είμαι παντελονάτος και τυπικός σε αυτά που λέω.

Εγώ σας είπα ότι θα σας φέρω την εισήγηση για τους Φιλικούς και από εσάς περιμένω απολογισμό Χριστουγέννων. Τον φέρατε;

Βλέπω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνετε απολογισμό Χριστουγέννων. Κι αυτή η πανδημία, που όποτε θέλουμε τη χρησιμοποιούμε κατά το δοκούν, σας έχει δώσει τη δυνατότητα και έχετε καταλύσει κάθε κανόνα διαφάνειας, αξιοπιστίας και ακεραιότητας στη διοίκηση του Δήμου.

Αυτό καταγράφεται πλέον και στους πολίτες, παρόλο που κάποια Μέσα εντέχνως τα ελέγχετε. Και δεν θα πάψω να μιλάω, έχω πάρει τις αποφάσεις μου. Κι αυτοί ας παίζουν ό,τι θέλουν. Δεν με ενδιαφέρει.

Μας φέρατε τα πιο ακριβά Χριστούγεννα στην ιστορία του Δήμου με 145.000 ευρώ με την μεγαλύτερη αποτυχία στην επιχειρηματικότητα και στον τόπο. Και απολογισμό κανέναν και απαιτείται να ψηφίσουμε 60.000 ευρώ στην τούρλα του Σαββάτου.

Για τους κολυμβητικούς αγώνες, έχετε διατελέσει πρόεδρος στο Αθλητικό Κέντρο κύριε Δήμαρχε. Δεν γνωρίζετε με την εμπειρία που έχετε ότι χρειάζονται κάποια έξοδα; Έρχονται πανελλήνιοι αγώνες με 143 αθλητές, με γονείς, αθλητές και επιτελεία και γέμισαν τα ξενοδοχεία. και τα εστιατόρια. Τι έκανε ο Δήμος; Επί Κοτσιάνη δίνατε 30 και 40.000 ευρώ και τώρα δίνετε 2.000.

Επί τρία χρόνια κλείνει συμφωνία ο αείμνηστος Παυλής για τα χριστουγεννιάτικα δένδρα με 30 ευρώ και τώρα τα ίδια δένδρα τα παίρνετε με 50 ευρώ. Σκεφτείτε τι έγινε με τα άλλα. Τι να απολογηθείτε. Πονάει η αλήθεια.

Γιατί είναι κλειστή η μικρή πισίνα, κύριε Κούρο; Εχω το χαρτί του Υπουργείου. Σοβαρευτείτε λίγο. Πέρασε ένας χρόνος. Μονίμως, έχετε την αίσθηση ότι εσείς τα κάνετε όλα σωστά κι εμείς όλα λάθος».

Ν.Τσιαμούλος στη ΔΡΤ: “Τα στοιχεία εκθέτουν τον Δήμαρχο – Όλα γίνονται στο πόδι” (ήχος)

Για τα θέματα που έθεσε η παράταξή του “Τρίπολη-Αλλάζουμε τα Δεδομένα” στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, το βράδυ της Τετάρτης, μίλησε στην πρωινή εκπομπή της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης ο Νίκος Τσιαμούλος.

“Λόγω του covid που έχει φέρει πολλά δεινά σε όλο τον κόσμο και η Αυτοδιοίκηση βάλλεται. Έρχονται όμως κάποιοι αυτοδιοικητικοί και με την ευκαιρία του κορωνοϊού, καταλύουν κάθε μορφή διαφάνειας και αξιοπιστίας και δη στον Δήμο Τρίπολης. Τα στοιχεία εκθέτουν τον κ.Τζιούμη”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Τσιαμούλος, ενώ πρόσθεσε: “Από το 2010 και μετά πιο ακριβά και πιο αποτυχημένα Χριστούγεννα δεν έχουμε κάνει σαν Δήμος και βγήκαν απλά και είπαν κάναμε ένα λάθος. Ο Δήμαρχος – δεν ξέρω ποιος τον έχει διδάξει – προσπαθεί να μας πει, πως τα κάνει όλα καλά. Έκανε απολογισμό έτους και δεν μίλησε γι΄αυτή την αποτυχία, για το ότι θέλει, να κλείσει την ΚΕΔΗΤ και για τον νέο κανονισμό της ΔΕΥΑΤ που ήρθε άρον – άρον. Φοβάμαι, πως θα καταντήσουν την ΚΕΔΗΤ την ΔΕΥΑΤ. Όλα γίνονται στο πόδι”.

“‘Οταν επισημαίνουμε πράγματα στον κ.Τζιούμη μας αποκαλεί ψεύτες. Με τον τρόπο που μιλάει δείχνει το επίπεδο του”, δήλωσε στην συνέχεια, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των απορριμμάτων, ανέφερε, πως το Μεγαβούνι θα γίνει τελικά το Βατερλό του Κώστα Τζιούμη. “Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι πέρασε ένας χρόνος και ένας μήνας και ήρθε η ώρα να σοβαρευτεί η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος. Να κάνει τον σταυρό του που έχει βρει χρήματα και κουνιέται τώρα, αλλά πρέπει να βρει και άλλα”, υπογράμμισε.