Ακούστε παρακάτω τη συνέντευξη του Νίκου Τσιαμούλου για το Δημοτικό Συμβούλιο στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης.


 Τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής για την απόκρυψη του σοβαρού θέματος που έχει προκύψει και αφορά τη Βιομηχανική Περιοχή ανάδειξε ο Νίκος Τσιαμούλος, ενώ άσκησε κριτική για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις από τις οποίες λείπει πάλι το Καρναβάλι.

«Βόμβα επικίνδυνων αερίων στη ΒΙΠΕ – Ευθύνες έχει η Δημοτική Αρχή για τη μη ενημέρωση»

 Για την ενημέρωση που έγινε από δικηγόρο της πόλης σχετικά με επικίνδυνα αέρια που υπάρχουν σε παλιό εργοστάσιο της Βιομηχανικής Περιοχής, ο Νίκος Τσιαμούλος έκανε λόγο – στην τοποθέτησή του- για βόμβα επικίνδυνων αεριών και επέρριψε ευθύνες στη Δημοτική Αρχή ότι «εδώ και ένα χρόνο γνωρίζει το ζήτημα και δεν ενημέρωσε ποτέ το Δημοτικό συμβούλιο».

  Στη συνέχεια, είπε ότι «κάποιες υπηρεσίες  χρειάζονται βούρδουλα» και προσέθεσε πως «εμένα δεν μου προξενεί εντύπωση ότι δεν έκανε τίποτα η Δημοτική Αρχή, διότι αν είχε ευαισθησία θα είχε κάνει κάτι για να μην δημιουργηθεί  άλλη μια οικολογική βόμβα όπως στον Άγιο Βλάση και στην Αγία Τριάδα».

 Ενώ, απαντώντας σε αιχμές του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας για το κλείσιμο του Πλατώματος, ο Νίκος Τσιαμούλος τόνισε: «Αν διαφωνεί και είναι πάνω από δικαστικές αποφάσεις  του  Σ.Τ.Ε., τελεσίδικη αγωγή του Πρωτοδικείου Τριπόλεως  και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τότε είναι ο Θεός. Να βουτάει τη γλώσσα του στο μυαλό  πριν μιλήσει.».


«Να μην χαθεί το κειμήλιο με τον όρκο του Κολοκοτρώνη»

 Για τη δημοπρασία που θα γίνει με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χαθεί το ιστορικό κειμήλιο με τον όρκο του Κολοκοτρώνη, ο Νίκος Τσιαμούλος και κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου και την επομένη μέρα, σε συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, τόνισε την ανάγκη να μην χαθεί αυτό το κειμήλιο και υπογράμμισε ότι ο Δήμος Τρίπολης πρέπει να εξαντλήσει κάθε μέσο, ώστε να το αποκτήσει.


«Αν βεβαιωθούν χρήματα για τον Άγιο Βλάση, να τα πληρώσει ο ίδιος ο κ. Παυλής»

 Όσον αφορά μία επιστολή του κ. Σταμάτη Αδαμόπουλου που ζητά να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για το χώρο που πηγαίνουν τα σκουπίδια στον Άγιο Βλάση και είναι ιδιοκτησία του, ο Νίκος Τσιαμούλος τόνισε ότι εκεί υπάρχει ένα συμφωνητικό με αυστηρούς όρους και ρήτρες που έκανε ο κ. Παυλής με τους ιδιοκτήτες, χωρίς να πάρει έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και πως αν βεβαιωθούν χρήματα που πρέπει να πληρώσει ο Δήμος για ρήτρες, τότε ο κ. Τσιαμούλος και η παράταξη του θα κινηθεί νομικά ώστε αυτά τα χρήματα να κληθεί να τα πληρώσει ο κ. Παυλής ως φυσικό πρόσωπο.


Για τις Απόκριες

«Χωρίς καρναβάλι αποκριές δεν υπάρχουν»

 Όσο για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, ο Νίκος Τσιαμούλος τόνισε ότι «χωρίς καρναβάλι αποκριές δεν υπάρχουν».

 Ενώ, υπογράμμισε ότι «κάθε χρόνο αυξάνουμε το κόστος, χωρίς να κάνουμε βασικές κινήσεις που χρειάζονται και όχι μόνο δεν τηρούμε τη νομιμότητα στη διαδικασία των προσκλήσεων, αλλά και προτάσεις που κατατίθενται στο δημοτικό συμβούλιο, όπως κάναμε εμείς, δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία της συζήτησης.»

 Στη συνέχεια έδωσε συγχαρητήρια στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων όλων των σχολείων  που διοργανώνουν ιδιωτικές αποκριάτικες εκδηλώσεις και αναφέρθηκε θετικά στις εκδηλώσεις στο Κακούρι, την Κανδήλα και τις Αραχαμίτες.

 Είναι η 5η συνεχόμενη χρονιά που ζητά η κοινωνία, η επιχειρηματικότητα και οι πολίτες κάτι να γίνει στην πόλη. Για να φτάσει η επόμενη δημοτική αρχή στα παλιά δεδομένα, πρέπει να γίνει η δεκαπλάσια προσπάθεια. Φτάσαμε στο τέλμα της επιχειρηματικότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών μας. Αν γινόταν μια μέτρηση, αν θέλουν οι πολίτες καρναβάλι, τα ποσοστά θα ήταν τεράστια προς το ναι. Ψηφίζουμε παρών» είπε χαρακτηριστικά.


«Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο»

 Όσο για το πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης που αφορούσε έργα 350.000 ευρώ για ζημιές στο αγροτικό οδικό δίκτυο, με απευθείας ανάθεση, ο Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι η παράταξή του ψηφίζει «παρών» «διότι τα χρήματα υπήρχαν και οι δομές θα μπορούσαν να υλοποιηθούν νωρίτερα. Βγάζει μάτι ότι είναι μια προεκλογική διαδικασία, αλλά ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο».


Θέματα για ΔΕΥΑΤ, Συνήγορο του Πολίτη και Κ.Ε.ΔΗ.Τ.

 Τέλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» ανέδειξε δύο θέματα που αφορούν τη ΔΕΥΑΤ και τον Συνήγορο του Πολίτη.

 Αρχικά, είπε ότι υπάρχει ένα έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη που ζητά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ελέγξει τον Δήμο Τρίπολης, επειδή δεν απαντούσε καν για ένα θέμα που ένας δημότης διαμαρτυρόταν ότι εξαιτίας μίας εκτροπής όμβριων υδάτων πλημμύριζε το ελαιόκτημα του σε χωριό του Δήμου Τρίπολης.

 Το άλλο θέμα αφορούσε τη μη απάντηση από τη ΔΕΥΑΤ σε δημότη που κάνει λόγο για πλημμελή συντήρηση σε αποχετευτικό, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ζημιές στη γειτονιά όλη.

 Όσον αφορά την Κ.Ε.ΔΗ.Τ. ενημέρωσε το Δ.Σ. ο κ.Τσιαμούλος  ότι η επιστολή που είχε δεσμευτεί η παράταξη του να στείλει στην βουλή των Ελλήνων και στους αρχηγούς των κομμάτων, στάλθηκε και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα.


Δημοτικό Συμβούλιο στις 5 Μαρτίου 2019

*Δείτε παρακάτω τις θέσεις της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για τις Απόκριες
Εκτός Ημερήσιας Διάταξης

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ SOCIAL MEDIA