ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  “Τρίπολη – Αλλάζουμε Τα Δεδομένα”

 Πολλά και σημαντικά θέματα ανέδειξε, με ουσιαστικό και μεστό τρόπο, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα», Νίκος Τσιαμούλος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Τρίτης (10/10/2017).

 Αρχικά, ο επικεφαλής της παράταξης, υπογράμμισε ότι είναι πάγια πρακτική της Δημοτικής Αρχής να μην δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται, με αποτέλεσμα να διεξάγεται συζήτηση για τα ίδια θέματα σε συνεχόμενες συνεδριάσεις.

 

kathigites-aftodioikisi

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ – ΛΥΚΕΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 Για το θέμα αυτό, ο κ. Νίκος Τσιαμούλος είπε «έχω πολλές φορές αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα δηλαδή για τα προβλήματα των σχολείων μας και απάντηση δεν παίρνω.  Επειδή είναι αποκλειστικά δική μας αρμοδιότητα, θέλω να γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο σχέδιο διαχείρισης της κατάστασης γιατί πάνε τα παιδιά μας» χωρίς να πάρει καμία ουσιαστική απάντηση.

 

trapeza-ths-ellados-tte

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

  Απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο, ο Ν. Τσιαμούλος, είπε:

 «Υπάρχει ένα σχετικό έγγραφο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, επανήλθε στο προσκήνιο η απαίτηση της Κυβέρνησης να μεταφέρουμε τα αποθεματικά του Δήμου μας στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τι έχετε υπόψη σας να κάνετε για το θέμα αυτό;» « Ήδη η ΚΕΔΕ που συμμετέχετε Κ .Δήμαρχε είπε ο Ν. Τσιαμούλος,  ζητά άμεσα αποφάσεις όλων των Δημοτικών Συμβουλίων της χώρας». Βέβαια, η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι θα έρθει το θέμα στο συμβούλιο, όταν ωριμάσουν οι συνθήκες, φυσικά δεν αποτελεί ουσιαστική απάντηση, με το θέμα να παραμένει μετέωρο, αν και είναι εξαιρετικά σοβαρό.

 

vosinioti

ΒΟΣΥΝΙΩΤΕΙΟ

 Για τα προβλήματα του Βοσυνιώτειου, είπε: «Μιλάμε για τις καθυστερήσεις τεσσάρων μισθών στους εργαζομένους της ΚΕΔΗΤ –και καλά κάνουμε- αλλά κανείς δεν ασχολείται με τους εργαζόμενους του Βοσυνιωτείου που είναι απλήρωτοι για 35-39 μήνες!

Είναι δύο υπάλληλοι σε επίσχεση και λειτουργεί μόνο με 6 υπαλλήλους. Θέλω να συγχαρώ αυτούς τους υπαλλήλους για τον σκληρό αγώνα που κάνουν με θυσίες για την λειτουργία του Βοσυνιωτείου.

Η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει με άλλες 160.000 ευρώ το Βοσυνιώτειο. Εμείς θα το χρηματοδοτήσουμε ως Δήμος Τρίπολης;»

Και για το θέμα αυτό, απάντηση επί της ουσίας, δεν έλαβε η παράταξή μας από τη Δημοτική Αρχή.

 

mavriki

ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΑΥΡΙΚΙ

 Για το θέμα αυτό, ο Ν. Τσιαμούλος είπε: «Επανέρχομαι σε ένα παλιό θέμα που αφορά τον δρόμο για το Μαυρίκι, διότι στο τέλος κάποιος θα σκοτωθεί. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα μετά τις τελευταίες πλημμύρες. Να βγάλετε έκτακτη επιχορήγηση για τις πλημμύρες, όπως βγάλατε για το δρόμο στη Σιλίμνα». Η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι είναι αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας ως επαρχιακός δρόμος και ο Ν.Τσιαμούλος του απάντησε « Και της Σιλίμνας Δήμαρχε επαρχιακός είναι και εν τέλει κάτοικοι του Μαυρικίου δηλαδή συνδημότες μας πηγαινοέρχονται».

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΔΡΟΜΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 Να τοποθετηθούν λάμπες σε δρόμο ασφαλτοστρωμένο πίσω από το Μουσικό Σχολείο της Τρίπολης ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης, λέγοντας ότι ο χώρος εκεί έχει γίνει στέκι για τοξικομανείς. Υπάρχουν σπίτια και είναι η γειτονιά πολλών παιδιών της περιοχής.

 

dimos_tripolis

ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

 Επίσης, ο Νίκος Τσιαμούλος έθιξε και ένα θέμα για χώρο που είναι οριοθετημένος για παιδική χαρά στο Σέχι, λέγοντας ότι το έχουν μετατρέψει σε πάρκινκ φορτηγών το οποίο είδαμε με αυτοψία με τον Κακλαμάνο και Θεοδωρακόπουλο. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξουν κανόνες σε αυτή την πόλη και να μην λειτουργεί ο καθένας όπως θέλει, ανεξέλεγκτα γιατί στο τέλος θα παρκάρουν και στις Πλατείες.

 

aporimata

ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ

 Για την αδυναμία εκτέλεσης της αποκομιδής απορριμμάτων, ο Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι ψηφίζει «παρών» η παράταξή του, παραπέμποντας στα όσα είχε πει σε προηγούμενο συμβούλιο, επισημαίνοντας ότι διαφωνεί με τις απευθείας αναθέσεις και ότι ο Δήμος κοντεύει να πάρει το χρυσό μετάλλιο της Ευρώπης στις απευθείας αναθέσεις!

 

11-σπ-τριπολης

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΕΖΙΚΟΥ

 Τέλος, για τα σενάρια περί κλεισίματος του 11ου Συντάγματος Πεζικού, ο επικεφαλής της παράταξης είπε ότι η δημοτική αρχή πρέπει να διερευνήσει αν πράγματι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο κι εφόσον είναι αληθές, να μεριμνήσει εγκαίρως ώστε να διεκδικήσει τμήμα των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου, με σκοπό να αξιοποιηθεί για τη στέγαση δημοτικών υπηρεσιών. Η δική μας παράταξη έχει την πρόταση να φύγουμε από αυτό το κτίριο που στεγάζονται σήμερα οι δημοτικές υπηρεσίες και πληρώνουμε πλέον τα 20.000,00 ευρώ μηνιαίως και να αξιοποιήσουμε κτιριακές εγκαταστάσεις του στρατοπέδου, να αξιοποιήσουμε αυτή τη δημόσια περιουσία από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.»

 

 Δημοτικό Συμβούλιο της  10ης Οκτωβρίου 2017

*Δείτε παρακάτω τις θέσεις της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της  10ης Οκτωβρίου 2017

*Δείτε παρακάτω την συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της παράταξης Νίκου Τσιαμούλου για τo Δημοτικό Συμβούλιο της  10ης Οκτωβρίου 2017

**Ακούστε εδώ τη Συνέντευξη του Νίκου Τσιαμούλου για το Δημοτικό Συμβούλιο της
10ης Οκτωβρίου 2017
στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ SOCIAL MEDIA