ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  “Τρίπολη – Αλλάζουμε Τα Δεδομένα”

 «Από καρδιάς να έχετε όλοι υγεία στο σπιτικό σας, προσωπική και επαγγελματική προκοπή.  Ας δημιουργήσουμε το 2018 τις προϋποθέσεις για να εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις προς τους δημότες μας και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους» ευχήθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη -Αλλάζουμε τα Δεδομένα»  Νίκος Τσιαμούλος, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2018.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η παράταξή μας ανέδειξε και πήρε θέση για όλα τα σημαντικά ζητήματα που συζητήθηκαν εντός και εκτός ημερήσιας διάταξης.

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

  Ο κ. Τσιαμούλος τάχθηκε ξεκάθαρα κατά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, δια περιφοράς, με αφορμή τη συζήτηση που έγινε για τα έργα τα οποία σχεδιάζονται για το Πνευματικό Κέντρο μέσω ενός νέου προγράμματος. «Είναι μια νέα μόδα που έχει φέρει αυτή η Δημοτική Αρχή, να κάνει τηλεφωνικά Δημοτικά Συμβούλια» τόνισε. Πρότεινε – ολοκληρώνοντας  την τοποθέτηση του για την νέα πρόταση-μελέτη αξίας 2.500.000,00 που κατατέθηκε για αναβάθμιση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης και ψηφίστηκε από την παράταξη μας  –  να προβλεφθεί και ένας χώρος με ειδική μόνωση για την Φιλαρμονική του Δήμου μας ώστε να έχει επιτέλους το δικό της “σπίτι ”.


 

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

 Εκτός ημερήσιας διάταξης, ο επικεφαλής της παράταξης επικαλέστηκε το Νόμο 2307/95 Κεφάλαιο Γ”  που αφορά τα έσοδα και τη φορολογία ΟΤΑ Α” βαθμού(άρθρο 7 παρ.26),αναφέροντας ότι πολιτιστικοί-αθλητικοί σύλλογοι και σωματεία απαλλάσσονται από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

«Καλούμε σωματεία να πάνε στη αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και να καταθέσουν αίτηση για να πάρουν την απαλλαγή αν την δικαιούνται , αλλά και να εκδοθεί παράλληλα ένα δελτίο τύπου από το Δήμο για να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι» είπε.


 

«ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΩ 45 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΛΕΜΠΕΣΗ»

 Την ξεκάθαρη αντίθεση του για δαπάνες που σχετίζονται με τον κ. Λεμπέση και αφορούν τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις εξέφρασε ο Νίκος Τσιαμούλος. «Επειδή έχετε “παντρευτεί” τον κ. Λεμπέση δεν θα πληρωθούν οι υπόλοιποι συμπολίτες μας προμηθευτές; Αφού δεν έχω δικαίωμα να επιλέξω, τότε θα το ψηφίσω. Διαφωνούμε με 2-3 συγκεκριμένα κόστη, αλλά τι να κάνουμε αφού πάνε πακέτο; Δεν θα καταδικάσουμε 45 επαγγελματίες που εργάστηκαν και πρόσφοραμ τις υπηρεσίες τους για τον κ. Λεμπέση και θα ψηφίσουμε».


 

«ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΘΕΤΙΚΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ»

  Θετικά ψήφισε η παράταξη «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα» για τους προϋπολογισμούς τόσο του ΝΠΔΔ όσο και του Βοσυνιωτείου Ιδρύματος.

  Ειδικά, για το Βοσυνιώτειο, ο Νίκος Τσιαμούλος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα 160.000 ευρώ που διέθεσε  από επιδόματα της πρόνοιας για το ίδρυμα, ενώ υπογράμμισε ότι από την άλλη πλευρά, ο Δήμος Τρίπολης δεν έχει βάλει τα λεφτά που υποσχέθηκε.

«Ψηφίζουμε προϋπολογισμό όταν γίνεται μία σοβαρή δουλειά. Έχουν γίνει πολλά λάθη στο παρελθόν που μας πήγαν πίσω αλλά και πολύ προσπάθεια για να διορθωθούν και το αναγνωρίζουμε. Όταν γίνεται κάτι σωστό το στηρίζουμε. Όταν δεν έδινε η Περιφέρεια, δεν ήταν καλή και τώρα που έδωσε πάλι δεν είναι καλή; Εμείς που είμαστε σε αντιπαράθεση με την Περιφέρεια, λέμε καλά έκανε και έδωσε. Εμείς πόσα χρήματα δώσαμε ως Δήμος;

  Στο παρελθόν είχα αντιπαρατεθεί με τον κ. Σαμαρτζή, τελικά δικαιώθηκα και με τις παρεμβάσεις μας βοηθήσαμε θετικά να δοθούν ευκαιρίες ώστε σήμερα να βλέπουμε ότι πλέον γίνεται μία σοβαρή δουλειά. Συγχαίρουμε το προσωπικό του Ιδρύματος που εργάζεται για πολλούς μήνες χωρίς να πληρώνεται, προσφέροντας παρόλα αυτά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στα παιδιά των συνδημοτών μας. Πέρυσι στον προϋπολογισμό, που τον ψηφίσατε όλες οι παρατάξεις στο Συμβούλιο εκτός από τη δική μας, είχαμε επισημάνει ότι είναι λάθος και δεν θα εγκριθεί, κάτι που τελικά έγινε. “Πρέπει να ερχόμαστε διαβασμένοι στο Δημοτικό Συμβούλιο κυρίες και κύριοι συνάδερφοι. Δυστυχώς είναι  πολλοί οι συνάδελφοι που έρχονται αδιάβαστοι και αποφασίζουν για το μέλλον του Δήμου “ με ελαφρά την καρδία ” δημιουργώντας προβλήματα αντί να λύνουν “ είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Τσιαμούλος.

  Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Παυλής μονίμως υπόσχεται και δεν υλοποιεί τις υποσχέσεις του. Το 2015 έλεγε να δώσει η Περιφέρεια πρώτα χρήματα και θα συνδράμει και ο Δήμος αντίστοιχα από την πλευρά του. Αλλά, δεν το έκανε. Έχει δώσει μόνο 10.000 ευρώ.»


 

ΝΑ ΤΙΜΗΘΕΙ Ο κ. ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ

  Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του ΝΠΔΔ ο Νίκος Τσιαμούλος πρότεινε στον Πρόεδρο κ.Καραλή, να γίνει ειδική εκδήλωση για τον κ. Μπρέγιανο Σωτήριο και να τιμηθεί, που αυτές τις δύσκολες εποχές έδειξε μεγάλο πατριωτισμό και αφού αγόρασε μια έκταση γης στην περιοχή της Αγίας Τριάδας-δίπλα στο κοιμητήριο, την δώρισε στον Δήμο λύνοντας για πολλά έτη ένα σοβαρό πρόβλημα που είχαμε για την λειτουργία και το μέλλον του Δημοτικού κοιμητηρίου.


 

«ΠΑΡΩΝ»  ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

  Στην ψηφοφορία για την εφαρμογή του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων σε διαμερίσματα τα οποία θα νοικιαστούν στην πόλη της Τρίπολης, η παράταξη «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» ψήφισε «παρών». Ο Νίκος Τσιαμούλος τοποθετήθηκε εκφράζοντας και ερωτηματικά: “Καμία ενημέρωση δεν έχουμε τι συμφωνίες έχετε κάνει? Γιατί εμπλέκεται Αναπτυξιακή Α.Ε.? Με ποια απόφαση κάνατε μνημόνια συνεργασίας με άλλους Δήμους? Άλλα μας λέτε εσείς κ.Δήμαρχε και άλλα ο κ.Βρέντας” είπε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του.


«ΑΠΑΙΤΩ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥΣ»

  «Σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, φροντίζει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να δημιούργει κάποια ένταση, αντί για να ηρεμεί την κατάσταση» είπε ο Νίκος Τσιαμούλος, ο οποίος στη συνεδρίαση απαίτησε από τον κ. Κακλαμάνο να λειτουργεί με τον απαιτούμενο σεβασμό απέναντί του και προς όλους τους εκλεγμένους συναδέρφους από τους πολίτες του Δήμου Τρίπολης, υπογραμμίζοντας του ότι είναι η τελευταία φορά που ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές.


 

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

  Η Δημοτική Παράταξη “ Τρίπολη – αλλάζουμε τα δεδομένα “ για άλλη μια φορά θα αγωνιστεί και θα συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να στηρίξει τον αγώνα-τροπολογία για τη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος και στον Δήμος μας.

  Είναι αδιανόητο να κατηγοριοποιούνται και μάλιστα σε κατώτερη κατηγορία οι πολίτες της Δήμου Τρίπολης και να μην αντιμετωπίζονται ακριβώς το ίδιο όπως στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης, λες και ζούμε εμείς στον Δήμο Τρίπολης, σε άλλη χώρα. Η μείωση του τιμολογίου του ηλεκτρικού ρεύματος για τους κατοίκους του Δήμου μας  (ενός δημοσίου αγαθού) πρέπει να ισχύσει και να νομοθετηθεί και για τον Δήμο Τρίπολης. Καλούμε τον Δήμαρχο Τρίπολης και την Δημοτική Αρχή και σε αυτό το σοβαρότατο θέμα να μην γίνει ουραγός των εξελίξεων.

 

 Δημοτικό Συμβούλιο της  16ης Ιανουαρίου 2018

*Δείτε παρακάτω τις θέσεις της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της  16ης Ιανουαρίου 2018

*Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της παράταξης Νίκου Τσιαμούλου για τo Δημοτικό Συμβούλιο της  16ης Ιανουαρίου 2018

**Ακούστε εδώ τη Συνέντευξη του Νίκου Τσιαμούλου για το Δημοτικό Συμβούλιο της
  16ης Ιανουαρίου 2018
στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ SOCIAL MEDIA