ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  “Τρίπολη – Αλλάζουμε Τα Δεδομένα”

Για αλλαγές που αδικούν την επιχειρηματικότητα μίλησε ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα», Νίκος Τσιαμούλος, κατά τη συζήτηση για την πλατεία Πετρινού, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, την Τρίτη 13/3/2018, αλλά και την επομένη μέρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία.

 

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ

 Στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής για αλλαγές στην πλατεία Πετρινού και των οδών Ισαάκ Σολωμού και Μαλλιαροπούλου στην Δ.Ε.Τρίπολης, ο κ. Τσιαμούλος επισήμανε ότι αυτό αποτελεί ουσιαστικά προθάλαμο της κανονιστικής που σήμερα δεν υπάρχει και μίλησε για τις ευθύνες που έχει η διοίκηση του Δήμου, τα τελευταία χρόνια. Για να συμπληρώσει μετά ότι «η πλατεία Πετρινού χτίστηκε γύρω από αυτά τα καταστήματα που προϋπήρχαν(εμπορικά και καφετέριες κυρίως) όπου εργοδοτούν  πολύ κόσμο κυρίως συμπολίτες μας και ενισχύουν την τοπική οικονομία. Επειδή οι επιχειρηματίες έχουν επενδύσει πολλά χρήματα και εισπράττουμε δημοτικούς φόρους από αυτά θα πρέπει να κάνουμε διαβούλευση μαζί τους γιατί με αυτή την αλλαγή, τροποποιούμε τον επιχειρηματικό τους σχεδιασμό. Όπως το φέρνετε, νομιμοποιεί μεν την κατάσταση, αλλά αδικεί την επιχειρηματικότητα. Πρέπει να παντρέψουμε την επιχειρηματικότητα με την κοινή ωφέλεια που πρέπει να έχουν οι πλατείες όλες. Χρειαζόμαστε μία πλατεία για όλους και με όλους. Όπως χρειαζόμαστε μία πόλη για όλους και με όλους. Αυτό οφείλει να είναι η αρχή των προτάσεών μας και η θεμέλια βάση του δημόσιου διαλόγου.

Η πρόταση σας παίρνει βελτιώσεις. Μπορούμε να βρούμε κάποια λύση σε αυτό το κομμάτι, διότι διαφορετικά δεν μπορώ να δεσμευτώ, ούτε να την απορρίψω, οπότε θα ψηφίσω παρών.» Επίσης, τόνισε ότι έπρεπε να προηγηθεί σοβαρή διαβούλευση με τους επιχειρηματίες και τόνισε ότι δεν ισχύει αυτό που επικαλέστηκε ο Δήμαρχος ότι συμφωνούν οι καταστηματάρχες. «Ότι οι επιχειρήσεις είναι στον αέρα, δεν ευθύνεται κανείς άλλος, εκτός από τη Δημοτική Αρχή. Επιπλέον, ευθύνες έχει και ο κ. Σμυρνιώτη, διότι υλοποίησε μία μελέτη, χωρίς να φέρει μια κανονιστική με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές. Δεν έγινε ποτέ εκτίμηση αποτελέσματος. Υπάρχουν ευθύνες.»

 

ΒΟΣΥΝΙΩΤΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

 Για το Βοσυνιώτειο, ο κ. Τσιαμούλος ψήφισε υπέρ του απολογισμού – ισολογισμού του Ιδρύματος λέγοντας ότι το τελευταίο διάστημα και μετά από πολλές αντεκλίσεις που είχε η παράταξη με τον κ.Σαμαρτζή, γίνεται καλύτερη διαχείριση και σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντική η δέσμευση του Προέδρου έως το τέλος του χρόνου να μην υπάρχει καμία οφειλή στους εργαζομένους.

 

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΚΟΚΚΑΛΑ, ΚΑΣΤΡΙΤΗ, ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟ

 Ειδική αναφορά έκανε ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα» σε συμπολίτες μας, που διακρίθηκαν το τελευταίο διάστημα. Ειδικότερα, έδωσε δημοσίως συγχαρητήρια στον Παναγιώτη Κοκκάλα για το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα TKD, στον Γιάννη Καστρίτη για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Νέων του μπάσκετ, αλλά και στους μικρούς Βασίλη Μανωλόπουλο για την έκθεση του με έργα παιδικής ζωγραφικής και Γιώργο Ματθαιόπουλο για το χρυσό μετάλλιο σε αγώνες σκάκι. Πρέπει να δωθούν κίνητρα από την Δημοτική Αρχή ώστε να έχουμε και άλλες τέτοιες επιτυχίες από συμπολίτες μας που διαφημίζουν τον Δήμο μας και μας κάνουν περήφανους.

 

«ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ “ΠΑΡΤΥ” ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΤ»

 Ο Νίκος Τσιαμούλος μίλησε και για τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΤ, λέγοντας ότι «στις 28 Φεβρουαρίου το μεσημέρι στη Διαύγεια έκανε μία πρόσκληση ενδιαφέροντος με συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές για να γίνει σύμβαση με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, για τι ανάγκες της ΔΕΥΑΤ. Λίγες ώρες μετά η πρόσκληση «έκλεισε», την ίδια μέρα, και μάλιστα βρέθηκε ανάδοχος. Κατά τα άλλα δεν λειτουργεί με φωτογραφικές προκηρύξεις ο κ.Καρώνης… Είχαμε αναδείξει και ίδια περίπτωση με τις ασφάλειες και τελικά καταφέραμε ένας συντοπίτης μας-συμπολίτης να πάρει τις ασφάλειες. Αυτά που γίνονται στην ΔΕΥΑΤ είναι καραγκιοζιλίκια. Κύριε Δήμαρχε, δεν τον ελέγχεται πάντα τον κ.Καρώνη εκτός αν τα γνωρίζετε όλα και κωφεύετε;».

 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΛΛΙΑΡΟΠΟΥΛΕΙΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ

Συγκεκριμένα ερωτήματα για το Μαλλιαροπούλειο Κληροδότημα και συγκεκριμένα τη μίσθωση του κτιρίου που λειτούργει η επιχείρηση Dozen έθεσε ο Νίκος Τσιαμούλος στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Είναι μία αμαρτωλή ιστορία. Έχουνε περάσει τρεις διοικήσεις. Το 2006 Δήμαρχος ο κ. Σωτηρόπουλος, χάνει τις εκλογές από τον κ. Κοτσιάνη και πάει κακώς και προχωρά σε παράταση μίσθωσης. Ορθώς, ο κ. Κοτσιάνης καταργεί την παράταση και κάνει δημοπρασία. Βγαίνει μειοδότης και μετά τίποτα. Συνέχισαν οι ίδιοι επιχειρηματίες χωρίς μίσθωση. Το θέμα αυτό από το 2011 το έφερνα συνέχεια στις συνεδριάσεις.

Ορκωτός ελεγκτής του Υπουργείου Οικονομικών ήρθε στην Τρίπολη με αίτηση μας και είπε ότι αυτό το ακίνητο πρέπει να ξεκινήσει με μίσθωμα 2.300,00 -2.500,00. Αυτά τα χρήματα έπρεπε να εισπράττει το κληροδότημα για να καλύπτει ανάγκες με κοινωφελείς σκοπούς. Αυτό δεν έγινε ποτέ.

Βγήκε η δικαστική απόφαση που ξεκάθαρα αποφασίζει ότι κακώς αυτοί οι επιχειρηματίες είναι από το 2006 παράνομα. Έχουν χαθεί κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και θέλω ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του, όση του αναλογεί. Άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης και να δούμε τι θα κάνουμε με τα χρήματα που έχουν χαθεί. Υπάρχουν ευθύνες κ.Δήμαρχε και απαιτώ να αποδοθούν με οποιοδήποτε τρόπο χρειαστεί».

 

«ΤΟ ΜΕΓΑΒΟΥΝΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ»

 Όσο για το θέμα με τη διαχείριση απορριμμάτων στο Μεγαβούνι, ο Νίκος Τσιαμούλος είπε προς τον κ. Παυλή:

 «Ξέρετε καλά κύριε Δήμαρχε ότι αυτό που θέλετε να κάνετε δεν θα το ολοκληρώσετε ποτέ λόγω ΑΕΠΟ, που έχει πολλές προϋποθέσεις. Τα χρήματα δεν φθάνουν.  Θα είναι το Βατερλό σας. Όταν εξαντλήσετε τα χρήματα, θα ζητήσετε νέα χρηματοδότηση αλλά ουκ αν λάβεις παρά τον μη έχοντα.»

 

ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ

 «Υπάρχει λειψυδρία και χρειαζόμαστε γεωτρήσεις; Να αγοράσουμε αλλά με τέτοιους όρους στην προκήρυξη τύχη δεν έχουμε. Είναι δυνατόν να λέει ο Δήμαρχος ότι έχει βάλει κάποιες προϋποθέσεις αλλά μπορεί να καταθέσει πρόταση όποιος θέλει και ας μην έχει τις προϋποθέσεις-προδιαγραφές της προκήρυξης; Δεν θα ακυρωθεί αυτή η προκήρυξη; Αυτή η ιστορία θα καταλήξει στο καλάθι των αχρήστων, όπως και άλλες γιατί δεν ακούτε τι σας λέμε. Τα ξέρετε όλα και στο τέλος την πληρώνουν οι Δημότες και ο Δήμος. Να λειτουργείτε έστω από τώρα πιο σοβαρά» είπε ο Νίκος Τσιαμούλος για την προκήρυξη της ΔΕΥΑΤ για την αγορά γεωτρήσεων στη Δημοτική Ενότητα Κορυθίου.

 

 Δημοτικό Συμβούλιο της  13ης Μαρτίου 2018

*Δείτε παρακάτω τις θέσεις της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της  13ης Μαρτίου 2018

**Ακούστε εδώ τη Συνέντευξη του Νίκου Τσιαμούλου για το Δημοτικό Συμβούλιο της
13ης Μαρτίου 2018 στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ SOCIAL MEDIA