ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “Τρίπολη – Αλλάζουμε Τα Δεδομένα”

Μία σειρά από θέματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία ανέδειξε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος στη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, το απόγευμα της Τετάρτης (19/7/2017).

 

8dffd8a9995a1fb172619a6287681141_XL

Δημοτικό Συμβούλιο χαμηλού επιπέδου????

Για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κος Κακλαμάνος έχασε τον έλεγχο προκαλώντας με εριστικές φράσεις αιρετούς προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, αφαιρώντας τους ακόμα και το λόγο. Το αποτέλεσμα ήταν το Δημοτικό μας Συμβούλιο να διακοπεί για πολλοστή φορά και να εκτεθούμε όλοι μας για άλλη μια φορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και όχι μόνο. Τέτοιες πρακτικές παλαιοκομματικού χαρακτήρα προκειμένου να καλύψουμε την ανεπάρκεια μας, ανήκουν σε άλλη εποχή και τις καταδικάζουμε. Λυπούμαστε πολύ για το χαμηλό επίπεδο του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου και ελπίζουμε να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια περιστατικά που και μας προσβάλλουν και μας εκθέτουν.

 

 

απινιδωτες

Εξωτερικοί Απινιδωτές

Ο κ. Τσιαμούλος πρότεινε να αγοραστούν και να λειτουργήσουν εξωτερικοί απινιδωτές στην πόλη της Τρίπολης και ανέφερε «ότι ήδη στο δημαρχείο Αγρινίου τοποθετήθηκε εξωτερικός απινιδωτής. Είναι μικρό το κόστος, εύχρηστοι στη λειτουργία τους και εύκολοι στη χρήση τους, να τους τοποθετήσουμε σε 2-3 κεντρικά σημεία, χώρους με μεγάλη επισκεψιμότητα και ειδικών περιπτώσεων π.χ.(ΚΑ.ΠΗ-Δημοτικό Στάδιο κ.λ.π. Τόνισε να είναι αχρείαστοι αλλά σώζουν ζωές».

 

 

skoupidia

“Επικίνδυνη η χωματερή του Αγίου Βλάση…”

Για το θέμα αυτό ζήτησε ενημέρωση από τον Δήμαρχο Τρίπολης, αφού εκκρεμεί ένα δικαστήριο που θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο και ο χρόνος πιέζει. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι βρέθηκε λύση και θα γίνονται ψεκασμοί με εισαγωγή ειδικών χημικών ουσιών από την Αμερική για τις οσμές των σαπισμένων σκουπιδιών στον Άγιο Βλάση. Ο κ. Τσιαμούλος είπε … «Αυτός είναι ο Αυτοδιοικητικός Πολιτισμός σας Κε Δήμαρχε, να συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε έναν παράνομο ΧΑΔΑ, που ψηφίσατε προσωρινά και να μιλάτε για πυρασφάλεια που δεν προβλέπεται από καμία νομοθεσία σε δασικές περιοχές. Είναι επικίνδυνο για φωτιά. Λύση είναι να κάνετε σωστή διαχείριση των απορριμμάτων. Θέλω να ξέρω το χρονοδιάγραμμα σας, μια φορά να πέσετε μέσα. Σας προτείνουμε να υλοποιήσετε την Τεχνική πρόταση της παράταξής μας για Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων στο Δήμο Τρίπολης που δεν στοίχισε ούτε ένα ευρώ στους συμπολίτες μας »

 

 

21e6b2ba1a647e9c270671a800ec4ae7

Χωρις τηλεόραση αρκετά χωριά του Δήμου μας

Για πολλοστή φορά, ο κ. Τσιαμούλος ανάδειξε ένα θέμα που απασχολεί πολύ έντονα χωριά του Δήμου Τρίπολης, τα οποία εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση στα κανάλια της Digea, ενώ στον ορίζοντα λύση δεν φαίνεται ξεκάθαρα να υπάρχει. Ανέφερε χαρακτηριστικά “ Δήμαρχε τα χωριά μας ερημώνουν μέρα με την ημέρα και η τηλεόραση είναι το μοναδικό μέσω τους για ενημέρωση και ψυχαγωγία. Παρακαλώ ως Διοίκηση του Δήμου να επιληφθείτε άμεσα “

 

Untitled-1

Ακατάλληλο το φυλλάδιο του Σπηλαίου Κάψια

Για ένα διαφημιστικό φυλλάδιο που αφορά τα σπήλαια Κάψια αναφέρθηκε ο Νίκος Τσιαμούλος, ζητώντας μάλιστα να αποσυρθεί άμεσα. Με ερώτηση του στον Δήμαρχο και στο Δ.Σ. της ΚΕ.ΔΗ.Τ. αν γνωρίζουν την ύπαρξη φυλλαδίου διαφημιστικού των σπηλαίων ξεκίνησε την ερώτηση του ο Νικος Τσιαμούλος και πήρε απάντηση αρνητική. Αμέσως ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι «Μέσα στο φυλλάδιο υπάρχει δισέλιδη διαφήμιση εταιρείας που ούτε καν εδρεύει στον Νομό μας και διαφημίζει γυναικεία εσώρουχα με 2 ημίγυμνες γυναίκες. Ζητώ άμεσα την απόσυρσή του, υπάρχει θέμα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δεν νοείτε να τον παίρνουν αυτό το φυλλάδιο μαθητές Δημοτικού και όχι μόνο» είπε. Υπήρξε δέσμευση της Δημοτικής Αρχής να επιληφθεί άμεσα για το θέμα και να δει την πρόταση του Νίκου Τσιαμούλου για έκδοση νέου φυλλαδίου με χορηγούς επιχειρήσεις τοπικές της ευρύτερης περιοχής.»

 

 

 τρίπολη_κολοκοτρώνης_οστά_1

Τουριστική αξιοποίηση του Ιστορικού μνημείου

Για την παρέμβαση που θα γίνει στο χώρο αυτό, ο κ. Τσιαμουλος πρότεινε … «Έχουμε δυο στρατόπεδα, να υπάρχει μια επικοινωνία με τους διοικητές, να αγοράσει ο δήμος στολές σαν την προεδρική φρουρά και να φυλάσσονται τα οστά σε 24ωρη βάση με φαντάρους για να το αναπτύξουμε τουριστικά το θέμα και να έχουμε την προστιθέμενη αξία που αναλογεί»

 

 

L1_2014_8_7_11_45_25_b.limghandler

Πέρσυ απορρίφθηκαν, φέτος ξαναψηφίζονται τα τέλη

Δεν ψήφισε η παράταξη «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» τα τέλη κοινοχρήστων χώρων για τη φετινή εμποροπανήγυρη της Τεγέας, με τον επικεφαλής της να λέει «είναι τα ίδια τέλη που μπήκαν και πέρυσι και για τα οποία υπήρξε απόρριψη από την Αποκεντρωμένη. Πως θα ψηφίσουμε το ίδιο;» Επίσης όσον αφορά την νέα οριοθέτηση του πανηγυριού ψήφισε η παράταξη παρών λέγοντας “ ότι υπάρχει ήδη εγκεκριμένη απόφαση οριοθέτησης από το 2015 και μιας η Διοίκηση λέει ότι είναι η οριοθέτηση είναι η ίδια δεν υπάρχει λόγος επαναφήφισής της. Εκτός αν έχει αλλάξει κάτι” ρώτησε χωρίς να πάρει καμία απάντηση.

 

*Δείτε παρακάτω τις θέσεις της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της  19ης Ιουλίου 2017

 

*Δείτε παρακάτω την συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της παράταξης Νίκου Τσιαμούλου για το Δημοτικό Συμβούλιο της  19ης Ιουλίου 2017


 

**Ακούστε εδω τη Συνέντευξη του Νίκου Τσιαμούλου για το Δημοτικό Συμβούλιο της
19ης Ιουνίου 2017
στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης