ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “Τρίπολη – Αλλάζουμε Τα Δεδομένα”

 Θετικά ψήφισε η παράταξη του Νίκου Τσιαμούλου για τη διοργάνωση της Νύχτας «Shock Price»(Λευκή Νύχτα) στην Τρίπολη, που επί της ουσίας αποτελεί υλοποίησης εν μέρει της πρότασης που είχε καταθέσει από το 2015 η παράταξη «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα». Παράλληλα, όμως άσκησε κριτική στη Δημοτική Αρχή για τους χειρισμούς της.

 Επιπλέον, η παράταξη ανέδειξε κι άλλα σοβαρά ζητήματα στις δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, που έγιναν στις 23 και 25 Αυγούστου.

 

 Nύχτα..shock-price-1-1

ΓΙΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ SHOCK PRICE

 Ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος υπενθύμισε στον Δήμαρχο ότι είχε στείλει σχετικά έγγραφα από το 2015, ώστε να γίνει Λευκή Νύχτα ή “όπως αλλιώς χαρακτηριστικά του είχε πει να την ονομάσουν” στην Τρίπολη και μάλιστα είχε προχωρήσει και σε μία ευρύτατη διαβούλευση με φορείς, αλλά η Δημοτική Αρχή κώφευε.

«Στις 8 Μαρτίου 2016 σας χαρακτηρίσαμε ως Δημοτική Αρχή των χαμένων ευκαιριών» είπε και στη συνέχεια προσέθεσε … «Μετά από αυτή τη διαβούλευση με όλους τους Φορείς που διήρκησε περίπου 2 μήνες, καλέσαμε το Επιμελητήριο Αρκαδίας το οποίο από τότε είχε δεσμευτεί ότι θα βοηθήσει ακόμα και με χρήματα. Την ημερομηνία αυτή εσείς την αποφασίσατε και όχι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Όλοι οι Φορείς είχαν αποφασίσει 21 Αυγούστου 2016 ημέρα Κυριακή αρχικώς μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης με πρωτοβουλία της παράταξης μας.

Είχαμε έτοιμο φάκελο και λέγατε ότι δεν μπορούσε να γίνει στις 21 Αυγούστου, διότι ότι θα γινόταν(όπου δεν έγινε) η Γιορτή Κρασιού που γίνεται παραδοσιακά αρχές Σεπτεμβρίου. Κατόπιν βρήκατε αφορμή ότι ο Εμπορικός Σύλλογος δεν είχε κάνει Γενική συνέλευση των μελών του ενώ είχατε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Χάσατε έναν ολόκληρο χρόνο έτοιμης δουλειάς για να την αξιοποιήσετε καθυστερημένα και στο “πόδι” για το τίμημα της δόξας χωρίς να σας ενδιαφέρει επί της ουσίας η επιτυχία μιας τέτοιας βραδιάς.

Τον Οκτώβριο του 2016 σας προτείναμε να την κάνουμε το χειμώνα, στις εκπτώσεις, πάλι κωφεύατε. Κι επειδή σας πίεσε η κοινωνία και ιδιαίτερα ο επιχειρηματικός-εμπορικός κόσμος, το πραγματοποιείτε άρον-άρον με ένα υπέρογκο ποσό και χωρίς κανένα χορηγό. Η Καλαμάτα έχει τόσο μικρό κόστος, διότι έχουν 30.000 ευρώ έσοδα από χορηγούς.

Φυσικά, θα το ψηφίσουμε και είμαι σίγουρος ότι αν δεν πάει κάτι καλά, ως συνήθως θα φταίνε όλοι οι άλλοι(εν προκειμένου οι Φορείς ή οτιδήποτε άλλο) εκτός από την Δημοτική Αρχή. Επίσης ρώτησε ο νίκος Τσιαμούλος «τα 2.500 ευρώ για Live streaming ποιά εταιρεία θα τα πάρει, σε ποιο site θα παίξει κι αν είναι ιδιώτης αυτός» χωρίς να πάρει απάντηση.

 

 

???????????

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΕΓΕΑΣ

 «Παραδοσιακά η Εμποροπανήγυρι της Τεγέας κάνει εγκαίνια 14 Αυγούστου όποια ημέρα και αν είναι αυτή. Τέσσερις κατεπείγουσες και μία τακτική συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής από τις 11 Αυγούστου έως και την ημέρα των εγκαινίων και την ίδια ώρα των εγκαινίων 14 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν και αφορούσαν αποφάσεις του πανηγυριού. Γιατί όλα γίνονται τελευταία στιγμή, κάθε χρόνο; Αυτό δείχνει την προχειρότητα με την οποία διαχειρίζεστε Δημόσιες Υποθέσεις σπαταλώντας το Δημόσιο Χρήμα. Θα ήθελα να μην ξανασυμβεί αυτό, να είναι η τελευταία φορά. Αρκετά με την προχειρότητα σας πλήρωσαν και θα πληρώνουν οι Δημότες» είπε –μεταξύ άλλων- ο κ. Νίκος Τσιαμούλος προς τη Δημοτική Αρχή για την διοργάνωση του πανηγυριού της Τεγέας.

 

festival

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 Για το θέμα αυτό, ο κ. Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι ήταν το χειρότερο φεστιβάλ στην ιστορία του Δήμου Τρίπολης και τόνισε: «Υπήρχαν ποιοτικές εκδηλώσεις στο φεστιβάλ Τρίπολης που δυστυχώς όμως δεν έγιναν. Δεν πρόκειται να έρθει όμως εύκολα ένα σοβαρό θέατρο-θίασος, όταν δεν εμπνέεις το κοινό. Όταν βάζεις φοιτητικό εισιτήριο 12 ευρώ, που να έρθει ο φοιτητής, πόσο άλλωστε ο απλός πολίτης; Δεν δώσαμε δυνατότητα για δωρεάν παρακολούθησης τέτοιων παραστάσεων. Τη Δευτέρα ήμουν στο Λεβίδι και παρακολούθησα μία εξαιρετική θεατρική παράσταση της θεατρικής ομάδας “ΘΕΑΤΡΑΛΩΣ” με πολύ μεγάλη απήχηση καθώς και την συναυλία του Γιάννη Κότσιρα που είχε τεράστια επιτυχία. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και των δύο πολιτιστικών γεγονότων.

Μήπως να ετοιμάσουμε ένα φεστιβάλ καλύτερο για τους δημότες μας του χρόνου; Εγώ πάντως δηλώνω ότι έχω διάθεση να βοηθήσω και από την νέα θέση μου στην ΚΕΔΕ. Να ξεκινήσει μία διαβούλευση άμεσα για το Φεστιβάλ καλοκαιριού του χρόνου με επαναλειτουργία της πολιτιστικής επιτροπής από συμπολίτες του χώρου.»

 

 Δημοτικό Συμβούλιο της  23ης Αυγούστου 2017

*Δείτε παρακάτω τις θέσεις της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της  23ης Αυγούστου 2017

**Ακούστε εδώ τη Συνέντευξη του Νίκου Τσιαμούλου για το Δημοτικό Συμβούλιο της
23ης Αυγούστου 2017
στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης

 

 Δημοτικό Συμβούλιο της  25ης Αυγούστου 2017

*Δείτε παρακάτω τις θέσεις της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της  25ης Αυγούστου 2017

**Ακούστε εδώ τη Συνέντευξη του Νίκου Τσιαμούλου για το Δημοτικό Συμβούλιο της
25ης Αυγούστου 2017
στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης

 

*Δείτε παρακάτω την συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της παράταξης Νίκου Τσιαμούλου για τα Δημοτικά Συμβούλια της  23ης & 25ης Αυγούστου 2017

 

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ SOCIAL MEDIA