ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  “Τρίπολη – Αλλάζουμε Τα Δεδομένα”

Για έλλειψη αξιοπιστίας και μηδενικό έργο κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα” Νίκος Τσιαμούλος, στη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2018, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Δεκεμβρίου 2017.

 

ΠΩΛΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΕΗ

 Για την σχεδιαζόμενη πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, ο Νίκος Τσιαμούλος υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ένα ομόφωνα ψήφισμα του Δημοτικού Συμβούλιου Τρίπολης, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο τη Μεγαλόπολη, αλλά όλη την Αρκαδία. «Εκεί εργάζονται πολλοί συντοπίτες μας που ζουν τις οικογένειες τους» είπε και πρότεινε και τα πέντε Δημοτικά Συμβούλια της Αρκαδίας να πάρουν ομόφωνες αποφάσεις και σε συνεννόηση με τους βουλευτές του Νομού και την Περιφέρεια Πελοποννήσου να εκδοθεί μία ενιαία απόφαση κατά της πώλησης των μονάδων, πρόταση που έγινε αποδεκτή από όλο το σώμα το Δ.Σ.

 

ΠΤΩΣΗ “ΣΟΒΑ” ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ

 Πολλές φορές έχει αναφερθεί η παράταξη “ Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα “ στα κτιριακά προβλήματα που έχουν σχεδόν στο σύνολό τους τα σχολεία του Δήμου μας, που πάνε τα παιδιά μας. Η  Διοίκηση του Δήμου εθελοτυφλεί και όλο τα μεταθέτει, με αποτέλεσμα την προηγούμενη εβδομάδα να πέσει σοβάς σε σχολικό κτίριο, ευτυχώς χωρίς να έχουμε ατύχημα. “Ας ελπίσουμε να είναι το τελευταίο συμβάν στα σχολεία μας” είπε ο Νίκος Τσιαμούλος εγκαλώντας την Δημοτική Αρχή να δράσει άμεσα.ΔΕΥΑΤ

 Στο πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει με την έλλειψη νερού και τις περιοδικές διακοπές υδροδότησης, ο επικεφαλής της παράταξης ανάφερε ότι η ΔΕΥΑΤ δεν ενημερώνει για τις διακοπές που προγραμματίζει και είπε ότι κάποιος συμπολίτης μας πήρε τηλέφωνο στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΥΑΤ για να ρωτήσει –  αφού του έκοψαν το νερό για λίγες ώρες – τι συμβαίνει και να ενημερωθεί. Η απάντηση της ΔΕΥΑΤ δια στόματος μάλλον κάποιου υπαλλήλου ήταν «κάντε οικονομία διότι θα σας το κόψουμε κι αυτό», υπό τη μορφή απειλής. Ο κ. Τσιαμούλος ζήτησε να είναι ευγενείς με τους πολίτες αυτοί που κόβουν το νερό και χωρίς ειδοποίηση.

 

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ-ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ

 Σε ακόμα μία συνεδρίαση, ο Νίκος Τσιαμούλος ζήτησε να ληφθούν πρωτοβουλίες για τα πρόστιμα που επιβάλλει η Περιφέρεια στον Δήμο Τρίπολης για τα σκουπίδια στην Αγία Τριάδα και στον Άγιο Βλάση και τόνισε ότι «Πάμε στα δικαστήρια, πληρώνουμε 2.000,00 ευρώ σε δικηγόρους, παίρνουμε αναβολές και τα ποσά βεβαιώνονται στον Δήμο. Κοντεύουμε να φτάσουμε το 1.000.000, ευρώ. Κάτι πρέπει να κάνουμε» είπε και δήλωσε “Καλό είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αντί να βάζει πρόστιμα σε παράνομους ΧΑΔΑ να κοιτάξει να τους αποκαταστήσει διότι έχει καθυστερήσει πάρα πολύ και την προηγούμενη εβδομάδα πανηγύριζε για την υπογραφή της Σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία για την αποκατάσταση της μεγαλύτερης χωματερής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στη θέση Πλάτωμα. Κατανοώ την βιασύνη της Διοίκησης της Περιφέρειας μέσω της νέας απόφασης του ΣτΕ η οποία είναι καταπέλτης για αυτήν.

 Το ΣτΕ είπε ο Κος Τσιαμούλος λέει ότι επί πέντε χρόνια η παράλειψη της αυτοδιοίκησης (Δήμου και Περιφέρειας) να αποκαταστήσει περιβαλλοντικά το χώρο είναι παράνομη και συνιστά παράβαση καθήκοντος (νόμιμης ενέργειας λέγεται στο διοικητικό δίκαιο).

Η παράβαση της Διοίκησης βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον και τη Δημόσια Υγεία και παραβιάζει το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, διότι δεν αρκεί μόνον η σφράγιση του ΧΑΔΑ και η παύση λειτουργίας του, αλλά και η περιβαλλοντική του αποκατάσταση που πρέπει να είναι άμεση (έπρεπε να έχει ήδη υλοποιηθεί) και πρέπει να είναι πλήρης (δηλαδή η παρανόμια της Διοίκησης θα σταματήσει μόνο αν εξυγιανθεί οριστικά ο χώρος, αλλιώς οι αρμόδιοι θα ευθύνονται νομικά).Έχουμε δικαίωμα αποζημίωσης οι κάτοικοι της περιοχής Φιλικών…

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 Για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018, τοποθετήθηκαν τόσο ο επικεφαλής Νίκος Τσιαμούλος, όσο και ο Δημοτικός Σύμβουλος Παρασκευάς Νίκου, ενώ στη συνέχεια απείχαν από την ψηφοφορία και αποχώρησαν.  Στην τοποθέτησή του, ο Νίκος Τσιαμούλος είπε αρχικά ότι αυτή η Δημοτική Αρχή έχει πολλές παγκόσμιες πρωτοτυπίες και πλέον έχει ακόμα μία, να συζητείται το Τεχνικό Πρόγραμμα, χωρίς να είναι παρών ο Δήμαρχος, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ σε κανέναν άλλο Δήμο!

 Επιπλέον, θυμίσει ότι η παράταξη “Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα”, είχε προτείνει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν να ομαδοποιούνται τα έργα, να γίνονται διαγωνισμοί και να έχει κέρδος από τις εκπτώσεις ο Δήμος και ευτυχώς άλλαξε πλέον ο Νόμος κι αυτό θα εφαρμοστεί. «Έχετε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο και στην Ευρώπη σε απευθείας αναθέσεις. Είναι μια ντροπή και δεν πρέπει να συνεχίζεται να γίνεται» είπε. Στη συνέχεια, είπε ότι είναι ντροπή να δηλώνει ο κ. Παυλής ότι θα τα κάνει όλα την τελευταία χρονιά και τόνισε ότι οι έχει φτάσει ο τέταρτος χρόνος και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για έλλειψη αξιοπιστίας που αφήνει μία κακή παρακαταθήκη στους επόμενους που θα αναλάβουν τον Δήμο Τρίπολης. «Έχετε φτάσει την ιστορική μας πόλη σε τέλμα, παρά το γεγονός ότι κάποιοι μεμονωμένα προσπαθούν να σώσουν τα ασυμμάζευτα. Εμείς δεν πρόκειται να το ψηφίσουμε, όχι για αντιπολιτευτικούς λόγους, αλλά το κάνουμε αποκλειστικά και μόνο γιατί δεν υλοποιείται σχεδόν τίποτα κάθε χρόνο με αποτέλεσμα να φέρνετε αντιγραφή το περσινό Τεχνικό Πρόγραμμα. Αυτό είναι γελοιότητα, μία δουλειά στο  άρπα – κόλα. Δεν είναι Τεχνικό Πρόγραμμα.

Ντρέπομαι που συμμετέχω σε αυτή τη συνεδρίαση με έναν Δήμαρχο απών. Έχετε πάρει μηδέν.» ανάφερε χαρακτηριστικά.

 Έπειτα πήρε το λόγο ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης κος Παρασκευάς Νίκου και τοποθετήθηκε ως εξής: «Το Τεχνικό πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής όχι μόνο δεν αναβαθμίζει αλλά υποβιβάζει την καθημερινότητα του πολίτη. Όπως και στα προηγούμενα χρόνια υπάρχει μεγάλη απόσταση των λόγων από τα έργα, των υποσχέσεων από τις πράξεις. Στο Τεχνικό Πρόγραμμα δεν έχει σημασία τι χρήματα έχεις, διότι τα πάντα είναι κόστος προς όφελος. Μπορείς να κανείς έργα με μικρό κόστος που να έχουν όμως τεράστιο όφελος στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Αναρωτιόμαστε λοιπόν αν το φετινό Τεχνικό Πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα ανικανότητας ή αδιαφορίας. Ακούσαμε και φέτος με προσοχή τον κ Βόσνο (απουσίας Δημάρχου) να προσπαθεί με κόπο να κάνει έναν απολογισμό για το μηδαμινό έργο της Δημοτικής Αρχής! Μας είπε ότι κατά τύχη τα οποία έργα, θα συμπέσουν με την προεκλογική περίοδο  αλλά ξεχνάει πως οι πολίτες πια δεν ξεγελιούνται με τέτοιου είδους πυροτεχνήματα! Το προσωποκεντρικό μοντέλο διοίκησης του κ. Παυλή,  έχει οδηγήσει τη Δημοτική Αρχή σε πλήρη αδράνεια. Έχει καταδικάσει σε αποτυχία ακόμα και όσους από την παράταξη του προσπαθούν για κάτι καλύτερο! Δυστυχώς το όνειρο και το όραμα του κ. Παυλή για το Δήμο έχουν σκουριάσει από την απραξία!»

 

 Δημοτικό Συμβούλιο της  4ης Δεκεμβρίου 2017

*Δείτε παρακάτω τις θέσεις της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της  4ης Δεκεμβρίου 2017

*Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της παράταξης Νίκου Τσιαμούλου για τo Δημοτικό Συμβούλιο της  4ης Δεκεμβρίου 2017

**Ακούστε εδώ τη Συνέντευξη του Νίκου Τσιαμούλου για το Δημοτικό Συμβούλιο της
4ης Δεκεμβρίου 2017
στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης.

 

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ SOC