Για τα προγράμματα απασχόλησης μίλησε ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Τρίπολη.

epi-anergia-programmaΤα προγράμματα ανέφερε ότι δίνουν ευκαιρίες απασχόλησης είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα και βγάζουν από τον αποκλεισμό τον άνεργο.

Τα προγράμματα απασχολήσεις δεν αρκούν για την αντιμετώπιση της ανεργίας τόνισε καθώς αυτό που θα δώσει αποτελεσματική λύση στο ζήτημα της ανεργίας είναι η οικονομική ανάκαμψη.

Κάνει λάθος όποιος νομίζει ότι μπορεί να λυθεί  καθολικά το πρόβλημα της ανεργίας με τα προγράμματα απασχόλησης τόνισε, φυσικά και δίνουν ευκαιρίες απασχόλησης αλλά αυτό που πρέπει να γίνει είναι να επιτευχτεί οικονομική ανάκαμψη.

Η ανεργία μετά από συνεχή άνοδο έφτασε στο 27,8% ποσοστό το οποίο έπεσε μία μονάδα αλλά τόνισε για άλλη μία φορά ότι χρειάζεται μία πιο δυναμική παρέμβαση.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε 50.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας οι οποίες θα δοθούν τις προσεχείς μέρες στη δημοσιότητα. Από αυτές οι 8.500 θέσεις θα αφορούν το δημόσιο τομέα. Οι θέσεις δεν θα σταματήσουν εκεί καθώς θα δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα προκηρύξεις και για άλλες θέσεις.