Μεγάλη διάκριση για τον Τριπολιτσιώτη αθλητή

Διανύοντας 256 χλμ. από την Αθήνα στη Σπάρτη, οι ποδηλάτες που συμμετείχαν στην 29η «Ποδηλατική Σπαρτακιάδα» τερμάτισαν στο άγαλμα του Λεωνίδα, σταδιακά, από το απόγευμα έως το βράδυ του Σαββάτου (7/10). Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στις 7:30΄ το πρωί του Σαββάτου από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, με νέο ρεκόρ συμμετοχών 350 ποδηλατών.

Πρώτοι αφίχθησαν στις 4:11΄ μμ, οι Νικήτας Φράγκος και Λουκάς Καταπόδης , οι οποίοι τερμάτισαν σχεδόν μαζί με επίδοση 8 ώρες και 41 λεπτά. Οι δύο αθλητές ανήκουν στον ίδιο σύλλογο, τον Πήγασο Κυψέλης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καταπόδης είχε τερματίσει πρώτος και στον περυσινό αγώνα, μαζί με τον Παναγιώτη Σκυλοδήμο.

Από το δελτίο τύπου της ΠΕΠΑ:

“Το πλήθος των συμμετεχόντων περιλαμβάνει αθλητές από όλη την Ελλάδα, πανελληνιονίκες, βαλκανιονίκες, πρωταθλητές, ποδηλάτες που έχουν ξεχωρίσει σε διεθνείς διοργανώσεις και ένα σημαντικό αριθμό συνεχώς αυξανόμενων συμμετοχών από το εξωτερικό. Σύσσωμος ο Σπαρτιατικός κόσμος υποδέχεται και τιμά τους συμμετέχοντες με τις προετοιμασίες του στη Σπάρτη, με τον ίδιο το Δήμο, τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου, τον Οργανισμό Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και άλλες τοπικές οργανώσεις να συμβάλλουν τα μέγιστα – ηθικά και υλικά – για την επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης.

Αρωγός στην προσπάθειά μας αυτή είναι επίσης αρκετές εταιρείες του ποδηλατικού – και όχι μόνον – κόσμου, με πρωτοπόρα για φέτος την εταιρία χρωμάτων VITEX, την αλυσίδα ζαχαροπλαστείων ΗΟΝΕΥ & BREAD τα νερά BIKOΣ τους ετήσιους χορηγούς μας MARATHON BIKES, ΚΥΚΛΟΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ, BIANCHI, SANTINI , ENDURA, το εργομετρικό κέντρο MY ATHLETE τις εταιρείες SPECIALIZED, FUJI, GO – HI, ΤΖΙΝΙΔΗΣ POWER και MY ENERGY. Η εταιρεία EUROTRADE – SHIMANO με το έμπειρο προσωπικό της θα φροντίσει στη διαδρομή να αποκαταστήσει οποιαδήποτε ποδηλατική βλάβη.”

Ο Νικήτας Φράγκος δήλωσε μετά τον αγώνα:

“Η πρώτη θέση στην Σπαρτακιάδα αποτελεί για εμένα το επιστέγασμα των προσπαθειών μου μεσα σε μια πάρα πολύ επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά. Ο φετινός αγώνας ήταν αυξημένης δυσκολίας τόσο από το πλήθος των συμμετεχόντων όσο και λόγω των καιρικών συνθηκών μιας και σε όλη τη διαδρομή από την Κόρινθο μέχρι τη Σπάρτη επικρατούσε δυνατός κόντρα αέρας, που έκανε την προσπάθειά μας ιδιαίτερα επίπονη. Ακολουθεί ξεκούραση και μετά από λίγο καιρό το ξεκίνημα της χειμερινής μου προετοιμασίας με στόχο την ίδια καλή αγωνιστική παρουσία και την επόμενη χρονιά.”