Στις 3-6-2008 ο Σύλλογος Φιλικών απέστειλε στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και σε μία πλειάδα αποδεκτών, επιστολή σχετικά με την παράνομη και υπερκορεσμένη χωματερή στη θέση “Πλάτωμα”. Δείτε ακολούθως το πλήρες κείμενο της επιστολής.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΦΙΛΙΚΩΝ – ΤΡΙΠΟΛΗ
Ταχ. Δ/νση: Ρεβελώτη 7, 22100 Τρίπολη
Τηλ. 2710226822, 6945750883
email: sansel@otenet.gr

Τρίπολη 3-6-08
Αρ. Πρωτ. 3

Προς:

1. κ.Εισαγγελέα Αρείου Πάγου
2. Υπουργείο Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης
3. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωρ. & Δημ. Έργων
4. Υπουργείο Εσωτερικών, Δημ. Διοικ. & Αποκέντρ.
5. Υπουργείο Εθνικής Παιδείας
6. κ.Γεν. Γραμ. Περ. Πελ/νήσου
7. κ.Νομάρχη Αρκαδίας
8. κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τριπόλεως
9. κ.Πρόεδρο Πρωτοδικών Τριπόλεως
10. Δ/νση Υγιεινής Ν. Αρκαδίας
11. Δ/νση Περιβάλλοντος Ν. Αρκαδίας
12. Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας
13. Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρκαδίας
14. κ.Δήμαρχο Τρίπολης
15. Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αρκαδίας
16. Τ.Ε.Δ.Κ. Αρκαδίας
17. Μ.Μ.Ε.
18. Ε.Υ.Ε.Π. (Γενική Επιθεώρηση)
19. Συνήγορο του Πολίτη
20. Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γρ.ΒΕΚΕ 8/294-Β-1049 Βρυξέλλες Βέλγιο

Θέμα: «Παράνομη υπερκορεσμένη χωματερή Δήμου Τρίπολης, ιδιωτικές χωματερές – Μόλυνση και ρύπανση περιβάλλοντος περιοχής Τριπόλεως»

Σας αναφέρουμε εκ νέου ότι στην περιοχή μας, δίπλα ακριβώς από τα σπίτια μας σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από το σχέδιο πόλεως λειτουργεί η παράνομη υπερκορεσμένη χωματερή του Δήμου Τρίπολης και οι παράνομες ιδιωτικές χωματερές. Το ότι είναι η ανωτέρω χωματερή λίαν υπερκορεσμένη έχει βεβαιωθεί προ πολλού από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Τρίπολης Αρ. Πρ. 2213/7-2-06, που αναφέρει: «Έτσι λοιπόν διαμορφώνονται πατάρια τα οποία σταδιακά μειώνουν το χώρο εναπόθεσης και επομένως σε σύντομο χρόνο που εκτιμάται, ότι δε θα ξεπεράσει τους 3 ή 4 μήνες δεν θα υπάρχει χώρος για την εκτέλεση του έργου». Πέρασαν 28 μήνες και φανταστείτε τι γίνεται! Δεν εκτελείται έργο και ταυτόχρονα έχουμε επέκταση σε ιδιωτικές χωματερές. Η παρανομία αυξάνεται κατά γεωμετρική πρόοδο!!!

Η δυσοσμία γίνεται αβάσταχτη λόγω της κακής διαχειρίσεως των στερεών αποβλήτων (υπερκορεσμός χωματερής – πολύ κοντινή απόσταση από την πόλη) σε βάρος της υγείας μας, και σε σχέση με την αδιαφορία των υπευθύνων για άμεση λύση του προβλήματος. Εκτός της δυσοσμίας ακόμη και του χειμερινούς μήνες που είναι το αισθητό μέρος του οξύτατου προβλήματος οι καρκινογόνες διοξίνες και τα φουράνια έχουν μολύνει την περιοχή καθώς και τα στραγγίσματα έχουν μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα. Με την έλευση του καλοκαιριού η κατάσταση θα χειροτερεύσει ακόμη περισσότερο και με ορατό κίνδυνο πυρκαγιάς (Το φαινόμενο τούτο είναι συχνό στο ΧΑΔΑ Τρίπολης).

Γνωρίζετε το πρόβλημα καθ’ ότι τα προηγούμενα έτη σας το έχουμε αναφέρει πολλάκις. Εγκληματείτε με την αδιαφορία σας. Καλύπτετε αυτούς που σκοτώνουν καθημερινά τους κατοίκους της περιοχής. Στην περιοχή λειτουργούν τρία Νηπιαγωγεία τρία Δημοτικά και ένα Γυμνάσιο και ένα Λύκειο.

Ο Δήμος Τρίπολης δημιουργεί σοβαρή και διαρκή ρύπανση του περιβάλλοντος, πλήττεται το δικαίωμα της προσωπικότητας μας και είμαστε αναγκασμένοι να υφιστάμεθα τη δυσάρεστη αλλά και την απειλητική για την υγεία μας κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ. Να αρχίσει η πραγματική αποκατάσταση του χώρου.

Επιφυλασσόμεθα κάθε νομίμου δικαιώματος μας.
Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί τον προηγούμενα χρόνια μέχρι τώρα;
Γιατί δεν κάνετε όσα ο νόμος ορίζει; Γιατί τόση ανεκτικότητα;
Τι λέτε για αυτά κύριοι Εισαγγελείς;
Κύριε Γ. Γ. Π. Π. σε άλλους Δήμους ιδρύεις νέους ΧΑΔΑ στην Τρίπολη τι κάνεις;
Κύριε Νομάρχη Αρκαδίας γιατί δεν κλείνεις τον υπερκορεσμένο ΧΑΔΑ;

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος

Τσιαμούλος Νικόλας