Βιογραφικό

Σχετικά με εμάς

Στο συνδυασμό «Τρίπολη-Αλλάζουμε τα Δεδομένα» ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια αξιοποίησης της τοπικής συλλογικής γνώσης και εμπειρίας. Για να αλλάξουν τα πράγματα χρειάζεται να δώσουμε ευκαιρίες και να ανοίξουμε τις πόρτες σε όλους τους συμπολίτες μας που ήθελαν να προσφέρουν στο Δήμο αλλά συναντούσαν αδιέξοδα και στεγανά.

Για να μπορείς να αλλάξεις τα δεδομένα οφείλεις να είσαι πρώτα απ’ όλα ρεαλιστής και να πατάς γερά στη γη. Σε εποχές οικονομικά δύσκολες για όλους έχουμε ανάγκη από εφαρμόσιμες ρεαλιστικές προτάσεις και όχι από ανέφικτες υποσχέσεις.

"Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το Δήμο μας με Διαφάνεια, Συμμετοχή και Ρεαλιστικές προτάσεις. Για την Τρίπολη και τους ανθρώπους της αλλάζουμε τα Δεδομένα."

Λίγα λόγια για τον Νίκο Τσιαμούλο

Ο Νίκος Τσιαμούλος γεννήθηκε το 1976 στην Τρίπολη Αρκαδίας. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και είναι Οικονομολόγος. Παράλληλα με τις σπουδές του, ολοκλήρωσε με επιτυχία το διετές πρόγραμμα σπουδών στο ΚΕ.Λ.Ε.(Κέντρο Λογιστικών Εφαρμογών) και πιστοποιήθηκε από Ανεξάρτητη Αρχή ως Χρηματοοικονομικός Αναλυτής και Ασφαλιστικός-Μεσιτικός Πράκτορας. Από το 2002 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας με ιδιόκτητο Λογιστικό Γραφείο και μέσα από την επαγγελματική του διαδρομή γνωρίζει σε βάθος την τοπική κοινωνία, οικονομία και την επιχειρηματικότητα και πιστεύοντας στη δύναμη της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, δημιούργησε το 2003 πρότυπη τουριστική μονάδα στην Ορεινή Αρκαδία. Τον Ιούλιο του 2004 εξελέγη πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλικών “Η ΠΑΝΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ” έως και σήμερα. Επίσης είναι Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων. Είναι συνεχής ο αγώνας του για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, και στο πλαίσιο αυτό έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Εκλέχθηκε πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τρίπολης το 2010. Το 2014 πιστεύοντας στην ανάδειξη νέων δυνάμεων και πολιτικών στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης δημιούργησε την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα» και δίνει καθημερινά τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο της Τρίπολης. Έχει υπηρετήσει για επτά συναπτά έτη ως αιρετό μέλος-ταμίας στην Ε.Π.Σ.Α.(Ερασιτεχνικά Ποδοσφαιρικά Σωματεία Αρκαδίας) και είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου σε πολλά Πολιτιστικά και Αθλητικά Σωματεία της πόλης μας. Ιδρυτικό μέλος του Χορευτικού Συγκροτήματος «ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ» και από τον Δεκέμβριο του 2016 με τριετή θητεία είναι αιρετό μέλος του 7μελους Διοικητικού Συμβουλίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Επίσης εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων  για το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, εκπροσωπώντας τον Νομό Αρκαδίας και πρόσφατα εξελέγη με ομόφωνη απόφαση της Κ.Ε.Δ.Ε.(Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) μέλος της επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού για όλους τους Δήμους της χώρας. Είναι παντρεμένος με την Πέγκυ Μαλλίρη και έχουν 2 παιδιά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Εκπαίδευση-Σπουδές   

 • 1994 Αποφοίτηση από το 1ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης (βαθμός:181/14)
 • 1996 – 2000 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (βαθμός πτυχίου: 6,80 ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ)

Ξένες Γλώσσες:  Βασική γνώση της Αγγλικής γλώσσας. (Basic/Lower)

Χρήση Η/Υ: ECDL CORE CERTIFICATE (2004)

Επαγγελματική Κατάρτιση:

 • ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΕΣΙΤΟΥ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (21/23-6-2008)
 • ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ Α’ ΤΑΞΗΣ (65394/2009)
 • ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ (56607/2000)
 • ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΙΤΗ (2002)
 • ΑΔΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (53/2003)

Σεμινάρια

ΕΦΕΤ: “Βασικές Αρχές στην Υγιεινή και Ασφάλειατων Τροφίμων”

ΚΕΛΕ:“Λογιστική Ανάλυση και Εφαρμογή Ε.Γ.Λ.Σ – Φ.Π.Α.”, “Μηχανογραφημένη Λογιστική”, “Λειτουργία Λογιστικών – Φοροτεχνικών Γραφείων”, “Δηλώσεις Δ.Ο.Υ.”

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: “Εργατικά Ασφαλιστικά”, “Φορολογικοί Έλεγχοι”, “Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα σε συνάρτηση με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ”ΕΕΔΕ: “Διεθνές Εμπόριο και Εξαγωγές στην Πράξη”

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ: “Προσαγωγή των θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας”

Επαγγελματική Δραστηριότητα – 2002 έως σήμερα

Ελεύθερος επαγγελματίας, διατήρηση λογιστικού γραφείου

 • έλεγχος όλων των προς καταχώρηση παραστατικών.
 • έλεγχος και συμφωνία πελατών–προμηθευτών–χρηματικών διαθεσίμων και λοιπών λογιστικών αρχείων και καταστάσεων.
 • σύνταξη και υποβολή περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α., Vies,Intrastat
 • σύνταξη Περιοδικής Δήλωσης απόδοσης Παρακρατούμενων Φόρων.
 • σύνταξη και υποβολή στοιχείων και γνωστοποιήσεων προς την ΑΔΑΕ στην Υπηρεσία Taxisnet.
 • έλεγχος της πορείας των αποτελεσμάτων και ενημέρωση της Επιχείρησης
 • σύνταξη ετησίων χρηματοοικονομικών καταστάσεων και υποβολή τους στις αρμόδιες Υπηρεσίες ΓΕΜΗ.
 • σύνταξη και υποβολή Φορολογικών Δηλώσεων Επιχείρησης
 • σύνταξη και συμφωνία των υποβαλλόμενων στοιχείων στην ΑΑΔΕ στα πλαίσια λειτουργίας της Υπηρεσίας myDATA.
 • δηλώσεις φόρου εισοδήματος Εταίρων Επιχείρησης
 • υποβολή Οικονομικών Στοιχείων της Επιχείρησης σε Υπηρεσίες όπως ορίζει η εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

Ασφαλιστικός διαμεσολαβητής ,συνεργάτης INTERAMERICAN, κλπ.

Άδεια Μεσίτη Αστικών Συμβάσεων

2003-σήμερα

Ιδιοκτήτης τουριστικής μονάδας, συγκρότημα πολυτελών επιπλωμένων διαμερισμάτων, OSTRA Menalon Luxury Suites, ΆνωΚαρδαράς.

2018- σήμερα

Ιδιοκτήτης εστιατορίου-καφετέριας, ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ,  Άνω Καρδαράς

Κοινωνική Δραστηριότητα  – 2004 έως σήμερα

Πρόεδρος τουΠολιτιστικού Συλλόγου Φιλικών «Η ΠΑΝΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ»

2010–2014

Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Τρίπολης, με την  παράταξη ΤΡΙΠΟΛΗ, ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

2014–σήμερα

Υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Τρίπολης (2014-2019), Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Τρίπολης, ως επικεφαλής της παράταξης «ΤΡΙΠΟΛΗ, αλλάζουμε τα δεδομένα»

2013-2019

Αιρετό μέλος και ταμίας στο Δ.Σ.Ε.Π.Σ. Αρκαδίας

1993–σήμερα

Ιδρυτικό μέλος και ταμίας στον χορευτικό σύλλογο ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ

2004-σήμερα

Πρόεδρος    της    Πανπροσφυγικής    Ένωσης    Αρκαδίας    (ΣΥΛΛΟΓΟΣΦΙΛΙΚΩΝ)

2016–σήμερα

Αιρετό μέλος του επταμελούς Δ.Σ. του ΝΑ Τμήματος του Ο.Ε.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Αιρετό μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (Σ.Τ.Α.) του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

2019–σήμερα

Μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκπροσωπώντας το Ο.Ε.Ε.

2016-2019

Ομόφωνα εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) στην Επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού για όλους τους Δήμους της χώρας.

2019-σήμερα

Ομόφωνα εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) στην Επιτροπή Οικονομικών των Ο.Τ.Α. για όλους τους Δήμους της χώρας.

 

Ενδιαφέροντα: Αθλητισμός, Βιβλία, Ταξίδια, κλπ.

Πρόσθετες πληροφορίες   

2012-2014

Ως Δημοτικός Σύμβουλος, συμμετείχα στην ίδρυση, λειτουργία της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Τρίπολης και στην δημιουργία αναπτυξιακού, τουριστικού προγράμματος του Δήμου Τρίπολης.

2010-2019

Επίσης διετέλεσα ως Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μέλος στο Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. και στην ΚΕ.ΔΗ.Τ. του Δήμου Τρίπολης.

Από το 2019 έως σήμερα, σε όλες τις παραπάνω Επιτροπές συμμετέχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής μας “Τρίπολη-αλλάζουμε τα δεδομένα“.

Το 2012, 2015 και 2017 συμμετείχα στις Διεθνείς, Τουριστικές Εκθέσεις στην Φλωρεντία (Ιταλία), στο Ντισελντροφ (Γερμανία) και στο Βερολίνο(Γερμανία). Ως αποτέλεσμα, σε συνεργασία με άλλες τοπικές-τουριστικέςμονάδεςτηςΑρκαδίας,επιτεύχθηκεηεπαναπιστοποίησηκαιεπαναλειτουργίατουΕυρωπαϊκού Μονοπατιού (Ε4).

Πρόγραμμα Παράταξης

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει τους βασικούς άξονες και τις προτεραιότητες εφαρμόσιμων προτάσεων. Είναι πρόγραμμα ουσίας και όχι εντυπωσιασμού, που είναι ανοικτό σε νέες ιδέες και καινοτόμες προτάσεις. Μέσα από τη διαδικασία της συνεχούς και ανοικτής λογοδοσίας του Δημάρχου, οι πολίτες ενημερώνονται για όλα τα βήματα προόδου των έργων και υλοποίησης των προτάσεων.

Άξονες Δράσης

 • Σκουπίδια – Ανακύκλωση
  • Οριστική λύση στο μεγάλο πρόβλημα της Τρίπολης που είναι η συλλογή των απορριμμάτων .
  • Ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων με την ενίσχυση της διαδικασίας ανακύκλωσης.
  • Ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των μαθητών των σχολείων του Δήμου στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
 • Νεκρά Χωριά
  • Προτυποποιημένη σηματοδότηση στην είσοδο των χωριών ,καθαριότητα και φωτισμός, αποκατάσταση οδικού Δικτύου και διάνοιξη αγροτικών οδών.
  • Διάνοιξη Ρεμάτων-Αποστραγγιστικά Έργα στις παραγωγικές αγροτικές περιοχές και Πρόγραμμα Αποχέτευσης σε όλα τα χωριά του Δήμου που δε διαθέτουν.
  • Δωρεάν πρόσβαση στο Internet σε όλα τα χωριά.
 • Άναρχη Πόλη
  • Προγραμματισμός συγκοινωνιακής μελέτης για την πόλη της Τρίπολης και την αντιμετώπιση του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος και της έλλειψης θέσεων στάθμευσης.
  • Οριστική λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων με διασφάλιση της ευζωίας των ζώων και τη δημιουργία ενδιαιτήματος.
 • Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός
  • Πρόταση για ίδρυση κοινωνικού φροντιστηρίου και Προγραμματική Συμφωνία και διμερή συνεργασία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το Δήμο.
  • Δημιουργία Πολιτιστικών Διαδρομών από την Αρχαιότητα ως σήμερα και Διεθνές Φεστιβάλ Λαϊκής Παράδοσης.
  • Αξιοποίηση και ενίσχυση των αθλητικών εγκαταστάσεων και Δημιουργία Ποδηλατοδρόμων στην Πόλη.

Μίλησαν για εμάς

Περισσότερα