Βιογραφικό

Σχετικά με εμάς

Στο συνδυασμό «Τρίπολη-Αλλάζουμε τα Δεδομένα» ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια αξιοποίησης της τοπικής συλλογικής γνώσης και εμπειρίας. Για να αλλάξουν τα πράγματα χρειάζεται να δώσουμε ευκαιρίες και να ανοίξουμε τις πόρτες σε όλους τους συμπολίτες μας που ήθελαν να προσφέρουν στο Δήμο αλλά συναντούσαν αδιέξοδα και στεγανά.

Για να μπορείς να αλλάξεις τα δεδομένα οφείλεις να είσαι πρώτα απ’ όλα ρεαλιστής και να πατάς γερά στη γη. Σε εποχές οικονομικά δύσκολες για όλους έχουμε ανάγκη από εφαρμόσιμες ρεαλιστικές προτάσεις και όχι από ανέφικτες υποσχέσεις.

"Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το Δήμο μας με Διαφάνεια, Συμμετοχή και Ρεαλιστικές προτάσεις. Για την Τρίπολη και τους ανθρώπους της αλλάζουμε τα Δεδομένα."

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει τους βασικούς άξονες και τις προτεραιότητες εφαρμόσιμων προτάσεων. Είναι πρόγραμμα ουσίας και όχι εντυπωσιασμού, που είναι ανοικτό σε νέες ιδέες και καινοτόμες προτάσεις. Μέσα από τη διαδικασία της συνεχούς και ανοικτής λογοδοσίας του Δημάρχου, οι πολίτες ενημερώνονται για όλα τα βήματα προόδου των έργων και υλοποίησης των προτάσεων.

Βιογραφικό

Ο Νίκος Τσιαμούλος γεννήθηκε το 1976 στην Τρίπολη Αρκαδίας. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και είναι Οικονομολόγος. Παράλληλα με τις σπουδές του, ολοκλήρωσε με επιτυχία το διετές πρόγραμμα σπουδών στο ΚΕ.Λ.Ε.(Κέντρο Λογιστικών Εφαρμογών) και πιστοποιήθηκε από Ανεξάρτητη Αρχή ως Χρηματοοικονομικός Αναλυτής και Ασφαλιστικός-Μεσιτικός Πράκτορας. Από το 2002 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας με ιδιόκτητο Λογιστικό Γραφείο και μέσα από την επαγγελματική του διαδρομή γνωρίζει σε βάθος την τοπική κοινωνία, οικονομία και την επιχειρηματικότητα και πιστεύοντας στη δύναμη της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, δημιούργησε το 2003 πρότυπη τουριστική μονάδα στην Ορεινή Αρκαδία. Τον Ιούλιο του 2004 εξελέγη πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλικών “Η ΠΑΝΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ” έως και σήμερα. Επίσης είναι Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων. Είναι συνεχής ο αγώνας του για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, και στο πλαίσιο αυτό έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Εκλέχθηκε πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τρίπολης το 2010. Το 2014 πιστεύοντας στην ανάδειξη νέων δυνάμεων και πολιτικών στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης δημιούργησε την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα» και δίνει καθημερινά τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο της Τρίπολης. Έχει υπηρετήσει για επτά συναπτά έτη ως αιρετό μέλος-ταμίας στην Ε.Π.Σ.Α.(Ερασιτεχνικά Ποδοσφαιρικά Σωματεία Αρκαδίας) και είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου σε πολλά Πολιτιστικά και Αθλητικά Σωματεία της πόλης μας. Ιδρυτικό μέλος του Χορευτικού Συγκροτήματος «ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ» και από τον Δεκέμβριο του 2016 με τριετή θητεία είναι αιρετό μέλος του 7μελους Διοικητικού Συμβουλίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Επίσης εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων  για το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, εκπροσωπώντας τον Νομό Αρκαδίας και πρόσφατα εξελέγη με ομόφωνη απόφαση της Κ.Ε.Δ.Ε.(Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) μέλος της επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού για όλους τους Δήμους της χώρας. Είναι παντρεμένος με την Πέγκυ Μαλλίρη και έχουν 2 παιδιά.

Άξονες Δράσης

 • Σκουπίδια – Ανακύκλωση
  • Οριστική λύση στο μεγάλο πρόβλημα της Τρίπολης που είναι η συλλογή των απορριμμάτων .
  • Ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων με την ενίσχυση της διαδικασίας ανακύκλωσης.
  • Ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των μαθητών των σχολείων του Δήμου στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
 • Νεκρά Χωριά
  • Προτυποποιημένη σηματοδότηση στην είσοδο των χωριών ,καθαριότητα και φωτισμός, αποκατάσταση οδικού Δικτύου και διάνοιξη αγροτικών οδών.
  • Διάνοιξη Ρεμάτων-Αποστραγγιστικά Έργα στις παραγωγικές αγροτικές περιοχές και Πρόγραμμα Αποχέτευσης σε όλα τα χωριά του Δήμου που δε διαθέτουν.
  • Δωρεάν πρόσβαση στο Internet σε όλα τα χωριά.
 • Άναρχη Πόλη
  • Προγραμματισμός συγκοινωνιακής μελέτης για την πόλη της Τρίπολης και την αντιμετώπιση του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος και της έλλειψης θέσεων στάθμευσης.
  • Οριστική λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων με διασφάλιση της ευζωίας των ζώων και τη δημιουργία ενδιαιτήματος.
 • Παιδεία - Πολιτισμός - Αθλητισμός
  • Πρόταση για ίδρυση κοινωνικού φροντιστηρίου και Προγραμματική Συμφωνία και διμερή συνεργασία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το Δήμο.
  • Δημιουργία Πολιτιστικών Διαδρομών από την Αρχαιότητα ως σήμερα και Διεθνές Φεστιβάλ Λαϊκής Παράδοσης.
  • Αξιοποίηση και ενίσχυση των αθλητικών εγκαταστάσεων και Δημιουργία Ποδηλατοδρόμων στην Πόλη.

Μίλησαν για εμάς

Περισσότερα