tsiamoulosΑναλυτικά τα όσα δήλωσε στον «Αρκαδία 93.8″

Για τον προεκλογικό αγώνα: “Η 18η Απριλίου είναι η επίσημη μέρα που ανακοινώνεται ο προεκλογικός αγώνας. Όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοικ.λ.π έχουν ξεκινήσει την προσπάθειά τους. Άλλοι για ψηφοδέλτια, άλλοι για ψήφο. Χρειάζεται ψυχραιμία και σωστός αγώνας ώστε να σε εμπιστευτούν οι πολίτες”.

Τι διαφορετικό θα φέρει η παράταξη: “Συγκροτούμε το συνδυασμό με θεμελιώδης αρχές. Φτιάχνουμε ένα αξιόπιστο παζλ. Σε πολύ σύντομο διάστημα θα μπορούμε να ανακοινώσουμε περίπου το 80% των ονομάτων. Η λέξη ανεξάρτητος έχει γίνει της μόδας. Ο κόσμος μπορεί να κρίνει το ποιος είναι πραγματικά. Εμείς προσπαθούμε να βάλουμε στο συνδυασμό κόσμο που δεν είχε την ευκαιρία, αλλά σκέφτεται, δρα και μπορεί να προσφέρει”.

Για την εκδήλωση της Τετάρτης σχετικά με το περιβάλλον και την ανακύκλωση: “Κάνουμε μία εκδήλωση για να παρουσιάσουμε μία πρωτοποριακή δράση για το περιβάλλον και την ανακύκλωση. Συνέχεια συζητάμε γι’ αυτό , αλλά λύση δεν βρίσκεται. Αυτό θα το προσπαθήσουμε εμείς. Η αρχή θα γίνει από τα δημοτικά σχολεία και τους μαθητές που θα καλέσουμε με φυλλάδια να παρακολουθήσουν από κοντά τη συζήτησή”.

Αν υπάρχει λύση για τα σκουπίδια: “Τα δικά μας σκουπίδια πρέπει να τα διαχειριζόμαστε μόνοι μας. Στην εκδήλωση της Τετάρτης θα ακούστε συγκεκριμένα πράγματα. Τα σκουπίδια είναι μια καυτή πατάτα. Έως τώρα έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί και συνήθως βραδινές ώρες η λύση ήταν το Πλάτωμα”.

Για την απόφαση του Πλατώματος και το τι επακολούθησε: “Είναι η πρώτη απόφαση στην Ελλάδα που βγήκε από Πρόεδρο Πρωτοδικών που έκρινε πως με συνέχεια της λειτουργίας κινδυνεύει η υγεία των πολιτών. Έφτασε ο Νοέμβριος του 2011 και βγήκε η απόφαση, ενώ δόθηκε και παράταση. Εκεί ψάξαμε να βρούμε κάποιο μέρος όπου θα γινόταν η κομποστοποίηση και θα μεταφερόταν ο δεματοποιητής που δεν ξέρουμε και αν λειτουργεί μετά από τόσα χρόνια”.

“Τον Μάρτιο του 2012 άρχισαν να φαίνονται τα σκουπίδια. Αποδείχτηκε πως η δημοτική αρχή άφησε επίτηδες την κατάσταση ως εκεί μέχρι να ξεκινήσουν οι μεταφορές”.

“Έχουμε δημιουργήσει μία παράνομη χωματερή και μεταφέρουμε τα σκουπίδια στην Αθήνα, γεμίζοντας πρώτα τα ρέματα της περιοχής μας. Θυμάστε τι έγινε στη Μεγαλόπολη”.

“Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη, πολιτισμό και τουρισμό όταν δεν έχουν λυθεί βασικά προγράμματα.  Πρέπει να βρεθεί μία μονάδα όπου θα αξιοποιηθούν όσα μας δίνει ο νομοθέτης. Εκεί που θα μπει και ο δεματοποιητής. Ο μόνος χώρος είναι ο Άγιος Κωνσταντίνος όπως αποφάσισε η δημοτική αρχή. Εγώ δεν συμφώνησα. Καλά κάνουν και αντιδρούν οι κάτοικοι αφού δεν μπορούν να εμπιστευτούν τη δημοτική αρχή”.

“Υπήρχε σε ένα κτίριο στη ΒΙΠΕ., όπως μας είχαν πει στο οποίο βρισκόταν ο δεματοποιητής. Πρώτα πρέπει να βρουν λύσεις οι δήμοι και μετά οι περιφέρεια. Πρέπει μόνοι να διαχειριστούμε τα σκουπίδια. Το κέρδος μπορεί να υπάρξει. Ξέραμε και είχαμε πει δημόσια πως στο τέλος θα το πληρώσουμε χρυσό. Ετσι  και έγινε! Απορώ πως τώρα ζητούν ψήφους αυτοί οι άνθρωποι”.

Για τα σκουπίδια : “Είμαι περήφανος που είμαι ακόμα πρόεδρος του συλλόγου Φιλικών. Κάποιες αποφάσεις έχουν πολιτικό κόστος. Η δημοτική αρχή φοβάται να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα. Ετσι συσσωρεύονται. Εμείς αν αναλάβουμε το δήμο θα δώσουμε μεγάλο βάρος στην ανακύκλωση. Με συναγωνισμό, πράσινα σχολεία και υγιή ανταγωνισμό που θα βάζει το παιδί σε μία σωστή νοοτροπία”.

Την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται η πόλη: “Εχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά κάνουμε και απολογισμούς και λέμε πως όλα είναι καλά. Δεν γίνεται να είσαι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να είναι όλα καλά. Η λέξη έκτακτη σημαίνει κάτι ξαφνικό. Το πρόβλημα όμως είναι χρόνια και ο δήμαρχος έχει στενή σχέση με το πλάτωμα, ήταν ο τότε εργολάβος. Ο τότε διαχειριστής. Γνώριζε το πρόβλημα και πριν γίνει δήμαρχος. Καλά έκανε σαν ελεύθερος επαγγελματίας, όταν όμως έγινε δήμαρχος έπρεπε να δώσει και λύση, αφού όπως είπα γνώριζε”.

Τι νέο φέρνει η παράταξη του: “Το σύστημα αφυδατώνει τις νέες νοοτροπίες και το αυτονόητο το πουλά ως εκδούλευση. Η παράταξή μας φέρνει την επανάσταση του αυτονόητου. Η μάχη είναι με το χθες”.

Για το αν έχει προβεί σε δημοσκοπήσεις ή αν έχει ακούσει τα αποτελέσματα των όσων γίνονται ήδη στην πόλη: “Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα επιστημονικό εργαλείο που βοηθά κάποιον που ηγείται σε έναν συνδυασμό. Μπορεί να σου παρουσιάσει το πρόβλημα και να σου δώσει τη γνώμη του κόσμου. Δεν έχω κάνει δημοσκόπηση. Κατά καιρούς έχω ακούσει πως γίνονται τηλέφωνα, αλλά δεν ξέρω από πού προέρχονται. Όπως διάβασα πρόσφατα οι δημοσκοπήσεις είναι σαν τα χαρτιά τουαλέτας. Καταλήγουν δηλαδή στον κουβά. Όπως έλεγε το δημοσίευμα στις δημοσκοπήσεις λέγονται και ψέματα. Αυτά γίνονται για να λέει κάποιος να πάω μπροστά και  είμαι πρώτος”.

Για συνεργασίες και τον κ.Παυλή: “Κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να αφυπνίσει είναι καλοδεχούμενη. Εμείς διατηρούμε καλό δίαυλο επικοινωνίας με τέτοιες δυνάμεις. Η εποχή μας είναι εποχή πραγματισμού και δεν χωρούν ούτε κομματικά, ούτε μικροδιαφορές, ούτε τα προβλήματα έχουν χρώμα. Οι πολίτες χρειάζονται λύσεις”.

“Εγώ άνηκα στην παράταξη του κυρίου Παυλή, μου έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στις περασμένες εκλογές. Δεν υπάρχει καμία προσωπική διαφορά, απλά ακολουθούμε διαφορετικές πορείες. Ζούμε μία τριετία που δεν έχει καμία σχέση με τα περασμένα χρόνια. Έπρεπε να συνεχίσω στην παράταξη που δεν κράτησε τις αρχικές τιςθέσεις και τελικώς έμοιαζε με τη δημοτική αρχή. Δεν είχε πυξίδα κανένα από τα δύο”.

Για την προσπάθεια συνεργασίας (Τα ΚΟΙΝΑ, Τζιούμης, Γεωργακόπουλος,Παυλής και Τσιαμούλος): “Έγινε μία προσπάθεια στην οποία καλέστηκαν από “ΤΑ ΚΟΙΝΑ” τέσσερα άτομα. Γεωργακόπουλος, Τζιούμης, Παυλής και εγώ. Απ ότι ξέρω πήγαν οι δύο. Αν ήταν και ο κύριος Γεωργακόπουλος θα πήγαινα. Με προαπαιτούμενα δεν μπορείς να συνεργαστείς”.

Τι θα γίνει στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών: “Το μόνο που δεν έχει αγωνία ο κόσμος είναι το τι θα κάνουμε εμείς. Χρειάζεται επαναφορά της κοινής λογικής, να δώσουμε τη δυνατότητα στους νέους μας, στους μεγαλύτερους, ανεξαρτήτως ηλικίας, να προσφέρουν στο Δήμο. Ιδεοληψίες του παρελθόντος και παλιές εποχές τους έχουν αναγκάσει να είναι εκτός. Τώρα για το ποιον θα στηρίξουμε αν δεν είμαστε εμείς. Όλα θα γίνουν την ώρα εκείνη. Εννοείται πως θα υπάρχει κάποια συνάντηση που θα αποφασίσουμε. Δεν μπορώ να δεσμευτώ το πώς γιατί δεν ξέρω πως θα είναι τα πράγματα”.

Νέες προτάσεις για το δήμο: “Δύο σοβαρά στοιχεία. Θέλουμε να συμμετέχουν παντού οι ενεργοί πολίτες. Να υπάρχουν παντού επιτροπές από ανθρώπους ανεξάρτητους που θα ελέγχουν τα πάντα. Ακόμη και τα οικονομικά. Για να γνωρίζει ο κόσμος τα πάντα, τι έγινε τι δεν έγινε. Επίσης, ζητάμε περιορισμό των θητειών. Πέντε χρόνια η θητεία, δύο φορές ο δήμαρχος και τρεις ο σύμβουλος”.

Για το κυκλοφοριακό:  “Οι δύο πλατείες και δύο πεζόδρομοι έγιναν χωρίς να υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης. Αν ερωτηθεί κάποιος για τον αν το κέντρο μπορεί να γίνει τουριστικό, δεν μπορεί να το πει κανείς. Ότι άλλαξε μορφή μπορεί να το πει. Όμως που θα πάνε τα αυτοκίνητα την επόμενη μέρα κανείς δεν το σκέφτηκε.Ολα γίνονται για την ποιότητα των πολιτών. Η ευρωπαϊκή ένωση σου δίνει χρήματα αλλά για το συγκεκριμένο έργο. Την επόμενη μέρα πρέπει να έχεις δικούς σου πόρους”.

Για την κανονιστική της Πετρινού:  “Ο καθένας έκανε ότι ήθελε. Ήρθε ο Δήμος και έκανε μία κανονιστική. Εγώ δεν έχω συνηγορήσει σε αυτό. Αποδείχτηκε πως πάλι ο καθένας έκανε ότι ήθελε. Πρέπει να συμβιώνουν οι πολίτες που θέλουν να κάνουν μια βόλτα,  με τους επιχειρηματίες που δίνουν θέσεις εργασίας και ζουν από αυτό. Η λύση θα είχε δοθεί αν υπήρχε μία επιτροπή με εκπρόσωπο των επιχειρηματιών και πολίτες. Ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να κάνει νέα κανονιστική, όμως με κανόνες. Υπήρχε, δεν εφαρμόστηκε, πρόστιμα δεν υπήρχαν, δεν υπήρχε έλεγχος γιατί δεν υπάρχει δημοτική αρχή!”

Τα πάρκινγκ που ενοικιάστηκαν: “Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε ρεαλιστικά τα πράγματα. Ήρθε ο δήμος το Μάιο του 2013 να νοικιάσει πάρκινγκ. Αυτό δεν λειτούργησε. Πληρώναμε μισθώματα για τα πάρκινγκ χωρίς να έχουμε έσοδα. Πληρώναμε χωρίς να υπάρχει ο μηχανισμός για να δει γίνεται, αν γίνεται έλεγχος, αν υπάρχει παράβαση, αν υπάρχουν παρανομίες”.

Για τα προβλήματα των χωριών: “Τα χωριά είναι εγκαταλελειμμένα. Όποιος τα έχει επισκεφτεί μόνο παράπονα θα ακούσει. Έχω επισκεφτεί πολλά ως δημοτικός σύμβουλος και το γνωρίζω. Η απογοήτευση αυτών των ανθρώπων είναι τεράστια. Δεν έχει γίνει το παραμικρό. Τα χωριά θα ψηφίσουν τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας. Αυτός μέχρι τώρα είναι και στο έλεος του Θεού γιατί δεν δόθηκε στήριξη ούτε από την οικονομική ούτε από τη διαχειριστική επιτροπή του δήμου, για να κάνουν ένα σχεδιασμό και να αποτυπώσουν τα προβλήματά τους”.

Για το μνημείο της πλατείας Φιλικών: “Όπως γνωρίζεται στην πλατεία των Φιλικών είχε τοποθετηθεί ένα αεροπλάνο. Μετά από ενέργειες επέστρεψε στη θέση του. Εκεί αποφασίσαμε να μπει ένα μνημείο στην μοναδική προσφυγική πλατεία. Ο κ Καραγιάννης είναι ο άνθρωπος που είναι ο χορηγός. Θα είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια. Ζυγίζει 6-7 τόνους, είναι ένα κόσμημα για όλη την Ελλάδα. Ο κύριος Κούρος, ένας ντόπιος καλλιτέχνης κάνει εξαιρετική δουλειά. Να πούμε όμως και αυτό. Ο δήμαρχος έχει αντικαταστήσει το φωτισμό, προχωρά η πλατεία και θα υποδεχτεί το μνημείο. Ίσως και τέλος του μήνα να είναι έτοιμο. Η ασφάλεια βέβαια είναι πρόβλημα. Είναι γεγονός πως έχουν υπάρξει φθορές σε ιστορικά μνημεία. Εμείς θα προσπαθήσουμε να το συντηρήσουμε όσο καλύτερα γίνεται”.

Τι να σκέφτονται όταν ακούν το όνομα της παράταξης Αλλάζουμε τα δεδομένα: “Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε άξιους ανθρώπους και ικανούς. Που έχουν να προσφέρουν πολλά, που αισθάνονται νέοι και νιώθουν αποκλεισμένοι. Ήρθαμε να σπάσουμε τους αποκλεισμούς. Να τα βάλουμε με το χτες και να κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου. Θα κριθούμε όλοι, θα παρουσιάσουμε επιχειρήματα και οφείλουμε να αγωνιστούμε και κόντρα σε κάθε επίθεση. Τα μεγάλα λόγια, θα φτιάξω πλατείες, ποδηλατοδρόμος, θα θα… δεν χρειάζονται. Θα έχουμε διαφανείς διαδικασίες όμως και οι αποφάσεις θα έρχονται αξιοκρατικά. Δεν θέλουμε να χαϊδέψουμε αυτιά. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πολιτικό κόστος και να προχωρήσουμε μπροστά. Θα μιλήσουμε ειλικρινά και θα παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό. Θα μιλήσουμε με τον κόσμο, έχουμε διάθεση να προσφέρουμε στον τόπο και αυτό θα κάνουμε. Θα δώσουμε ένα τέλος στο μετά των εκλογών κλέφτες και ψεύτες. Αλήθεια, ειλικρίνεια με ουσία και περιεχόμενο”.