tsiamoulos-arcadiaΑναλυτικά τα όσα δήλωσε στον “Αρκαδία 93.8”:Για την απόφαση να κατέβει για Δήμαρχος: “Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί μια πρόκληση για όλους όσους θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους, πάντα με δεδομένο τα προβλήματα τα οποία ξεχνιούνται. Η αδυναμία να αλλάξουν κάποια πράγματα, δίνουν την δυνατότητα σε νέες δυνάμεις να προσφέρουν κάτι φρέσκο”.

Για την παράταξή του: “Τρίπολη, αλλάζουμε τα δεδομένα, είναι παράταξη για την πόλη. Αποτελείται από ανθρώπους που έχουν προσφέρει στον τόπο τους, στη γειτονιά τους, έχουν καταξιωθεί και πάντα είχαν μια πρόταση που δεν μπορούσαν να εκφράσουν. Αυτή η παράταξη σπάει τους αποκλεισμούς και δίνει τη δυνατότητα σε όλους να προσφέρουν κάτι στον τόπο τους με την δική τους πρόταση. Βρισκόμαστε σε μια φάση που συγκροτούμε συνδυασμό. Μέχρι τέλος Απρίλη έχουμε την δυνατότητα να ανακοινώσουμε και ακόμα δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνει ανακοίνωση”.

Για συνεργασία με Παυλή: “Εγώ ανήκα στην παράταξη και έπρεπε να δω αν οι προγραμματικές δεσμεύσεις απέκλιναν ή συνέχιζαν. Η παράταξη που ήμουν, αποσπάστηκαν από τις θέσεις, δεν υπάρχει πυξίδα σε αυτή την πορεία. Ή έπρεπε να ακολουθήσω ή να κάνω μια άλλη επιλογή. Με νέες ιδέες και νέες νοοτροπίες ερχόμαστε να δώσουμε μια μεγάλη μάχη με το χθες και με το κατεστημένο, που δημιουργούσε προβλήματα”.

Για την πολυδιάσπαση: “Η εποχή μας είναι εποχή πραγματισμού. Δεν χωρούν κομματικοί διαχωρισμοί. Αυτά δεν λένε τίποτα στους πολίτες. Τα προβλήματα είναι υπαρκτά και δεν έχουν χρώμα. Αυτό που έχει σημασία είναι να χτίσουμε εμπιστοσύνη. Οφείλουμε να μιλήσουμε με τον κόσμο με γλώσσα φρέσκια. Πρέπει η γλώσσα να έχει νόημα και ουσία. Θα πρέπει να φέρουμε κοντά στο Δήμο το μεράκι”.

Για το αν θα υπάρξει αποχή στις εκλογές: “Η απογοήτευση και η δυσαρέσκεια που υπάρχει, είναι ένας τρόπος έκφρασης. Ο λαός θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το τι ακριβώς αισθάνεται. Θεωρώ πως θα έχει τεράστια συμμετοχή ο κόσμος σε αυτές εκλογές”.

Για το τι θα αλλάξει στο Δήμο: “Πολλά πράγματα στο Δήμο που γίνονται λάθος, μπορούν να γίνουν και σωστά. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος την ίδια ώρα σε άλλα μέρη να είναι σε επιτροπές. Κάτι που επαναλαμβάνεται πιθανόν να γίνεται και σκόπιμα”.

Για Πλατεία Πετρινού: “Η κανονιστική είναι η εικόνα του ότι ποτέ δεν θα αλλάξει κάτι. Όταν πρωτοήρθε, έγινε μια πρόταση αρχικά μετά από κάποια συνεννόηση μεταξύ των παρατάξεων. Στην πορεία, άλλαξαν τα δεδομένα και ήρθε μια κανονιστική χωρίς να γίνει μια διαβούλευση. Υπήρχε μια αναρχία, οι πολίτες τάχθηκαν ενάντια στους επιχειρηματίες και το αντίθετο, γιατί ο Δήμος δεν έβαλε κανόνες”.

Για τα σκουπίδια: “Το θέμα έχει παρεξηγηθεί εντέχνως. Η διαχείριση απορριμμάτων έχει μπει σε δρόμο και οδεύει προς οριστική λύση. Το φροντίζει η περιφέρεια. Για την πόλη μας, είναι ακόμα και σήμερα είναι σε μια έκτακτη ανάγκη. Μια χωματερή παράνομη, έκλεισε. Έτυχε και ήμουν ο επικεφαλής αυτής της ομάδας. Και είμαι περήφανος που καταφέραμε και την κλείσαμε. Αν τα σκουπίδια μετά από την απόφαση αυτή, έμειναν στο δρόμο για να πάρουν κάποιες τις μεταφορές, ήταν έργο της δημοτικής αρχής. Τόσο απλά είναι τα πράγματα”.

Για τα σκουπίδια στα χωριά: “Στα χωριά τα σκουπίδια είχαν να μαζευτούν πάνω από 20 μέρες. Οι εργολάβοι που ανανεώνουν κάθε μήνα, σταματάνε και νωρίτερα. Είναι γνωστός ο τρόπος διαχείρισης των θεμάτων από την δημοτική γιορτή. Φοβάμαι ότι έχουν περάσει κακές διαχειρίσεις που θα βρούμε ως πολίτες. Το δημοτικό συμβούλιο δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε”.

Για τις αναθέσεις: “Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Σε συγκεκριμένα θέματα των απευθείας αναθέσεων δεν είναι ηθικό. Τώρα, αν είναι νόμιμο, για μένα πρέπει να μπαίνεις στη διαδικασία των προσφορών. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να εξετάζεις όλα τα ενδεχόμενα για να κάνεις καλύτερα τα πράγματα”.

Για το Δημαρχείο: “Όταν συζητήθηκε το θέμα για το Δημαρχείο, πραγματικά έπρεπε να κάνουμε βασικά πράγματα. Να δούμε τα μέρη που είχαμε ήδη νοικιασμένα και να δούμε τι μας συμφέρει. Η επιλογή να πάμε σε ένα μεγάλο κτίριο ήταν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη, αν όχι το μεγαλύτερο λάθος του Δημάρχου. Υπήρχαν άλλες λύσεις, με πολλά δημαρχεία, αφού όλοι οι δήμοι είχαν. Θα μπορούσε να χωρίσει τους τομείς σε κάθε δημαρχείο, αλλά δεν το έκανε. Θεωρώ πως δεν έγινε αυτό γιατί υπήρξε κάποια σκοπιμότητα. Αν εκλεγούμε, θα μπούμε να ξεκινήσουμε την κατασκευή ενός διοικητικού μεγάρου. Ένα κτίριο ενεργειακό, που θα έχει μικρό κόστος”.

Για τις εκλογές και το αποτέλεσμα: “Υπάρχουν συνδυασμοί. Η κοινή λογική λέει πως θα υπάρξει δεύτερη Κυριακή. Το αποτέλεσμα δεν το ξέρω, αλλά ξέρω πως χρειάζεται αγώνας, προσπάθεια συλλογική και αν απαιτούμε κάτι καλύτερο για το Δήμο, οφείλουμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Υπάρχουν άνθρωποι έτοιμοι να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους. Δεν έχουμε στερήσει σε κάποιον μια συνεργασία, γίνονται προσπάθειες, είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες, υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας  ανοιχτός για τέτοιες πρωτοβουλίες. Συζητούμε συνέχεια και θα δούμε”.