Blog

16 Οκτ
0

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης 15-10-2020

Ακούστε παρακάτω όλη τη συνέντευξη

“Ο Τζιούμης ήθελε να περάσει νύχτα τον κανονισμό της ΔΕΥΑΤ”

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης στην πρωινή εκπομπή “Επί της ουσίας” με τον Δημήτρη Μανιατάκο και τον Μηνά Αρτόπουλο μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζει τα δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος.

Αρχικά ο κ.Τσιαμούλος αναφέρθηκε στα θέματα, που έθεσε η παράταξη του. “Αυθαίρετα ο Θεοδωρικάκος με μια απόφαση – κόλαφο έδωσε χρήματα από τους ΚΑΠ, που προορίζονταν για τους Δήμους. Έφερα το θέμα και ζήτησα, να γίνει ένα ψήφισμα και να στείλουμε επιστολή διαμαρτυρίας, όπως έκαναν όλα τα Δημοτικά Συμβούλια”, δήλωσε ο κ.Τσιαμούλος, ενώ αναφέρθηκε και στο δεύτερο θέμα που έθεσε και αφορούσε στους πρόσφυγες, που ζουν στην πόλη μας. “Ένα δεύτερο θέμα που θέσαμε ήταν για τους πρόσφυγες. Οι σχεδόν 400 πρόσφυγες που έμεναν εδώ, ζούσαν από ένα πρόγραμμα που έληξε. Ακουσα, πως θα έρθουν άλλοι στην θέση τους σιγά – σιγα. Ο Δήμαρχος απάντησε πως γνώριζε το θέμα και πως θα έρθουν με νέα μορφή εστίας”, δήλωσε.

Στην συνέχεια μίλησε για το θέμα που έθεσε για το νερό, μετά από δημοσίευμα που έλεγε για νιτρορύπανση και στο νερό της Τρίπολης. “Με διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος, πως δεν υπάρχει θέμα”, τόνισε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στον απολογισμό των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου, υπογραμμίζοντας: “Μετά από οχτώ μήνες που ζητούσαμε απολογισμό των Χριστουγέννων, ήρθε τελικά. Μας έλεγε ο Δήμαρχος, πως δεν είναι τα πιο ακριβά Χριστούγεννα και η Αντιδήμαρχος είπε το αντίθετο χτες. Χρεώνανε με την ίδια μελέτη, 20 ευρώ πιο πάνω το κάθε δέντρο και η απάντηση που μας έδωσαν είναι, πως ήταν καλύτερα τα δέντρα. Καταλαβαίνει τι του γίνεται ο κ.Τζιούμης ή νομίζει με τον αυταρχισμό του, πως τα κάνει όλα σωστά; Αν ναι να παραιτηθούμε και να αφήσουμε τον mr. perfect να τα κάνει όλα. Είναι ο μόνος που είδε πετυχημένα τα Χριστούγεννα. Αν δεν δέχεται την κριτική έχει πρόβλημα ο άνθρωπος και του είπα και χτες να μην με αναγκάσει στα 45 μου χρόνια, να πάω για πρώτη φορά κάποιον στην δικαιοσύνη”, ενώ πρόσθεσε: “Σαν παράταξη ενοχλούμε. Πάμε μεθοδευμένα και με επιχειρήματα και προσπαθεί να πείσει τον κόσμο πως μιλάμε με πυροτεχνήματα. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος πυροτεχνουργός”.

Τέλος για το θέμα της ΔΕΥΑΤ, δήλωσε: “Χτες αναλωθήκαμε σε μια συζήτηση για τον εσωτερικό ελεγκτή. Τους προτείνω να κάνουν ότι η ΔΕΥΑ Τριφυλίας, η οποία προσέλαβε εξωτερικό συνεργάτη”, ενώ πρόσθεσε: “Η διαδικασία ήταν τραγελαφική. Μέσα στην καραντίνα μας έφερε το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, γελάγαμε όλοι, το κατάλαβε και ο ίδιος και το απέσυρε. Ήθελε να το περάσει νύχτα, όπως λέμε στην πιάτσα. Εμείς το δουλέψαμε και καταθέσαμε εναλλακτική πρόταση”.

Πηγή: http://www.drt915.gr

Διαβάστε Περισσότερα
16 Οκτ
0

Συνέντευξη στην ΕΡΤ Τρίπολης

Ακούστε παρακάτω τη συνέντευξη του Νίκου Τσιαμούλου στην ΕΡΤ Τρίπολης για την πρόταση – εισήγηση που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με την καθιέρωση ημέρας μνήμης των τοπικών ευεργετών.

Διαβάστε Περισσότερα
14 Οκτ
0

Πρόσκληση ΚΕΔΕ 14-10-2020

Καλείστε σε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, της επιτροπής “Οικονομικών του ΟΤΑ”, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 12:00.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Διαβάστε Περισσότερα
30 Σεπ
0

Πρόταση – Εισήγηση για  καθιέρωση ημέρας μνήμης των τοπικών ευεργετών

Κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης η εισήγηση της παράταξης “Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα” για την καθιέρωση ημέρας μνήμης των τοπικών ευεργετών της πόλης μας.

Οφείλουμε ως υπεύθυνοι και σκεπτόμενοι πολίτες να τιμήσουμε τους δωρητές και ευεργέτες της πόλης μας , να δείξουμε απλόχερα την ευγνωμοσύνη μας στο πρόσωπό τους και να αναδείξουμε το μεγαλείο αυτό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας των συνανθρώπων μας στους οποίους είναι διάχυτη η αλληλεγγύη και η ελληνική ψυχή.

Διαβάστε περισσότερα στο παρακάτω κείμενο :

Διαβάστε Περισσότερα
24 Σεπ
0

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης 23-09-2020

Σκληρή κριτική Τσιαμούλου στη δημοτική αρχή:
“Έχετε καταλύσει κάθε κανόνα διαφάνειας, αξιοπιστίας και ακεραιότητας στη διοίκηση του Δήμου”

Σε μία κατά μέτωπο επίθεση, για μία σειρά από θέματα, εναντίον της δημοτικής αρχής, προχώρησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα” κ. Νίκος Τσιαμούλος, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

Στην κεντρική του τοποθέτησή του, εκτός ημερήσιας διάταξης είπε: «Για να μην προκύπτουν προβληματα, ήταν η τελευταία φορά που κάνατε τηλεφωνικά συμβούλιο κύριε Πρόεδρε της Οικονομικής. Οπότε τέλος οι τηλεφωνικές συνεδριάσεις, εκτός αν δώσει εντολές το κράτος.

Και η Περιφέρεια Πελοποννήσου πήρε το πρόγραμμα Ίριδα. Και από την πολύ εξοικονόμηση που όλο λέτε, πληρώσαμε 20.000 για να το δώσουμε σε ιδιώτες.

Την προηγούμενη χρονιά ήρθε η Άλωση μια δυο μέρες πριν, τώρα έρχεται μια εβδομάδα πριν. Είστε κι ευχαριστημένος; Επί της ουσίας είναι η δεύτερη μεγάλη εκδήλωση από τότε που διοικείτε. Θέλω να είμαι παντελονάτος και τυπικός σε αυτά που λέω.

Εγώ σας είπα ότι θα σας φέρω την εισήγηση για τους Φιλικούς και από εσάς περιμένω απολογισμό Χριστουγέννων. Τον φέρατε;

Βλέπω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνετε απολογισμό Χριστουγέννων. Κι αυτή η πανδημία, που όποτε θέλουμε τη χρησιμοποιούμε κατά το δοκούν, σας έχει δώσει τη δυνατότητα και έχετε καταλύσει κάθε κανόνα διαφάνειας, αξιοπιστίας και ακεραιότητας στη διοίκηση του Δήμου.

Αυτό καταγράφεται πλέον και στους πολίτες, παρόλο που κάποια Μέσα εντέχνως τα ελέγχετε. Και δεν θα πάψω να μιλάω, έχω πάρει τις αποφάσεις μου. Κι αυτοί ας παίζουν ό,τι θέλουν. Δεν με ενδιαφέρει.

Μας φέρατε τα πιο ακριβά Χριστούγεννα στην ιστορία του Δήμου με 145.000 ευρώ με την μεγαλύτερη αποτυχία στην επιχειρηματικότητα και στον τόπο. Και απολογισμό κανέναν και απαιτείται να ψηφίσουμε 60.000 ευρώ στην τούρλα του Σαββάτου.

Για τους κολυμβητικούς αγώνες, έχετε διατελέσει πρόεδρος στο Αθλητικό Κέντρο κύριε Δήμαρχε. Δεν γνωρίζετε με την εμπειρία που έχετε ότι χρειάζονται κάποια έξοδα; Έρχονται πανελλήνιοι αγώνες με 143 αθλητές, με γονείς, αθλητές και επιτελεία και γέμισαν τα ξενοδοχεία. και τα εστιατόρια. Τι έκανε ο Δήμος; Επί Κοτσιάνη δίνατε 30 και 40.000 ευρώ και τώρα δίνετε 2.000.

Επί τρία χρόνια κλείνει συμφωνία ο αείμνηστος Παυλής για τα χριστουγεννιάτικα δένδρα με 30 ευρώ και τώρα τα ίδια δένδρα τα παίρνετε με 50 ευρώ. Σκεφτείτε τι έγινε με τα άλλα. Τι να απολογηθείτε. Πονάει η αλήθεια.

Γιατί είναι κλειστή η μικρή πισίνα, κύριε Κούρο; Εχω το χαρτί του Υπουργείου. Σοβαρευτείτε λίγο. Πέρασε ένας χρόνος. Μονίμως, έχετε την αίσθηση ότι εσείς τα κάνετε όλα σωστά κι εμείς όλα λάθος».

Ν.Τσιαμούλος στη ΔΡΤ: “Τα στοιχεία εκθέτουν τον Δήμαρχο – Όλα γίνονται στο πόδι” (ήχος)

Για τα θέματα που έθεσε η παράταξή του “Τρίπολη-Αλλάζουμε τα Δεδομένα” στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, το βράδυ της Τετάρτης, μίλησε στην πρωινή εκπομπή της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης ο Νίκος Τσιαμούλος.

“Λόγω του covid που έχει φέρει πολλά δεινά σε όλο τον κόσμο και η Αυτοδιοίκηση βάλλεται. Έρχονται όμως κάποιοι αυτοδιοικητικοί και με την ευκαιρία του κορωνοϊού, καταλύουν κάθε μορφή διαφάνειας και αξιοπιστίας και δη στον Δήμο Τρίπολης. Τα στοιχεία εκθέτουν τον κ.Τζιούμη”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Τσιαμούλος, ενώ πρόσθεσε: “Από το 2010 και μετά πιο ακριβά και πιο αποτυχημένα Χριστούγεννα δεν έχουμε κάνει σαν Δήμος και βγήκαν απλά και είπαν κάναμε ένα λάθος. Ο Δήμαρχος – δεν ξέρω ποιος τον έχει διδάξει – προσπαθεί να μας πει, πως τα κάνει όλα καλά. Έκανε απολογισμό έτους και δεν μίλησε γι΄αυτή την αποτυχία, για το ότι θέλει, να κλείσει την ΚΕΔΗΤ και για τον νέο κανονισμό της ΔΕΥΑΤ που ήρθε άρον – άρον. Φοβάμαι, πως θα καταντήσουν την ΚΕΔΗΤ την ΔΕΥΑΤ. Όλα γίνονται στο πόδι”.

“‘Οταν επισημαίνουμε πράγματα στον κ.Τζιούμη μας αποκαλεί ψεύτες. Με τον τρόπο που μιλάει δείχνει το επίπεδο του”, δήλωσε στην συνέχεια, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των απορριμμάτων, ανέφερε, πως το Μεγαβούνι θα γίνει τελικά το Βατερλό του Κώστα Τζιούμη. “Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι πέρασε ένας χρόνος και ένας μήνας και ήρθε η ώρα να σοβαρευτεί η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος. Να κάνει τον σταυρό του που έχει βρει χρήματα και κουνιέται τώρα, αλλά πρέπει να βρει και άλλα”, υπογράμμισε.

Διαβάστε Περισσότερα
22 Σεπ
0

Τρίπολη: Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας

H Κυριακή, 20η Σεπτεμβρίου, έχει ορισθεί ως Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από του Τουρκικό κράτος.

Οι εκδηλώσεις στην Τρίπολη, έλαβαν χώρα το πρωί της Κυριακής, 20ης Σεπτεμβρίου 2020 και περιλάμβαναν τρισάγιο εις μνήμην των θυμάτων στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Γενοκτονίας που βρίσκεται επί της πλατείας των Προσφύγων της Μικράς Ασίας-Γεώργιος Καραγιάννης (παλαιά ονομασία Πλατεία Φιλικών). Συμμετείχε περιορισμένος αριθμός εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, μεταξύ αυτών ο επικεφαλής της παράταξης “Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα” Νίκος Τσιαμούλος.

Λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, η συμμετοχή ήταν αυστηρώς προσδιορισμένη  και τηρήθηκαν όλα όσα προβλέπονται από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Διαβάστε Περισσότερα
19 Σεπ
0

Πρόσκληση Εορτασμού Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις του εορτασμού της ημέρας Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, που θα γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου 2020 στην Τρίπολη, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα
18 Σεπ
0

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου 23-9-2020

Σας καλούμε την 23η Σεπτεμβρίου 2020 ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.00 να προσέλθετε στην αίθουσα Δ.Μητρόπουλου – Κυδωνιάτη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρίπολης, στον (1ο) όροφο, σε Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κεκλεισμένων των θυρών κατ’εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 10 παρ. 1 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55A/11-3- 2020), του με αρ. πρωτ. 18318/13-3-2020 εγγράφου του Υπουργείου Εσωτερικών και της με αρ. 163/33282/29-5-2020 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

23-9-2020-converted

Διαβάστε Περισσότερα
07 Σεπ
0

Συνέντευξη Νίκου Τσιαμούλου στο Ionian TV

Δείτε στο βίντεο τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Τσιαμούλος στο Ionian TV την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου για την ύφεση στην ελληνική οικονομία λόγω της πανδημίας του COVID -19.

Διαβάστε Περισσότερα
07 Σεπ
0

Σε επιτροπές Οικονομικών της ΚΕΔΕ ο Νίκος Τσιαμούλος

Σε επιτροπές της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος θα συμμετέχει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος.

Ο κ. Τσιαμούλος θα συμμετέχει σε Επιτροπή για τα Οικονομικά των ΟΤΑ και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου για την εμπιστοσύνη του και ευελπιστεί σε καλή συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών.

Διαβάστε Περισσότερα