Blog

dimos_tripolis_d.s.
30 Σεπ
0

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου 05-10-2022

5-10-2022

Διαβάστε Περισσότερα
dimos_tripolis_d.s.
30 Σεπ
0

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου 29-9-2022

Σας καλούμε στις 29 Σεπτεμβρίου 2022 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00 σε κατεπείγουσα Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς σε εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκαν με τις όμοιες του άρθρου 74 του Ν. 4555/18 και ισχύουν, β) το άρθρο 78 του Ν 4954/2022 για λήψη αποφάσεων για τα πιο κάτω θέματα:    

  1. Δωρεάν παραχώρηση χρήσης ή μη χώρου εντός της “Πλατείας Μουσείου” της Κοινότητας Αλέας στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλέας “Η Αλέα Αθηνά” στις 30.09.2022».
  2. «Δωρεάν παραχώρηση χρήσης ή μη της αίθουσας Συμβουλίων του  κτηρίου «Παλαιό Δημαρχείο Τρίπολης» στην “Startup Greece – Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας”».

Λόγοι του κατεπείγοντος: Οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των εκδηλώσεων.

Διαβάστε Περισσότερα
22 Σεπ
0

Πρόσκληση “Ποιότητας Ζωής Δήμου Τρίπολης 20-9-2022

Σας καλούμε την 20η Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:30΄ για λήψη αποφάσεων, σύμφωνα με το άρθρο 75 παρ. 6 του Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε από  το άρθρο 77 του Ν. 4555/2018 να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο του Νέου Δημαρχείου επί της οδού Λαγοπάτη 45 και Αταλάντης σε τακτική δια ζώσης δημόσια Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής προς λήψη απόφασης για τα πιο κάτω θέματα:

  1. Αίτημα για τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου βάσει του Ν. 4759/2020 περί άρσης ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης.

Τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής παρακαλούνται όπως σε περίπτωση κωλύματος τους να ενημερώσουν εγκαίρως ώστε να ειδοποιηθεί το αναπληρωματικό μέλος.

Διαβάστε Περισσότερα
dimos_tripolis_oikonomiki
22 Σεπ
0

Πρόσκληση Οικονομικής Επιτροπής 20-9-2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-Ο.E.-20-9-2022

Διαβάστε Περισσότερα
20 Σεπ
0

“Μου λένε να μη σ’ αγαπώ – Το Σμυρναίικο Πολίτικο Τραγούδι” – Πλατεία Φιλικών 18-9-2022

Την Κυριακή το βράδυ στην Τρίπολη, στην Πλατεία «Προσφύγων Μικράς Ασίας Γεώργιος Καραγιάννης» έγινε η πρώτη προβολή κινητού Ηλιακού Κινηματογράφου στην Αρκαδία. Προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Ζέρβα, “Μου λένε να μη σ’ αγαπώ – Το Σμυρναίικο Πολίτικο Τραγούδι”.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία και την εξέλιξη του συγκεκριμένου μουσικού είδους, που γεννήθηκε στη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη και συνεχίστηκε στην Ελλάδα μετά το 1922. Παρουσιάστηκαν μαρτυρίες μουσικών, Ελλήνων, Τούρκων και Εβραίων, καθώς και οι αναμνήσεις προσφύγων από την Σμύρνη που συνθέτουν την εικόνα της μουσικής αλλά και των ανθρώπων που συνδέθηκαν με το Σμυρναίικο τραγούδι.

Διαβάστε Περισσότερα
20 Σεπ
0

100 Χρόνια ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ 1922-2022

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, μνημονεύουμε τη γενοκτονία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, όπως καθιερώθηκε και μνημονεύουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες νεκρών, το ενάμισι εκατομμύριο πρόσφυγες, τον οριστικό, αμετάκλητο, βάρβαρο και απάνθρωπο ξεριζωμό ενός κομματιού του ελληνισμού από μια εστία χιλιετιών, από έναν τουρκικό στρατό που δεν επεδίωκε μόνο τη νίκη, αλλά και τη σφαγή και το πλιάτσικο, ως εκδίκηση για τη Μικρασιατική Εκστρατεία.

Η ημέρα αυτή έχει ιστορική μνήμη την υποβάθμιση και την αποσιώπηση της Καταστροφής, των αιτιών της και των συνεπειών της σε όσους την έζησαν. Φέτος, όμως συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την Καταστροφή. Εκατό χρόνια, ένας αιώνας,η εποχή των Μικρασιατών παππούδων και γιαγιάδων μας. Γι’ αυτό είναι ακόμα ζωντανές οι μνήμες, γι’ αυτό επιβιώνει το ίχνος του τραύματος. Γι’ αυτό ακριβώς, θυμόμαστε τη Μικρασιατική Καταστροφή και για να αποκαταστήσουμε όσο ήταν δυνατό τις αδικίες.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις αφηγήσεις για τις αδικίες και τα τραύματα από τη συμπεριφορά και τη μεταχείριση που επιφυλάχθηκε, εδώ στη χώρα μας, στους Μικρασιάτες προγόνους μας,αυτή είναι η ιστορία μας που κάθε νέος και πρέπει να μάθει. Χρέος μας λοιπόν να μη ξεθωριάσει ποτέ η μνήμη εκείνων που χάθηκαν άδικα κι εκείνων που πέρασαν από την καταστροφή και την απόγνωση στη δημιουργία και την προκοπή.

Διαβάστε Περισσότερα
dimos_tripolis_oikonomiki
14 Σεπ
0

Πρόσκληση Οικονομικής Επιτροπής 15-9-2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-κατεπείγουσα-Ο.E.-54η

Διαβάστε Περισσότερα
13 Σεπ
0

Εορταστικές Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τα 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ 1922-2022

Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς να παρευρεθείτε στις εκδηλώσεις για τα 100 Χρόνια ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ 1922-2022, στην Πλατεία των Προσφύγων της Μικράς Ασίας “ Γιώργος Καραγιάννης “.

Εκ του Δ.Σ.

Η ΠΑΝΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΚΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-16-έως-18-09-2022

Διαβάστε Περισσότερα
dimos_tripolis_d.s.
05 Σεπ
0

Νίκος Τσιαμούλος στη ΔΡΤ: “Μεγάλη απογοήτευση η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου”

Ο επικεφαλής της Παράταξης «Τρίπολη, αλλάζουμε τα δεδομένα», Νίκος Τσιαμούλος, μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 1ης Σεπτεμβρίου, την οποία και χαρακτήρισε ως απογοητευτική, στον τρόπο λειτουργίας της.

Ακούστε παρακάτω όλη την συνέντευξη:

Ο κ. Τσιαμούλος, ανέφερε, μεταξύ άλλων:

“Tα Δημοτικά Συμβούλια έχουν χάσει την αξία που δικαιούνται, καθώς τα ουσιαστικά θέματα περνούν από την Οικονομική Επιτροπή. Ο Δήμος διοικείται από τον Δήμαρχο, Κώστα Τζιούμη και μία παρέα. Είναι η προσωπική μου εκτίμηση και αρκετών άλλων. Έλειπε ο Δήμαρχος και θα ήταν πολιτικά άσχημο να κάνω ερωτήσεις σε κάποιον που έλειπε. Απουσία του Δημάρχου δεν μπορούσε να λειτουργήσει το Δημοτικό Συμβούλιο και σε αυτό έχει ευθύνη η κ. Παναγοπούλου. Η γύμνια της Δημοτικής Αρχής αποδείχθηκε χθες.

Δεν γίνεται την ίδια μέρα που ο Δήμαρχος λέει πως ολοκληρώθηκε το open mall και ο κύριος Κανελλόπουλος και η Δημοτική Αρχή να ζητά χρήματα για να ολοκληρωθεί. Δεν μπορεί να πλημμυρίζει η Βλαχέρνα και να «μην είναι δικό μας θέμα, είναι της περιφέρειας». Δεν γίνεται τα καλά να είναι του Δημάρχου, τα άσχημα να είναι των άλλων. Οι φωτογραφίες θα τους κάνουν μεγάλο κακό. Το ελάχιστο παρουσιάζεται ως μέγιστο. Εργα ουσίας και μεγάλες ευκαιρίες έφυγαν και πέρασαν στο κενό. Θα τα φέρω στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κάνουμε ερωτήματα και δεν παίρνουμε απαντήσεις. Δεν είναι απολυταρχικό το καθεστώς.

Ρώτησα τον κ. Παπαδάτο για τη μήνυση που έκανε και δεν κατάλαβε τι τον ρωτάω. Σκυλιά έχουν φολιαστεί πολλές φορές, για δεν έγιναν μηνύσεις πριν; Τα αυτονόητα λέω. Από το 2012 υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Γιατί ο πρώην Αντιδήμαρχος έκανε δύο μηνύσεις στις πενήντα περιπτώσεις; Για το νέο απορριμματοφόρο, με χαρά είδα πως προχωράει. Οσο για τους χώρους ταφής, δεν γίνεται να κολλάμε στη μελέτη. Γιατί δεν έχει γίνει τόσο καιρό; Δεν θα έχουμε που να θάψουμε τους ανθρώπους μας; Κάθε φορά παραδέχονται την καθυστέρηση τους και τα λάθη τους και αμέσως μετά ξεχνιόνται.

Σχετικά με την κ. Παναγοπούλου, χάνει τη μπάλα. Έχει εμμονή μαζί μου. Εφερε ένα θέμα ο κ. Γούργαρης και δεν φτάσαμε σε ένα αποτέλεσμα. Ζήτησα την άποψη της Δημοτικής Αρχής και είπε ο κ. Κανελλόπουλος πως θα το ψηφίσουμε. Στη συνέχεια δεν έγινε αυτό. Απουσία του Δημάρχου δεν λειτουργεί, τίποτα. Σκεφτείτε τι γίνεται σε έργα και πολλά άλλα. Τρία χρόνια διοικούν, έχουν ευθύνες.

Η χθεσινή μέρα ήταν μία μεγάλη απογοήτευση στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Να καταλάβει το ρόλο της η κ. Παναγοπούλου”.

Πηγή: http://www.drt915.gr

“Ο Δήμος Τρίπολης διοικείται από τον Δήμαρχο και μια παρέα”

Την θέση ότι ο Δήμος Τρίπολης διοικείται από τον Δήμαρχο και μια παρέα, στην οποία δεν συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι, εξέφρασε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα κ. Νίκος Τσιαμούλος.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνεδριασης, στην οποία απουσίαζε ο Δημαρχος, ο κ. Τσιαμούλος, είπε … «Όταν έχω να κάνω 8 ερωτήματα και τα 6 αφορούν τον Δήμαρχο, αποδεικνύεται πόσο προσωποκεντρικά ενεργεί η σημερινή δημοτική αρχή. Η δημοτική αρχή διοικείται από τον Δήμαρχο και μια παρέα και δυστυχώς σε αυτή την παρέα δεν συμμετέχουν Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Διάβασα για τα τρία χρόνια δημοτικής αρχής, αποδεικνύονται τα ψεύτικα, τα λόγια τα μεγάλα.”

Πηγή: https://www.kalimera-arkadia.gr

Διαβάστε Περισσότερα
dimos_tripolis_oikonomiki
05 Σεπ
0

Πρόσκληση Οικονομικής Επιτροπής 06-09-2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-Ο.E.-06-9-2022

Διαβάστε Περισσότερα