Ο επικεφαλής της Παράταξης «Τρίπολη, αλλάζουμε τα δεδομένα», Νίκος Τσιαμούλος, μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 1ης Σεπτεμβρίου, την οποία και χαρακτήρισε ως απογοητευτική, στον τρόπο λειτουργίας της.

Ακούστε παρακάτω όλη την συνέντευξη:

Ο κ. Τσιαμούλος, ανέφερε, μεταξύ άλλων:

“Tα Δημοτικά Συμβούλια έχουν χάσει την αξία που δικαιούνται, καθώς τα ουσιαστικά θέματα περνούν από την Οικονομική Επιτροπή. Ο Δήμος διοικείται από τον Δήμαρχο, Κώστα Τζιούμη και μία παρέα. Είναι η προσωπική μου εκτίμηση και αρκετών άλλων. Έλειπε ο Δήμαρχος και θα ήταν πολιτικά άσχημο να κάνω ερωτήσεις σε κάποιον που έλειπε. Απουσία του Δημάρχου δεν μπορούσε να λειτουργήσει το Δημοτικό Συμβούλιο και σε αυτό έχει ευθύνη η κ. Παναγοπούλου. Η γύμνια της Δημοτικής Αρχής αποδείχθηκε χθες.

Δεν γίνεται την ίδια μέρα που ο Δήμαρχος λέει πως ολοκληρώθηκε το open mall και ο κύριος Κανελλόπουλος και η Δημοτική Αρχή να ζητά χρήματα για να ολοκληρωθεί. Δεν μπορεί να πλημμυρίζει η Βλαχέρνα και να «μην είναι δικό μας θέμα, είναι της περιφέρειας». Δεν γίνεται τα καλά να είναι του Δημάρχου, τα άσχημα να είναι των άλλων. Οι φωτογραφίες θα τους κάνουν μεγάλο κακό. Το ελάχιστο παρουσιάζεται ως μέγιστο. Εργα ουσίας και μεγάλες ευκαιρίες έφυγαν και πέρασαν στο κενό. Θα τα φέρω στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κάνουμε ερωτήματα και δεν παίρνουμε απαντήσεις. Δεν είναι απολυταρχικό το καθεστώς.

Ρώτησα τον κ. Παπαδάτο για τη μήνυση που έκανε και δεν κατάλαβε τι τον ρωτάω. Σκυλιά έχουν φολιαστεί πολλές φορές, για δεν έγιναν μηνύσεις πριν; Τα αυτονόητα λέω. Από το 2012 υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Γιατί ο πρώην Αντιδήμαρχος έκανε δύο μηνύσεις στις πενήντα περιπτώσεις; Για το νέο απορριμματοφόρο, με χαρά είδα πως προχωράει. Οσο για τους χώρους ταφής, δεν γίνεται να κολλάμε στη μελέτη. Γιατί δεν έχει γίνει τόσο καιρό; Δεν θα έχουμε που να θάψουμε τους ανθρώπους μας; Κάθε φορά παραδέχονται την καθυστέρηση τους και τα λάθη τους και αμέσως μετά ξεχνιόνται.

Σχετικά με την κ. Παναγοπούλου, χάνει τη μπάλα. Έχει εμμονή μαζί μου. Εφερε ένα θέμα ο κ. Γούργαρης και δεν φτάσαμε σε ένα αποτέλεσμα. Ζήτησα την άποψη της Δημοτικής Αρχής και είπε ο κ. Κανελλόπουλος πως θα το ψηφίσουμε. Στη συνέχεια δεν έγινε αυτό. Απουσία του Δημάρχου δεν λειτουργεί, τίποτα. Σκεφτείτε τι γίνεται σε έργα και πολλά άλλα. Τρία χρόνια διοικούν, έχουν ευθύνες.

Η χθεσινή μέρα ήταν μία μεγάλη απογοήτευση στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Να καταλάβει το ρόλο της η κ. Παναγοπούλου”.

Πηγή: http://www.drt915.gr

“Ο Δήμος Τρίπολης διοικείται από τον Δήμαρχο και μια παρέα”

Την θέση ότι ο Δήμος Τρίπολης διοικείται από τον Δήμαρχο και μια παρέα, στην οποία δεν συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι, εξέφρασε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα κ. Νίκος Τσιαμούλος.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνεδριασης, στην οποία απουσίαζε ο Δημαρχος, ο κ. Τσιαμούλος, είπε … «Όταν έχω να κάνω 8 ερωτήματα και τα 6 αφορούν τον Δήμαρχο, αποδεικνύεται πόσο προσωποκεντρικά ενεργεί η σημερινή δημοτική αρχή. Η δημοτική αρχή διοικείται από τον Δήμαρχο και μια παρέα και δυστυχώς σε αυτή την παρέα δεν συμμετέχουν Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Διάβασα για τα τρία χρόνια δημοτικής αρχής, αποδεικνύονται τα ψεύτικα, τα λόγια τα μεγάλα.”

Πηγή: https://www.kalimera-arkadia.gr