002Η πρόταση του Νίκου Τσιαμούλου για να ανοίξει ο Δήμος την πόρτα του σε όλους τους συμπολίτες μας που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο μας.

Την πρόταση διεύρυνσης της συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για το Δήμο, αλλά και αξιοποίησης της ευρύτερης δυνατής γνώσης και εμπειρίας, παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης, Νίκος Τσιαμούλος, σε συνέντευξή του στη δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης.

Για να αλλάξουμε την τοπική αυτοδιοίκηση οφείλουμε πρώτα απ’ όλα να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε: «Να φύγουμε από το εγώ, να πάμε στο εμείς, στα σύνολα. Μέσα από συλλογικές δράσεις να αξιοποιήσουμε νέες ιδέες και προτάσεις ικανών ανθρώπων που για χρόνια είχαν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική με τους όρους που αυτή γινόταν. Ο τόπος μας έχει ανάγκη τη συμμετοχή όλων. Έχει ανάγκη τους ενεργούς πολίτες».

Στην πράξη, όπως ανέφερε ο Νίκος Τσιαμούλος, αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τις Συμβουλευτικές Επιτροπές Έργου Πολιτών, όπου θα συμμετέχουν με εκ περιτροπής θητεία και με βάση το αντικείμενο της επιστημονικής / επαγγελματικής τους κατάρτισης, δημότες του Δήμου Τρίπολης. Δημιουργείται έτσι ένας πρωτοποριακός θεσμός που συμβάλλει έμπρακτα στην καλύτερη αξιοποίηση της διαθέσιμης γνώσης και εμπειρίας, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.