Μετά από 2,5 χρόνια καθυστέρησης η πρόταση της παράταξης “Τρίπολη – αλλάζουμε τα δεδομένα” για την καθιέρωση ημέρας μνήμης των τοπικών ευεργετών, εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης που συνεδρίασε την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022.

Οφείλουμε ως υπεύθυνοι και σκεπτόμενοι πολίτες να τιμήσουμε τους δωρητές και ευεργέτες της πόλης μας , να δείξουμε απλόχερα την ευγνωμοσύνη μας στο πρόσωπό τους και να αναδείξουμε το μεγαλείο αυτό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας των συνανθρώπων μας στους οποίους είναι διάχυτη η αλληλεγγύη και η ελληνική ψυχή.

Σε εποχές δύσκολες, όπως και η δική μας, οι εθνικοί μας ευεργέτες με τις δράσεις τους και τις ενέργειές τους κληροδότησαν σε μας, τις νεότερες γενιές, έναν ανυπέρβλητο πλούτο που ακόμη και σήμερα κάνει τη διαφορά με ότι και αν συγκριθεί.

Η Ελλάδα λοιπόν, το έθνος μας ολόκληρο, τους χρωστά πάρα πολλά. Είναι καιρός ο καθένας από εμάς να αναλογιστεί τη δική του, μικρή συνεισφορά στην Πατρίδα, μια συνεισφορά που δεν είναι φυσικά απαραίτητο να είναι οικονομική αλλά κοινωνική.

Αρχής γενομένης από φέτος τον Σεπτέμβριο οι τοπικοί ευεργέτες και δωρητές θα τιμούνται από το Δήμο Τρίπολης και τους δημότες του την 1η Κυριακή του Σεπτεμβρίου.

Δείτε παρακάτω τις εισηγήσεις της παράταξης “Τρίπολη – αλλάζουμε τα δεδομένα” προς το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 και στις 16 Φεβρουαρίου 2022.

Αρχική Πρόταση στις 23-09-2020

ΑΡΧΙΚΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΠΡΟΣ-ΤΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Συμπληρωματική Πρόταση στις 16-02-2022

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ-ΠΡΟΣ-ΤΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗΣ