Συγκέντρωση στο Βουνό Τεγέας για το θέμα που έχει προκύψει με την κτηματική υπηρεσία του δημοσίου και τις ιδιοκτησίες των κατοίκων

Αρχικά στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, έγινε ενημέρωση από την πλευρά των κατοίκων για το πρόβλημα που έχει προκύψει στην περιοχή, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ψήφισμα με στόχο την επίλυση του. “Θέλουμε να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και να φωνάξουμε κάτω τα χέρια από τα κτήματα μας”, δήλωσαν, ενώ ανέφεραν χαρακτηριστικά πως αυτό που γίνεται εις βάρος τους είναι απάτη. “Μας ζητούν από την κτηματική υπηρεσία συμβόλαια από το 1800, ενώ αυτή δεν είναι υποχρεωμένη να έχει συμβόλαια, γιατί είναι κράτος. Ο προϊστάμενος του κτηματολογίου σε δηλώσεις του στα κανάλια είναι σαφής και απόλυτος, οτι τα κτήματα είναι του δημοσίου και εμείς είμαστε καταπατητές και όχι αυτοί. Να δούμε τι θα πουν, όταν στην ένσταση μας παρουσιάσουμε συμβόλαια του 1800”, ανέφεραν μεταξύ άλλων, ενώ πρόσθεσαν: “Θέλουμε οι πολιτικοί μας, να αποδείξουν, πως στην θέση που τους έδωσε ο ελληνικός λαός, αγωνίζονται για το σωστό και το δίκαιο. Η θέση τους θα είναι πραγματικά δύσκολη, όταν στις επόμενες εκλογές, θα ζητήσουν ψήφο από τους κατοίκους των χωριών μας, οι οποίοι θα έχουν χάσει τα κτήματα τους”.

Τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της παράταξης “Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα κ.Νίκος Τσιαμούλος ανέφερε: “Έχουμε ένα θέμα. Το μεγάλο μειονέκτημα είναι πως έχουμε απέναντι μας το Κράτος. Το πλεονέκτημα είναι πως όλοι έχουμε γίνει μια γροθιά. Οι αγρότες βάλλονται εδώ και χρόνια. Εδώ και χρόνια πληρώνεται φόρους και έρχεται το Κράτος και λέει είναι δικά μας τα κτήματα. Βλέπω μια σπίθα σήμερα εδώ, που θα γίνει φλόγα. Μην νομίζουμε, πως θα τελειώσει σήμερα αυτό, αν όμως το πιστέψετε θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί. Τα έξοδα για το οτιδήποτε το προχωρήσουμε δικαστικά – και το λέω παρουσία του Δημάρχου – να τα αναλάβει ο Δήμος με κάποιο τρόπο. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε και την σημερινή παρουσία εδώ των δυο βουλευτών (Κωνσταντινόπουλος, Παπαηλιού) που μπορούν να μας δώσουν την πιο γρήγορη και αναίμακτη λύση. Πρέπει να αγκαλιάσουμε όλοι αυτή την προσπάθεια, για να πάμε δυνατοί σαν μια γροθιά και να λύσουμε το θέμα”.

Πηγή: http://www.drt915.gr