Συνέντευξη Νίκου Τσιαμούλου για το Βοσυνιώτειο, τα αδέσποτα, τις ανεμογεννήτριες και τον εκλογικό νόμο

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα» κ.Νίκος Τσιαμούλος.

Αρχικά μιλώντας για το Βοσυνιώτειο – ένα θέμα που έθεσε ο ίδιος – ανέφερε: “Χτες είδα μια διαφορετική αντίδραση από τον Δήμαρχο. Κατάλαβε πως και εμείς έχουμε έναν εποικοδομητικό ρόλο. Χτες λοιπόν θέσαμε το θέμα για το Βοσυνιώτειο, που ξέρει και ο ίδιος ο Δήμαρχος πόσο πολύ έχουμε παλέψει γι΄αυτό. Με μια πρωτοβουλία της παράταξης πήγαμε στην Υφυπουργό και μας ζήτησε να στείλουμε κάποια πράγματα, για να το παλέψουμε. Τα κατέθεσε ο πρόεδρος και μαζί μια επιστολή. Μας ζητήθηκε όμως να κάνουμε και μια πρόταση, για το πως το σκεφτόμαστε για να δείξουμε, πως μπορεί να είναι βιώσιμη. Το email που μου ήρθε από τον κ.Σαμαρτζή ήταν μια έκθεση ιδεών. Έχει γίνει προσπάθεια, δεν λέω το αντίθετο, αλλά με αυτά τα στοιχεία μόνο δεν θα μας ξαναδεί η Υφυπουργός”, ενώ πρόσθεσε, πως θέλει να πιστεύει πως ο κ.Τζιούμης θα κάνει το καλύτερο και αναμένει ενημέρωση.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα ερωτήματα που έθεσε για τις υποδομές για πρόσβαση των ΑμεΑ σε σχολεία και για το δημοσίευμα του ΟΑΕΔ που αναφερόταν στην κοινωφελή εργασία και την διακοπή της.

Για το θέμα των αδέσποτων δήλωσε μεταξύ άλλων: “Είναι ανακόλουθοι στο πρόγραμμα τους και γι αυτό είπα πως υφάρπαξαν την ψήφο του λαού”.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα των ανεμογεννητριών, επαναλαμβάνοντας πως έγινε πειθαρχικό παράπτωμα και γι αυτό και ζήτησε και την παραίτηση Κατσαφάνα.

Τέλος μίλησε για τον εκλογικό νόμο – ο οποίος δεν έχει τεθεί ακόμα σε διαβούλευση – λέγοντας, πως θα τοποθετηθεί επίσημα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, όταν ψηφιστεί. “Πήραμε το ψήφισμα του προέδρου της ένωσης προέδρων και το μελετήσαμε. Το θέμα αυτό όμως θέλει πολύ κουβέντα, γι αυτό πρότεινα την συνάντηση την Παρασκευή και την Δευτέρα να γίνει συμβούλιο και να καταγραφούν όλες οι απόψεις”.